Reviews wandelcoaching

Commentaren: 15
  • #15

    Floor (donderdag, 20 januari 2022 16:09)

    Begin 2019 heb ik al een paar mooie coachingsessies bij Dianne Schutmaat gevolgd nadat ik door privé omstandigheden tegen een aantal dingen aan liep. Ik heb toen al mooie handvatten gekregen om beter om te gaan met mijn slechtere zelfbeeld en de hoge eisen die ik aan mezelf stelde.

    Een paar maanden terug merkte ik aan mezelf dat ik weer behoefte had aan wat ‘fine-tuning’ en heb ik Dianne weer benaderd. Door de rare tijd waarin we nu leven, een nieuwe baan en al een tijd weinig energie had ik last van een aantal blokkades en kwam ik er zelf gewoon net niet uit en liep ik een beetje vast. Na een aantal herhalende sessies maar ook zeker weer een nieuwe benadering en oefeningen, is er bij mij letterlijk en figuurlijk weer meer beweging en lucht gekomen!

    Als coach is Dianne erg motiverend, geeft je een vertrouwd gevoel en daardoor kon ik me makkelijk openstellen en buiten mijn comfort zone treden, om zo weer een beweging op gang te krijgen! Er is zeker nog werk aan de winkel maar dat kan ik zelf doen. Zo nodig met af en toe even een kleine push van Dianne.

    Bedankt Dianne!

  • #14

    Katja (maandag, 17 januari 2022 20:37)

    Ik ervaar al wat langer problemen met grenzen stellen op het werk en had daarover wel eens een gesprek met Jolanda Hogenbirk die ik van het sporten ken.

    Wat ik merkte was dat ze het onderwerp op een heel waardevolle manier benaderde. Dit heeft mij doen besluiten om een coachingstraject bij haar te gaan doen. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Wat een mooie manier van werken, zoveel ruimte geven en toch op een duidelijke manier de richting aangeven (letterlijk en figuurlijk ha).

    Ik heb 6 fantastische wandel/coachervaringen gehad, steeds in een andere groene omgeving in de stad en heb enorm veel inzichten gekregen. In de natuur voel ik mij goed en ik vond het buiten zijn, de combinatie van het wandelen en naar jezelf kijken in de context van de natuur met een zo open en ontvankelijk iemand als Jolanda ontzettend inspirerend.

    Heel veel mooie dingen meegemaakt.

    Ik kan een wandelcoachingstraject bij Jolanda Hogenbirk iedereen die aandacht aan zichzelf moet geven om keuzes te maken of gewoon om een stapje verder te komen, van harte aanbevelen.

  • #13

    Ann (donderdag, 16 december 2021 14:42)

    Er was geen beter moment om te starten met dit coachingstraject. Toen ik thuis kwam te zitten, wist ik niet waar ik moest beginnen. Ik wist wel dat er iets niet goed zat, ik belandde namelijk steeds huilend op mijn werk en wist dat er iets moest gebeuren, maar wat precies?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    Ik ben dan ook dankbaar voor dit traject. Als ik kijk naar de doelen die we aan het begin hebben gesteld en wat we hebben bereikt? Ik kan de meeste afstrepen. Ik heb er vertrouwen in dat de keuzes die ik in de toekomst maak, veel meer o.b.v eigen regie zijn. I.t.t wat ik eerder deed: keuzes maken o.b.v. wat goed is voor de ander, of doen wat anderen graag willen dat ik doe. Alle oefeningen binnen het traject gaven mij zoveel helderheid. M.b.t. mijn functie als teamleider in een ziekenhuis heb ik nu het inzicht in waar ik tegenop keek, waar ik tegenaan liep en wat ik graag zou willen. Voor thuis het inzicht dat ik meer tijd mag nemen voor mezelf. En ook graag meer onderdeel wil zijn van het leven van mijn kinderen. Daarnaast wil ik in plaats van 4 dagen, graag 3 dagen werken: voldoening ervaren, mij nuttig voelen, mijn kennis en kunde inzetten. Ik ben heel erg tevreden over dit traject.

