Cursist ervaringen

Commentaren: 355
  • #355

    Esther (woensdag, 23 mei 2018 16:28)

    Ik heb een 5-daagse cursus bij Kenneth in Tilburg gevolgd. Niet zo zeer om het hardlopen, maar vooral voor de ademhalingstechnieken. Ik doe sinds een klein jaartje aan Crossfit. En ik heb vaak dat ik mijn ademhaling niet rustig krijg - tussen en na - tijdens de WOD. Dus daar wilde ik wat aan doen. Na wat op internet en Facebook gezocht te hebben, kwam ik bij de Mindful Run uit. Nooit geweten dat je op verschillende manieren adem kan halen.... het gaat zo automatisch.... Inmiddels merk ik bij een volledige neus-ademhaling je veel sneller herstelt ben, bij een intensieve WOD. Dus ook heb je niks of weinig met hardlopen, ook voor andere sporten is de Mindful Run een handvat of uitkomst!!

  • #354

    Jolanda (dinsdag, 22 mei 2018 22:05)

    Maandag 21 mei heb ik in Alphen ad Rijn Mindfulwalk gedaan bij Natascha van der Klooster. Ik was hier totaal niet bekend mee. Veel geleerd over je ademhaling en je zintuigen te gebruiken, vertrouwen hebben in jezelf en een ander. Natascha kan alles heel goed uitleggen. We hebben een geweldige ochtend gehad. Voor iedereen een aanrader.

  • #353

    Astrid (maandag, 21 mei 2018 22:33)

    Vandaag heb ik de Mindful Walk clinic in Alphen aan den Rijn gevolgd bij Natascha van der Klooster. Prachtig weer, nieuwe kennis opgedaan, enthousiaste deelnemers en Natascha zelf ook. Ook volg ik bij haar de 8-weekse Mindfulness MBSR training. Ook deze kan ik iedereen aanbevelen.

  • #352

    Agnes (dinsdag, 15 mei 2018 11:12)

    5 daagse Mindful walk gedaan in Alphen a/d rijn met Natascha van der Klooster. Ik ben super enthousiast over deze cursus. Was erg gezellig en heb veel geleerd waarvan ik de kennis goed in de praktijk kan brengen.

  • #351

    Margriet Tax (woensdag, 09 mei 2018 20:28)

    Bij Barbara van Dam de 5 weekse cursus gedaan. Het was een ontzettende leuke ervaring en ik ben blij dat ik me had opgegeven. Mooie investering voor jezelf en even bewust bezig zijn met ademen voelen en alle zintuigen bewust te gebruiken. Ook een leuke bijkomstigheid is dat Barbara veel van de natuur weet en omdat wij dat allemaal leuk vonden ons daar ook veel over vertelde. Barbara bedankt voor de leuke leerzame cursus

  • #350

    Lins (dinsdag, 08 mei 2018 16:50)

    Leuke cursus van Noortje in Diessen! Super gergeld, niks teveel, pakt lekker aan, luistert goed naar haar cursisten, ontspannen, kortom een leuke 5-weekse training.
    En wat heb ik geleerd? Puur door de neus te ademen, loslaten en vooral genieten van het lopen....en dat geeft je toch veel energie! Super fijn, echt top, moet zo de halve marathon kunnen lopen nu! (haha)

    Bedankt noor, het was erg leuk!

  • #349

    Vanessa van Deijl (donderdag, 03 mei 2018 16:12)

    Onlangs op een avond meegedaan aan de Silent Run in Monnickendam. Het was heerlijk! Het was een heel fijne en bijzondere ervaring, zo in het donker en ook de stilte was heerlijk. Het hardlopen afwisselend met (yoga) oefeningen was heel fijn. Het weer was niet geweldig, maar daar had je eigenlijk geen erg in, was best verfrissend. Het einde met warme chocolademelk of glühwein bij een vuurtje was een heel gezellige afsluiter. Na thuis een warme douche te hebben genomen, ging ik heel ontspannen slapen en de volgende ochtend stond ik heel ontspannen op en dat gebeurt mij niet vaak. Lieve groetjes Esther, ik ga zeker een keer (of meerdere keren) de vijfweekse cursus bij je doen.

