5-weekse cursussen van Mindful Run® Nederland

Meer ontspanning halen uit bewegen. Dat is het doel van de cursussen van Mindful Run. Je leert makkelijker en beter wandelen, hardlopen of fietsen doordat de mindfulness- en ademhalingsoefeningen inzicht geven. Met als uiteindelijk het belangrijkste resultaat:

"MINDER STRESS EN MEER ENERGIE".

 

Wil je graag in groepsverband leren hoe je mindful kunt bewegen, dan is de 5-weekse cursus Mindful Run, -Walk of - Cycling  geschikt voor jou.

Ga direct naar:

Praktische informatie

De cursus is geschikt voor iedere hardloper, wandelaar, wielrenner of mountainbiker. De cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende sporter kan meedoen. En voor de kids hebben we een speciale versie met leuke spelvormen.

 

Mindful Run Nederland heeft het volgende cursusaanbod:

 

 

Het mooie van de cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het bewegen toepast, maar ook op andere momenten van de dag. Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het sporten bent. En zoek je na de basiscursus meer verdieping, dan is de vervolgcursus een mooie volgende stap. 


Programma

 

Voorbeeld van een cursusdag

09:30 uur: start cursus rustig inlopen of andere opwarmende oefeningen;

09:45 uur: ademhalingstechnieken, Yoga en Core Stability oefeningen;

10:00 uur: beter leren lopen, (hard)lopen als beleving, beter leren voelen;

10:20 uur: hardloop/wandel kern specifiek gericht op diverse ademhalingstechnieken;

10:45 uur: cooling down en Body-Scan;

11:00 uur: einde cursusdag.

 

Kosten

De cursuskosten bedragen €129,– voor 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Voor een individuele cursus geldt een ander tarief. 

 

Cursusaanbod

Mindful Run is actief in heel Nederland, daardoor is er ook in jouw omgeving een cursus te vinden. Martijn Mensink, eigenaar Mindful Run Nederland heeft het Mindful Run concept ontwikkeld Volgens dit concept zijn in Nederland en België ruim 150 gecertificeerde Mindful Run Instructeurs actief die de 5-weekse cursus verzorgen. 

 

Aanmelden 

Aanmelden kan via de plaats van jouw keuze. Alle Instructeurs werken zelfstandig. Via de Instructeur verloopt de aanmelding, betaling en de uitvoering van de cursus.

 

Heb je een algemene vraag? Vul dan onderstaand formulier in. Je vraag komt dan terecht bij Mindful Run Nederland.


Resultaat

Meer energie door een betere ademhaling, betere focus, makkelijker lopen, beter kunnen ontspannen.

 

Je hardloop- of wandelcarrière krijgt een nieuwe impuls door alle technieken die je leert.  


Ervaringen van cursisten

Vind je het nog niet zo makkelijk om te beoordelen of de mindful Run/Walk cursus echt iets voor jou is? Voor ervaringen van andere deelnemers verwijzen we je graag naar Youtube met de zoekterm 'Mindful Run' of lees onze reviews van klanten die deelgenomen hebben aan een cursus. 

 

Een van onze deelneemsters, Renate, heeft na iedere les een blog geschreven. Ze beschrijft haar persoonlijke ervaringen en wat de cursus haar gebracht heeft. Wellicht helpen de blogs je om de knoop door te hakken. Maar, let op! Het zou zomaar kunnen dat je net zo enthousiast raakt als zij... 

 

Aarzel niet contact met ons op te nemen via info@mindfulrun.nl als je nog specifieke vragen hebt. 

Eerste les Mindful Run/Walk

Genieten van zon en wind, zonder malende gedachten

 

Hoi, ik ben Renate”, nog wat onwennig stel ik me voor. De hartelijke glimlach van instructeur Esther stelt me direct op m’n gemak. Tel daar de energie die ze uitstraalt bij op en ik kan niet wachten om te beginnen. Mijn eerste les Mindful Run. Yes, let’s start!

 

Lees verder >>


Tweede les Mindful Run/Walk

Ademhalen; wat een verademing

 

Het is het eerste wat je doet als je ter wereld komt én het allerlaatste wat je doet in je leven. Enig idee? Ademhalen natuurlijk! Aangezien ik dat al meer dan veertig jaar doe, dacht ik dat het met mijn ademhaling wel snor zou zitten........

Lees verder >>


Derde les Mindful Run/Walk

Focus, creativiteit en ontspanning

 

Als ik hoor dat de les vandaag in het teken staat van focus, ontglipt me ongemerkt een zucht van verlichting. Als ik iets kan gebruiken na deze intensieve dag vol met prikkels en spanning, is het wel focus. Het liefst afgetopt met een portie ontspanning.  

Lees verder >>


Vierde les Mindful Run/Walk

Blind vertrouwen

 

We starten met de zonnegroet als warming up. Hoe kan het ook anders op zo’n prachtige zomerdag als vandaag! Ik voel de zon op mijn gezicht. Maar, wat ik ook voel is hier en daar een piep en een kraak. De reeks houdingen uit de yoga stretchen ieder onderdeel van mijn lichaam. Sommige posities ........ 

 

Lees verder >>

 


Vijfde en laatste les

Met een monkey mind vol gedachten die alle kanten op stuiteren ben ik onderweg naar de cursus Mindful Run/Walk. Dan schiet me te binnen dat vanavond alweer de laatste les is. De reeks van vijf is snel gegaan. Te snel wat mij betreft… Gelukkig kan ik vanavond mijn hoofd temmen in het zonnige, mooie natuurgebied waar Esther haar les geeft. Ik kan me geen betere plek voorstellen. 

 

Lees verder >>Contactformulier voor vragen

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.