  • #12

    Relika (maandag, 30 november 2020 15:38)

    Bij de intakegesprek voelde ik meteen een klik met Jolanda Hogenbirk en wist zij precies op de juiste knopen te drukken. Zij straalt rust uit, heeft heel veel geduld en laat je zien wat je eigenlijk zelf al weet.
    Mijn coachvraag was "hoe kan ik meer van mezelf gaan houden". Mijn reis begon als volgt.
    Er waren 6 sessies (waarvan de laatste een soort van terugkomdag is). Het waren mooie, intense en waardevolle sessies. Bij elke sessie deden we oefeningen om steeds dichterbij mijn doel te komen. Daarbij heb ik een affirmatie gekozen die mooi aansloot bij mij (en die ik trouwens nog elke dag gebruik).
    Bij elk sessie krijg je een mail van Jolanda met wat er is behandeld en krijg je tools om aan de slag te gaan de komende tijd.
    Waarom heb ik deze manier van coaching (wandelcoaching) gekozen i.p.v. gewone coaching? Omdat de natuur mijn geest heelt en het brengt me dichter tot mezelf.
    Samengevat: ik heb een mooi cadeau gekregen, ik heb mezelf gevonden en ben meer en meer van mezelf gaan houden. Dank je wel, lieve Jolanda!

  • #11

    Bouchra (donderdag, 16 juli 2020 10:14)

    Ik ben zeer tevreden over deze coachingsessies. Ik ben Jolanda Hogenbirk erg dankbaar voor haar geduld. Jolanda is super goed in haar werk. Jolanda bedankt voor alles! Dikke kus en knuffel van mij.

  • #10

    Angelique (donderdag, 02 juli 2020 15:56)

    Ik kwam in aanraking met mindful walking via Judith Menken op facebook. Zij is wandel coach en doet het ontzettend leuk. Je voelt je meteen op je gemak en geeft vol enthousiasme allerlei tips tijdens de wandeling. T is een laagdrempelige manier om tot rust te komen en heerlijk 1,5 uur met haar en de rest van de groep te wandelen. Een van de wandelingen heeft ze me zelfs van de hoofdpijn afgeholpen door onbewust te focussen op loslaten. Ik zou zo weer mee doen en kan t iedereen aanraden.

  • #9

    pascal (vrijdag, 15 mei 2020 18:57)

    In eerste instantie heb ik een Mindful Walk cursus bij Jolanda gevolgd. De cursus deed me goed en de methode van werken van Jolanda Hogenbirk sprak me aan. Een coachingstraject was voor mij het logische vervolg.
    Voor mij was het vooral belangrijk om uit te vinden wie de ware Pascal is en wat ik verder met mijn leven wilde. Jolanda legde al snel de vinger op de zere plek. Ik volgde vaste patronen waardoor ik in cirkeltjes bleef draaien. Door dit in te zien kon ik de oude patronen achter me laten en ontstond er ruimte voor iets nieuws. En dat levert me veel op. Voor het eerst sinds lange tijd weet ik wat ik wil, en zit ik weer goed in mijn vel!
    En dat ik nu meer aan het wandelen ben is ook mooi meegenomen.

  • #8

    Sabine (vrijdag, 15 mei 2020 18:55)

    Na vijf coachingsessies met Jolanda Hogenbirk voel ik mij een stuk beter. Ik weet beter wat ik wil en waar ik voor sta. Ook kan ik weer meer geniet van kleine dingen van het leven. Zoals bijvoorbeeld vogels die fluiten en mooie verhalen over school van de kinderen.
    Deze coachingsessies kan ik iedereen aanbevelen die vastloopt op het gebied van werk of relatie. Na elke sessie krijg je concrete opdrachten mee waardoor je beter in je kracht komt. Ook werkt het erg ontspannend om in de natuur te gaan wandelen en al wandelend op zoek te gaan naar je talenten en krachten.