  • #348

    Patrick Looys (donderdag, 03 mei 2018 16:10)

    Er bestaat persoonlijke aandacht en daadwérkelijke aandacht. Aangezien ik de 2e variant de overtreffende trap vind, is deze wat mij betreft van toepassing op Esther van der Salm en haar methodiek en wijze van de cursist benaderen. Tevens geeft de methodiek in de 5-weekse cursus mooie inzichten en tools mbt beweging en (hard)lopen. Daarbij is Esther een zeer prettig mens waarbij een gevoel van vertrouwen en inzicht snel aanwezig is. Een aanrader dus!

  • #347

    Karin Bakker (donderdag, 03 mei 2018 16:09)

    De 5-weekse cursus Mindful Walk gevolgd met veel plezier. De oefeningen waren leuk en leerzaam. Ook heel fijn om weer het kind in jezelf terug te vinden. Esther is een lieve enthousiaste vrouw met veel energie.

    K. Bakker, Hoofddorp

  • #346

    Vivian Francis (donderdag, 03 mei 2018 16:08)

    Gewoon omdat ik nieuwsgierig was, heb ik bij Esther van der Salm deze 5-weekse cursus Mindful Run voor gevorderden gedaan. En eigenlijk vind ik het zo heerlijk en rustgevend om deze manier van rennen te ervaren dat ik het nu ook voor mijzelf probeer vol te houden. Heerlijk om op deze manier te bewegen en altijd positieve energie van Esther op te vangen ���.
    V. Francis, Monnickendam

  • #345

    Jakob Schuiringa (maandag, 30 april 2018 13:39)

    In april met veel plezier de mindful-walk beleefd in Harderwijk onder leiding van Dennis en Jolanda: ze krijgen een tien met een griffel:
    * Zeer plezierige, rustige en deskundige cursusleiding
    * Goede opbouw in het programma met een slotdag waarin al het geleerde nog eens samenhangend de revue passeert in grotendeels nieuwe oefenvormen
    * Prettige, gezonde en zinvolle trainingen in de natuur met een goede balans tussen fysiek én mindful bezig zijn
    * Ook niet onbelangrijk: bezig zijn in kleine groepen is gezellig en je leert ook van elkaar.

  • #344

    Milou de Zwart (donderdag, 19 april 2018 09:06)

    Ik heb genoten van de cursus, het heeft mij veel tips opgebracht. Probeer nu weer mij te gaan richten op hardlopen, stukje mind ful was fijn en zal mij helpen in het ondersteunen van de dagelijkse drukte. Vond het hele fijne cursus, ben blij dat ik deze heb gevolgd en zou zeker andere mensen Jill aanraden. De lessen waren gevarieerd en dat maakte het ook erg leuk. Helemaal geen opmerkingen behalve door gaan hoe jullie het nu doen. Groetjes Milou de Zwart

  • #343

    Gerdien Mollink-Boshuizen (zondag, 15 april 2018 17:22)

    In januari/februari een Mindful Walk cursus gevolgd bij Jannie Pekkeriet en Arthur Postma in de mooie omgeving van de Lemelerberg. Na een heftige en traumatische periode zat ik er helemaal doorheen en wat hebben Jannie en Arthur mij geholpen om de weg weer terug te vinden. Geweldige begeleiding, aandacht voor mijn verhaal, ontspanningsoefeningen en bewustwordingsoefeningen gedaan, kennis gemaakt met Yoga, het verschil geleerd van de verschillende ademhalingstechnieken en de voordelen ontdekt van de neusademhaling. Kortom een geweldige ervaring en een goede bijdrage in mijn herstel!!!!

  • #342

    Ronald Mollink (zondag, 15 april 2018 17:17)

    Een tijdje geleden de Mindful Run gevolgd bij Jannie Pekkeriet op de Lemelerberg. Een geweldige ervaring en super begeleiding gehad. Verschillende oefeningen voor de bewustwording, ademhalingstechnieken, kennis gemaakt met yoga oefeningen. Het heeft bijgedragen aan het herstel na een traumatische periode. Ik kan het iedereen aanraden om een cursus Mindful Run te volgen, je gaat hardlopen met een ander doel en meer bewust van hetgeen om je heen gebeurt.

