Coach - Mieke Vollebregt

Leuk dat je mijn pagina bezoekt! Wie weet kan ik je ondersteunen in jouw reis.

 

Eerst iets over mijzelf! Na zo’n twintig jaar in de gedwongen hulpverlening te hebben gewerkt, heb ik de overstap gemaakt naar coaching. Wat een verademing om te werken met mensen die zelf een hulpvraag hebben en gemotiveerd zijn om daarmee aan de slag te gaan! 

 

 


 

Ik ben begonnen met het coachen van mensen die willen afvallen. Ik ben ervan overtuigd dat onderzoeken waaróm je eet en welke gedachten en gevoelens daarachter zitten, noodzakelijk is om blijvend gewicht te verliezen.

 

Daarnaast coach ik mensen die herstellend zijn van een depressie. Je wilt niets liever dan je zo snel mogelijk weer de oude voelen. Helaas gaat het herstel altijd langzamer dan je zou willen en ben je er nog niet als je de donkerste periode van je depressie achter je hebt kunnen laten. Uit eigen ervaring weet ik dat je nog lang last kunt hebben van somberheid, gepieker, zelfkritiek, moedeloosheid en moeheid. Ook heb ik in die periode de helende werking van wandelen ontdekt. Sindsdien ben ik blijven wandelen en heb ik er zelfs mijn beroep van gemaakt! 

 

In mijn coaching volgens de MR methode combineer ik wandelen in de Noordhollandse duinen of langs de zee met ademhalings-, mindfulness- en defusie-oefeningen. Deze technieken helpen mij om in balans te blijven. Ik accepteer dat het leven niet altijd makkelijk of prettig is en dat ik goede en minder goede dagen heb. Met humor, en af en toe met frisse tegenzin, blijf ik de dingen doen die belangrijk voor mij zijn. En dát gun ik jou ook! 

 

Coaching vanuit het hart met technieken die zich vanuit de wetenschap bewezen hebben, is het mooiste wat er is. Vooral omdat het jou brengt wat je op dit moment in je leven nodig hebt. Of je nu wilt afvallen, je depressie of burn out voorgoed achter je wilt laten of dat je een andere hulpvraag hebt, na een coachingstraject met mij weet je wat jij te doen hebt en hoe je dit kunt realiseren. 

 

Het enige wat je nodig hebt, is dat iemand je meeneemt en inzicht geeft. Daar help ik jou graag bij. Wil jij, al wandelend in de Noordhollandse duinen of langs de zee, samen met mij met jouw hulpvraag aan de slag, maak dan een gratis afspraak via actlikemie@gmail.com.

 


Kennis en ervaring

 • Diploma HBO Pedagogiek/psycho-sociaal werk;
 • Certificaat Gedragscoaching gericht op afvallen;
 • Certificaat ACT (Acceptance and Commitment Therapy);
 • Certificaat Wandelcoach volgens de MR-Methode;
 • Afvalcoach bij Skinnyminds;
 • Wandel- en leefstijlcoach bij een ggz instelling;
 • Ervaringsdeskundige depressie;
 • Levenservaring,  omgaan met tegenslag, ziekte en verlies.

Specialisaties

 • Afvallen door gedragsverandering/afvallen zonder dieet
 • Herstellen na een depressie/Terugvalpreventie
 • Omgaan met piekeren/omgaan met belemmerende gedachten en gevoelens
 • Omgaan met en acceptatie van veranderingen in je leven
 • Omgaan met en acceptatie van ingrijpende levensgebeurtenissen
 • Ademhalingstechnieken
 • Mindfulness en ACT oefeningen.

"Met je angst onder je arm, doen wat jij echt belangrijk vindt"

 

Mieke Vollebregt

 


Programma en tarieven

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om af te stemmen of we bij elkaar passen.

Gaan we met elkaar op pad, dan bestaat het traject uit 6 sessies van 2 uur. Dit lijkt lang maar is echt nodig om goed tot de kern te komen. Blijkt dat je meer sessies nodig hebt, dan kunnen we vaker afspreken. De praktijk heeft echter bewezen dat de meeste mensen voldoende hebben aan 6 bijeenkomsten. Het traject duurt in totaal 12 weken, waarbij we om de week afspreken. Wil je liever wekelijks een coachsessie dan is het ook mogelijk om 5 weken achter elkaar af te spreken plus een terugkomsessie na een maand.

 

Het tarief is 75 euro per uur excl. 21 % BTW. Hiermee kom je bij 6 x 2 uur op een tarief van 900 euro excl. 21 % BTW. In veel gevallen wil je werkgever hier graag in ondersteunen. 

 


Locatie

De wandelcoaching vindt plaats in de omgeving van Alkmaar.


Aanmelden

Stuur een e-mail naar actlikemie@gmail.com. Als je een e-mail stuurt, neem ik altijd eerst persoonlijk contact met je op om je hulpvraag te bespreken. Vergeet dus vooral je telefoonnummer niet te vermelden. Voelt het na het telefoongesprek goed, dan plannen we een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is altijd kosteloos.