Coach - Noortje Braakman

Van harte welkom op mijn pagina! Hier vind je informatie over mij en over hoe ik jou van dienst kan zijn. Om te beginnen zal ik me even aan je voorstellen, door wat te vertellen over mijn leven.

 

Na mijn studie heb ik eerst 10 jaar met veel plezier en liefde lesgegeven op een middelbare Montessori school. Ik moest daarvoor mijn eigen verlegenheid overwinnen, en ik heb dat ook bewust gedaan. Ik had het idee dat ik iets te geven had aan jonge mensen. Niet zozeer het vak dat ik gaf, maar vooral zelfvertrouwen en een veilige sfeer in de klas. 

 


 

Vanwege mijn gezinssituatie ben ik daarmee gestopt uiteindelijk, en ben even ‘gewoon’ moeder geweest toen dat hard nodig was. Al gauw verlangde ik er weer naar om te gaan werken. Ik twijfelde nog over een studie psychologie, maar heb me uiteindelijk omgeschoold tot masseur en intussen ook tot practitioner in de Trager Approach. Ons lichaam vertelt ons namelijk vaak meer dan woorden, en draait er nooit omheen. Van dat soort contact hou ik.

Dat brengt mij ook tot mijn weg naar wandelcoaching. Jarenlang heb ik bij bedrijven gemasseerd, en ik verbaasde me daar vaak over het vermogen van mensen om zo veel tijd achter een computerscherm door te kunnen brengen. Ik zag dat alleen maar meer worden. Het werd me duidelijk dat mensen vaak in hun hoofd zitten, veel in 1 houding, en veel binnen, in gesloten gebouwen. 

 

 

Ik geloof dat wij, mensen, het beste functioneren, en het lekkerst in ons vel zitten als we dichtbij onze natuur blijven. Daarom nodig ik je graag uit om achter het scherm vandaan te komen, en een heerlijke frisse neus te halen in de mooie bossen bij mij in de buurt, of langs prachtige plekjes bij de stad Utrecht.

Verlang jij naar meer ruimte en rust in jezelf? Naar meer contact met je gevoel? Heb je vragen waar je maar geen antwoord op vindt of loop je op een andere manier vast? Laat mij dan een stukje met je meelopen, en je zult zien hoe alles losloopt.

Ik zal naar je luisteren en je onderweg steeds weer in contact brengen met je hart en je innerlijk weten. Ik gebruik daarvoor lichaamsgerichte tools, mindfulness oefeningen en ik leer je dingen toepassen vanuit NLP om patronen te doorbreken.

Je zult zien dat je weer zelf aan het roer staat en dat je met zachte kracht je weg weer vindt. 

Het gaat niet om het rechte, maar om het echte pad. En jij kunt als geen ander voelen wat dat voor jou is. Al doen honderd mensen iets anders.

 


Kennis en ervaring

 • 10 jaar ervaring als docent/mentor op een middelbare school;
 • 11 jaar Massagepraktijk Balans in de Basis;
 • Masterclasses bij de school voor Rebalancing;
 • Practitioner in de Trager Approach (psycho-fysieke integratie);
 • Bedrijfsmassage, vaak een luisterend oor;
 • Wandelcoach volgens de MR methode;
 • Levenservaring, leren omgaan met moeilijke periodes en met verschillende mensen in je leven.

Specialisaties

 • Burn-out
 • Stress
 • Omgaan met veranderingen in je leven, leren loslaten
 • Omgaan met en acceptatie van moeilijke levensgebeurtenissen
 • Grenzen bewaken
 • Verantwoordelijkheid nemen, en/of daar laten waar die hoort

There is deep wisdom within our very flesh

If we can only come to our senses and feel it "

 


Programma en tarieven

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om af te stemmen of we bij elkaar passen.

Gaan we met elkaar op pad, dan duurt het programma 6 weken, waarvan vijf weken achter elkaar en één terugkomdag na een maand. De duur per sessie is 2 uur. Dit lijkt lang, maar is echt nodig om goed bij je kern te komen. Blijkt dat je wat langer tijd nodig hebt, dan kunnen we vaker afspreken, maar de praktijk heeft bewezen dat de meeste mensen voldoende hebben aan 6 bijeenkomsten. 

 

Het tarief is € 75,- per uur excl. 21 % BTW. Hiermee kom je bij 6 x 2 uur op een tarief van €900, excl. 21 % BTW. In veel gevallen wil je werkgever hier graag in ondersteunen en is dat zelfs belastingtechnisch bedrijfsmatig voordelig.

 

Mocht je geen ondersteuning van je werkgever krijgen, en je hebt toch iemand nodig die je weer richting en rust geeft, en wil je echt gezien worden, dan bied ik ook een kleiner pakket aan voor particulieren.

Ik plan dan 3 sessies van 1,5 uur met je in van € 100,- per keer. Daarin kun je ook aangeven of je een lichaamssessie in mijn praktijk wil ontvangen als onderdeel van het traject, of als het bijvoorbeeld een keer echt stormt en bliksemt.

Je betaalt dan in totaal € 300,-  incl BTW.  

 


Locatie

De wandelcoaching vindt plaats in de bossen van de Bilt/Bilthoven, of in de omgeving van Utrecht stad. Dat kunnen we met elkaar afstemmen.


Aanmelden

Stuur een email naar info@balansindebasis.nl of app me op 06-52681648 of druk op onderstaande knop om het contactformulier in te vullen. Als je een e-mail stuurt of het formulier invult neem ik altijd eerst persoonlijk contact met je op om je vraag te bespreken.

Voelt het na het telefoongesprek goed, dan plannen we een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is altijd kosteloos. Vergeet dus vooral je telefoonnummer niet te vermelden.