5-weekse Mindful Run (of Walk) & Zwanger cursus

Tijdens de zwangerschapscursus van Mindful Run leren wij je om beter te worden in voelen, zodat je goed leert luisteren naar je lichaam. Je leert je grenzen beter aan te voelen. Je leert hoe je veilig kunt bewegen/sporten tijdens je zwangerschap zonder prestatiedruk. Je leert hoe je mindfulness technieken toe kunt passen om beter te ontspannen en bewuster te leven. En je leert wat het effect is van ademhaling in relatie tot stress. Met de tools en technieken uit de Mindful Run & Zwanger kun je meer genieten van je zwangerschap en daarna.

Geschikt voor:

- Iedereen die wil wandelen tijdens de zwangerschap (advies is aanmelden tussen 14 - 26 weken*)

- Iedereen die wil blijven hardlopen tijdens de zwangerschap (advies is aanmelden tussen 14 - 26 weken*)

- Iedereen die weer wil starten met bewegen na de zwangerschap (v.a. 6-8 weken Mindful Run/Walk & Moeder)

 

* Ben je langer dan 26 weken zwanger dan kan in overleg met de instructeur besloten worden of deelname mogelijk is. Voor 14 weken is je lichaam met veel nieuwe processen bezig en is je kindje 'in de maak'. Vaak is het daarom fijn om na deze periode te starten met een cursus als deze. Stuur als je minder dan 14 weken of meer dan 26 weken zwanger bent een bericht mee bij de aanmelding wat de reden is om graag buiten deze periode om te willen starten.

 

"Zelf was ik altijd op zoek tijdens de zwangerschap en daarna naar een combinatie als deze. Fysiek fit blijven en bewust je conditie opbouwen na de zwangerschap, maar ook het leren omgaan met alle veranderingen in je lijf, hormonen etc.. Wel in beweging zijn, maar ook je grenzen goed leren aanvoelen. En hoe ga je om met al die onzekerheden tijdens een zwangerschap en de hectiek daarna? De mindfulness oefeningen hebben mij hier enorm bij geholpen. De combinatie van inspanning en ontspanning, maar wel lekker in de buitenlucht". 

 

We gaan je in deze cursus niet leren ' puffen'. We gaan ook niet 1,5 uur trainen. De cursus is echt gericht op hoe je zelf zo goed mogelijk in balans blijft, wat vervolgens weer een positief effect heeft op je baby en je omgeving tijdens en na de zwangerschap. Wij geven jou deze technieken mee op een verfrissende, actieve en leuke manier. Deze cursus is een cadeautje aan jezelf. 

 

Na de cursus kun je de technieken zelfstandig toepassen en op jouw niveau doorgaan met bewegen / sporten. Wij kunnen je tevens helpen om een goede aansluiting te vinden als je liever in een groep beweegt. Deze cursus kan ook prima samenlopen met een andere vorm van bewegen tijdens de zwangerschap. 

5-weekse Mindful Run (of Walk) & Moeder cursus

Heb je de Mindful Run & Zwanger cursus gemist, maar ben je toch benieuwd wat de combinatie van Mindfulness, een gezonde ademhaling en bewegen zonder prestatiedruk je kan brengen? Dan kun je na de zwangerschap starten met de Mindful Run & Moeder cursus. 

 

De Mindful Run & Moeder cursus is er voor moeders die net bevallen zijn en willen starten met bewegen / sporten. Als je net een kindje hebt gekregen moet je zelf ook even weer in balans komen. Het liefste zou je direct weer net zo fit willen zijn als voor de zwangerschap. Daardoor starten veel vrouwen te intensief met sporten, waardoor je eerder klachten of blessures krijgt. Door de mindfulness technieken uit de Mindful Run Methode leer jij hoe je het bewegen / sporten bewust kunt opbouwen zonder prestatiedruk en leer je mindfulness en ademhalingstechnieken toe te passen in je dagelijkse leven. Met als uiteindelijk het belangrijkste resultaat: "MINDER STRESS en MEER ENERGIE". Dit heeft een positieve invloed op jou en je gezin. Zo ben jij weer snel in balans.

Voor cursist ervaringen verwijzen we je graag naar onze reviews van klanten die deelgenomen hebben aan een cursus. 

 

Voorbeeld van een cursusdag

09:30 uur: Start cursus rustig inlopen of andere opwarmende oefeningen;

09:45 uur: Ademhalingstechnieken, Yoga en Core Stability oefeningen geschikt voor de zwangere vrouw en pas bevallen vrouw;

10:00 uur: Beter leren lopen, lopen als beleving, beter leren voelen;

10:20 uur: Kern specifiek gericht op diverse ademhalingstechnieken;

10:45 uur: Cooling down en Body-Scan;

11:00 uur: Einde training.

 
Resultaat

Meer energie door een betere ademhaling, betere focus, makkelijker lopen, beter kunnen ontspannen, beter je grenzen aanvoelen.

 

Je zwangerschap of herstelperiode krijgt een nieuwe impuls door alle technieken die je leert.  

 

Kosten

De cursuskosten bedragen €129,– voor 5 bijeenkomsten van 1,5 uur.

 

Cursusaanbod

Mindful Run is actief in heel Nederland. Het Mindful Run & Zwanger concept is ontwikkeld door Dianne Schutmaat, eigenaar Mindful Run Nederland. Volgens het Mindful Run concept ontwikkeld door Martijn Mensink zijn in Nederland en België ruim 180 gecertificeerde Mindful Run Instructeurs actief die de 5-weekse Mindful Run, Mindful Walk, Mindful Run & Zwanger cursus en/of Mindful Run & Moeder cursus verzorgen.

 

Hieronder een overzicht van alle locaties waar de Mindful Run & Zwanger / Mindful Run & Moeder aangeboden wordt:

 

Amsterdam Noord

Born- Sittard-Geleen (Momenteel niet actief). 

Doetinchem

Purmerend

Vlaardingen

Winterswijk

Zevenaar

 

Aanmelden 

Aanmelden kan via de plaats van jouw keuze. Alle Instructeurs werken zelfstandig. Via de Instructeur verloopt de aanmelding, betaling en de uitvoering van de cursus.

 

Heb je een algemene vraag? Vul dan onderstaand formulier in. Je vraag komt dan terecht bij Mindful Run Nederland.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.