2-Daagse opleiding Mindful Walk voor Fysiotherapeuten

Deze Mindful Walk cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten en richt zich op het opleiden van fysiotherapeuten in het begeleiden en coachen (middels mindfulness technieken) van patiënten. Na het volgen van de Mindful Walk cursus kunnen fysiotherapeuten groepsgewijs of individueel met patiënten naar buiten om te wandelen en bewegen met als doel bewustwording en behouden en bevorderen van een gezonde leefstijl. Fysiotherapeuten leren met behulp van deze cursus om samen met de patiënt te werken naar intrinsieke motivatie om ook na de therapie de gedragsverandering ( o.a. blijven bewegen) te integreren in de leefstijl. Voor het volgen van deze opleiding krijg je 10 accreditatiepunten KNGF (Vrije deel). 

 

Onze opleidingen zijn corona proof. Wij werken met kleine groepen en zijn 90% van de tijd in de buitenlucht.


Opleidingsdagen

10 en 11 januari 2022 (10 accreditatiepunten KNGF) Live in Arnhem € 695,00 (vrij van btw)

Inschrijven kan via het formulier onder aan deze pagina.


 Deze cursus is een mooie aanvulling op de post-HBO opleiding mindfulness fysiotherapie. Veel nieuwe praktische oefeningen en meer inzicht gekregen. Erg leuk om met mensen te gaan uitproberen.

 

Magda Janson Fysiotherapeutisch Centrum Palenstein

 

Verrassend hoe goed het praktijkgedeelte werd vormgegeven, ondanks dat alles online moest. Het enthousiasme van Martijn en Dianne kwamen ook via het beeldscherm binnen. De praktijkoefeningen kun je alleen vanuit huis doen of met iemand samen uit je omgeving. Ik heb ze samen gedaan met mijn zoon van 13, bewust samen in het hier en nu, echt genieten en gaan we zeker vaker doen. Veel geleerd deze twee dagen voor mezelf en meteen toepasbaar in de fysiotherapiepraktijk. Super!

 

Daniela Bongrazio

 
 

Meer reviews over de Mindful Run opleidingen vind je hier


Informatie over de opleiding

De opleiding wordt gegeven door Master coaches Martijn Mensink & Dianne Schutmaat tevens oprichters van Mindful Run® Nederland.

 

Deze cursus Mindful Walk voor fysiotherapeuten is speciaal voor Chronisch ZorgNet ontwikkeld. De training vindt plaats op twee aaneengesloten dagen. Wij vinden het belangrijk om te werken met kleine groepen, die niet groter zijn dan 10 deelnemers. Bij de cursus ligt de nadruk op ervaren en oefenen. Uiteraard kun je ook deelnemen aan deze opleiding als je een fysiotherapeut bent die niet aangesloten is bij Chronisch ZorgNet of een andere zorgprofessional bent.

 

Wandelen helpt veel gezondheidsproblemen te voorkomen, en reeds aanwezige klachten te verminderen. Zeker als je het combineert met mindfulness heeft dit bijzonder goede effecten op lichaam én geest. 

 

Op een innovatieve en effectieve manier leer je hoe je Mindful Walk kunt inzetten binnen de behandeling van patiënten met o.a. chronische aandoeningen en hoe je de patiënt op een ontspannen manier laat genieten van bewegen. Binnen Mindful Walk geen ingewikkelde gesprekken, maar vooral voelen, ervaren en doen. Plezier staat hierbij voorop. Buiten bewegen heeft daarnaast ook vele gezondheidsvoordelen, voor zowel de patiënt als de therapeut. Het geeft energie en creativiteit.

 

Tijdens deze unieke 2-daagse opleiding maak je kennis met de methode van Mindful Run®. In deze opleiding ontvang je het zeer uitgebreide handboek met daarin alle technieken en handvatten om het aangeleerde direct in de praktijk te brengen. 

 

De methode richt zich op: bewegen, ademhaling, mindfulness en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP).

  

Praktische informatie

De opleiding duurt twee dagen van 10:00 uur tot ongeveer 16:00 uur en wordt gehouden in Arnhem (tijdens Corona geven we de opleiding online). De opleiding bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte. Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat. Na deze intensieve 2-daagse kun je direct de geleerde technieken toepassen in de praktijk. 

  

Groepsgrootte

Per opleiding worden minimaal 6 tot maximaal 10 kandidaten toegelaten. Dit garandeert voldoende aandacht voor iedere kandidaat, zodat het opleidingstraject daadwerkelijk een persoonlijke ontdekkingsreis kan worden. Onze opleidingen zijn zo ingericht dat we de RIVM richtlijnen kunnen volgen. 

 

Kosten

De 2 daagse Mindful Walk instructeurs opleiding kost 695 euro* (Deze opleiding is vrijgesteld van B.T.W.

 

Geregistreerde Onderwijsinstelling

De opleidingen van Mindful Run staan geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en voldoet dus aan de strenge Europese richtlijnen voor onderwijsinstellingen.

 

Volg je de online opleiding dan mag je nog een keer gratis deelnemen aan de live opleiding op een later moment.

 

 * onze opleidingen zijn fiscaal aftrekbaar voor de belastingdienst.


Inschrijven

Inschrijven kan via onderstaand formulier. Mindful Run® Nederland neemt daarna  contact met je op.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Voorwaarden en annuleringsregeling (in het kort)

  • Je ontvangt van ons een mail ter bevestiging van de inschrijving en een factuur.
  • Als volgorde van aanmelding, hanteren wij de datum waarop de betaling ontvangen is. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij je daarom aan niet te lang te wachten met het overmaken van het verschuldigde bedrag.
  • Mocht een training niet doorgaan wegens onvoldoende deelnemers, dan word je vooraf op de hoogte gesteld uiterlijk 1 week voor de opleidingsdatum. De opleidingsdatum wordt in een geval als deze verzet.
  • Bij afmeldingen tot één maand voor aanvang geldt dat je de volledige deelnemersbijdrage van ons retour krijgt m.u.v. € 50,00 administratiekosten.
  • Tot 14 dagen voor de training ontvang je 50% van de deelnemersbijdrage retour.
  • Bij afmeldingen binnen 14 dagen voor aanvang, ontvang je geen deelnemersbijdrage retour.
  • Je kunt je natuurlijk altijd kosteloos door een collega laten vervangen of op een andere opleidingsdatum deelnemen. 
  • Klik hier voor de volledige omschrijving van de algemene opleidingsvoorwaarden.