  • #7

    Susanne (vrijdag, 15 mei 2020 18:50)

    Stap uit je hoofd en in je leven is de slogan van Jolanda en die klopt als een bus. Al wandelend langs mooie plekken ga je met verfrissende methoden aan de slag met je eigen vraag. Nooit gedacht dat bijvoorbeeld het lopen van een labyrinth me zoveel inzichten zou geven. Ook worden al je zintuigen aangesproken. Jolanda is ook van practice what you preach. En daarbij een heel fijn mens!

  • #6

    Hetty van Toorn (vrijdag, 15 mei 2020)

    Eens per week ben ik met Hetty op pad gegaan voor mindfulrunning. Het was een fijne ontspannen open sfeer waarbij Hetty goed luisterde naar mij en mijn lichaam. De training sloot daardoor goed aan op mijn (on)mogelijkheden. Ik heb veel geleerd over ontspannen looptechnieken waardoor het steeds meer een plezier is om te gaan rennen. Hetty heeft een positieve flow en begeleidt met veel enthousiasme. Als je op een fijne manier wil trainen op basis van maatwerk dat kan ik Hetty heel erg aanbevelen !

  • #5

    YM (vrijdag, 27 maart 2020 16:41)

    Super leuk gehad, leerzaam en vooral een duwtje in mijn rug gekregen om meer te gaan rennen maar dan met beleid. Ik heb mijn grenzen leren kennen en weten te verleggen. Dank voor alle tips, trucs en aandacht.

  • #4

    Ruben Wateler (dinsdag, 02 oktober 2018 10:58)

    Afgelopen 5 weken ben ik gecoacht door Martijn Mensink! Letterlijk een "verademing" en een geweldige ervaring.

    Je hebt me niet alleen kennis laten maken met nieuwe technieken, maar ook bewust gemaakt van wat een prachtige plekken we in dit land hebben!

    Dank Martijn! #neverforgetrulenumbersix

  • #3

    Iris (zondag, 19 november 2017 10:59)

    Met hulp van Barbara Tjin A Koeng-Gijtenbeek heb ik weer contact met mezelf en weet ik weer waar ik voor sta. Ik balanceerde op het randje van een -. Dankzij de mindfulness oefeningen en het wandelen in de natuur kwam ik tot rust en voelde ik weer emoties. Door de gesprekken, soms begripvol en soms confronterend, wist Barbara mij inzichten te geven. Aan het eind van het traject wist ik de antwoorden op mijn vragen, die ik in mijn eentje niet naar boven kreeg.

  • #2

    Richard (vrijdag, 17 november 2017 15:33)

    Beste Martijn,

    Hierbij wil ik je bedanken voor de ondersteuning die jij mij afgelopen periode hebt geboden.

    Je heb me inzicht gegeven in hoe je gedachtes op de loop kunnen gaan, en hoe je hier met mindfulness rust in kan brengen.

    Daarnaast vond ik het heel plezierig dat ik je altijd kon bellen op moment dat ik wat extra ondersteuning nodig had.

    Met vriendelijke groet,

    Richard

  • #1

    Karin (donderdag, 09 november 2017 14:47)

    Ik heb een wandelcoachingstraject doorlopen bij Martijn Mensink. Voordat ik startte zat ik in een burn-out en kon ik geen bewuste keuzes meer maken. Ik had geen grip meer op mijn leven. Doordat Martijn mij kennis heeft laten maken met de neusademhaling en inzicht heeft gegeven in mijn gedachten kreeg ik weer lucht en energie. Doordat ik nu meer op mezelf vertrouw en oude patronen los heb leren laten, kan ik zeggen dat ik in 5 weken tijd een ander mens ben. Ik ben weer rustig gestart met werken en werk nu veel meer vanuit mijn hart, waardoor alles meer vanzelf gaat. Super bedankt Martijn voor de inzichten die jij mij gegeven hebt.