Training Vitaal Leiderschap - The Mindful Way

Voor leiders die van beweging houden!

Ga jij wel eens op training? En dan bedoel ik geen teambuilding of leiderschapstraining waar in een zaaltje je energie leegloopt op nog maar eens een Powerpoint-presentatie....

 

 

Lekker buiten in de natuur in beweging

Nee, ik bedoel écht een training die jou daadwerkelijk in beweging krijgt. Dat maakt deze training uniek, want theorie én praktijk vindt geheel buiten plaats. We gaan dichtbij je bedrijf op zoek naar een plek in de natuur waar de training gegeven kan worden. Of je komt bij ons op locatie in Arnhem aan het SonsbeekPark.

 

Mindfulness met 2 voeten op de grond

Maar er is meer wat het anders maakt. Deze training combineert theoretische kennis met oefeningen uit de mindfulness. Dat maakt het niet zweverig, maar met 2 voeten op de grond juist lekker concreet. Je leert hoe je kunt groeien in Vitaal Leiderschap door te DOEN.

Coaching voor effectieve implementatie

Dat ‘doen’ komt ook weer terug na afloop van de training, want dan ga je natuurlijk aan de slag met de implementatie van Vitaal Leiderschap. Om je hierin daadwerkelijk te ondersteunen, bieden we 1-op-1 coaching aan voor effectieve implementatie.

Voor Wie

Voor leidinggevenden & managers die leiding (willen) geven op basis van autonomie, verbinding en competenties, gebaseerd op de Zelfbeschikkingstheorie én die dit willen combineren met de vrijheid van buiten zijn in beweging!

Waarom

Een vitaal leider zorgt ervoor dat zijn/haar medewerkers maximaal gemotiveerd aan de slag te gaan en daarmee optimaal presteren. Gemotiveerde medewerkers komen zelf in beweging, zonder ze achter hun broek aan te hoeven zitten, ze te verleiden met een beloning of ze te controleren. Motivatie stuurt gedrag en zet mensen in beweging. 

 

Wil jij ontdekken of jij een leider op basis van macht of gezag bent? Ben je nieuwsgierig naar je eigen motivatie? Wil je investeren in jouw eigen vitaal leiderschap? Dan is deze training Vitaal Leiderschap – the mindful way – zeker iets voor jou! Ervaar zelf hoeveel autonomie je hebt in je rol als leidinggevende, hoe verbonden je bent met jezelf en met de ander, en hoe jouw competenties voldoende worden herkent, erkent én ingezet. 

Wanneer

De training wordt in-company gegeven op locatie (of in de omgeving) van de opdrachtgever. Of op onze locatie in Arnhem. Wij plannen samen met jou de training.

 

Of je volgt deze training bij ons op locatie in Arnhem samen met deelnemers van andere bedrijven. 

 

Wil je graag eerst ervaren of deze training past bij jou? Regelmatig bieden we clinics van een dagdeel aan als proeverij. 

Waar

De training wordt in-company gegeven op locatie (of in de omgeving) van de opdrachtgever. Of op onze locatie in Arnhem. 

Programma

Ons standaard programma bestaat uit vier dagdelen in groepsverband (maximaal 8 deelnemers), aangevuld met twee 1-op-1 coachsessies per deelnemer voor succesvolle implementatie. 

 

Maar uiteraard is maatwerk mogelijk voor bedrijven. Samen met jou kijken we naar de wensen en mogelijkheden.

Vitaal Leiderschap – the mindful way!

Deze training is gebaseerd op het concept van Mindful Run® waarin de unieke combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en bewegen leiden tot een vitaler leven. 

 

Als leidinggevende is het belangrijk dat je open staat voor je medewerkers en uit iedere medewerker het maximale potentieel kunt halen. Aanwezig zijn in het huidige moment, zonder oordeel, is hiervoor een basisvoorwaarde. In deze training ontdek je je eigen saboteurs en leer je hoe je mindfulness kunt toepassen om het maximale uit jezelf en je medewerkers te halen als vitaal leider.

 

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Vitaal Leiderschap – the mindful way – laat je kennis maken met jezelf en hoe mindful jij in het leven staat. De training leert jou kritisch te luisteren naar je lichaam en geest. Jij wordt je bewust van je gedachten én de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te zijn maak je je hoofd leeg en heb je ruimte voor alles wat zich aandient. 

 

Ademhalingstechnieken toepassen haalt het maximale rendement uit je ademhaling. Vaak ademen we verkeerd, waardoor je te veel energie verbruikt. Binnen Vitaal Leiderschap – the mindful way leggen we uit welke effecten een gezonde ademhaling heeft. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond. In deze training komt de link tussen vitaliteit, stress en ademhaling uitgebreid aan bod.

 

De combinatie van buiten bewegen met oefeningen die gaan over communicatie, bewustwording, vertragen, ademhaling, focus, concentratie, loslaten en vertrouwen, geven inhoud aan het zijn van een vitaal leider. Ervaar je autonomie, voel de verbinding en laat je competenties zien… dát is Vitaal Leiderschap – the mindful way!

Return of investment Training Vitaal Leiderschap

Verhelderend

Je krijgt inzichten over eigen vitaliteit in je rol als leidinggevende en waar er ruimte is voor verbetering.

Vernieuwend 

Je krijgt de tools in handen waarmee je de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van jouw team/werknemers naar een hoger niveau kunt tillen.

Verbindend

Je kunt een veilig klimaat scheppen waarin je werknemers kunt begeleiden en inspireren om stappen te nemen voor verbetering van vitaliteit.


Reacties van deelnemers

Zeer positief!

"Door middel van simpele oefeningen zijn we in korte tijd tot hele interessante punten gekomen. Ook was de setting en de omgeving zeer toegankelijk, waardoor iedereen heel comfortabel met elkaar kon zijn."

Vernieuwend!

"Buiten bewegen met elkaar en uit laagdrempelige oefeningen een boodschap halen.

Fijne energie, veilige omgeving en in een korte tijd zeer leerzaam. "

 Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden en tarieven? Neem dan vrijblijvend contact op via het formulier onderaan deze pagina.


Contactformulier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.