  • #341

    Laszla (zondag, 15 april 2018 10:54)

    Het waren vijf inspirerende ochtenden in de Egmondse duinen. Afwisselende oefeningen onder professionele en gezellige begeleiding van Marian. Ik kan er weer Mindfull tegenaan!

  • #340

    Babiche (zaterdag, 14 april 2018 16:16)

    Aanrader! Zojuist hele leuke en goeie 5-daagse cursus afgerond in Edam. Met veel passie gegeven door Karin. Ik loop al wel een paar jaar maar door deze cursus toch weer nieuwe inzichten opgedaan en goede tips mee gekregen om vooral relaxed en prettig te lopen.

  • #339

    Wilma (vrijdag, 13 april 2018 08:30)

    Hele fijne cursus gehad van Wendy. Ze heeft op een enthousiaste en ontspannen manier ons de trainingen gegeven. Een leuke combi van hardlopen, yoga en bewustwording. Een mooie ervaring. Wendy, bedankt!

  • #338

    Brigitta (woensdag, 11 april 2018 19:53)

    Hele fijne ervaring en zeer leerzaam. Ik heb er veel aan gehad en loop een stuk relaxter! Pluim voor Marja dit ons op een hele positieve manier te laten ervaren!

  • #337

    Anneke (vrijdag, 06 april 2018 09:23)

    Eind vorig jaar mezelf opgegeven voor een cursus mindfulrun bij Marja Hofman in Terneuzen. Helaas maar een paar keer kunnen deelnemen vanwege ziekte en pijn in de knieën bij het hardlopen. In overleg met Marja zijn we met power walk begonnen. Dit ging prima. Héél veel geleerd van Marja over de ademhaling, neusademhaling o.a. (probeer ik zoveel mogelijk toe te passen). Fijne gesprekken gehad en ook geleerd dat je toch af en toe tijd voor jezelf moet nemen en goed voor jezelf moet zorgen� Dit valt niet altijd mee in deze drukke tijd. En toen was het ineens de laatste dag van de cursus, jammer, veel te snel voorbij gegaan. Maar de mindfull power walk cursus ga ik zeker nog een keer doen bij Marja. Ze is een topper, heel betrokken en ik kan het iedereen aanraden om eens aan een cursus deel te nemen bij mindfull run Terneuzen! ���

  • #336

    Jos (donderdag, 05 april 2018 15:54)

    Gisterenavond, 3 april 2018 de cursus Mindfulrun in Dongen afgesloten. Onder professionele begeleiding van Ben Barendse zijn we vijf avonden doende geweest om in een ontspannen sfeer, met nadruk op de (neus)ademhaling, in en rond het mooie Dongen te "runnen". Een hele leuke, nuttige cursus met een aantal individuen die door toedoen van Ben tot een leuke groep deelnemers uitgroeide. Mooi te constateren dat je gefocust kunt genieten van jezelf, je omgeving en het (hard)lopen.
    Ik heb reeds een aantal mindful cursussen gedaan / trainingen gevolgd. De cursus onder leiding van Ben is een meer dan dan een aanvulling. Zeer waardevol; bedankt Ben.

  • #335

    Kees (dinsdag, 03 april 2018 22:46)

    Zoals je misschien nog weet is mijn mindfull running cursus helaas niet helemaal gelukt. Door omstandigheden kon ik het merendeel van de maandagavonden niet aanwezig zijn. Toch wil ik je bij deze melden dat ik heel positief terug kijk op de cursus bij Iris in Amersfoort. Door de oefeningen en aangeleverde theorie ben ik mij meer gaan interesseren in dit onderwerp. Zo heb ik de boeken Running Buddha en Koud kunstje gelezen en daarna nog veel meer. Met name de Buteyko Methode spreekt mij erg aan. Nu probeer ik de theorie in de praktijkt te brengen. Dit lukt in het dagelijks leven steeds beter. Sporten via de neusademhaling is echter nog steeds erg lastig. Ik merk dat ik rustiger word en met name het slapen is veel beter geworden. Ik had gehoopt dat mijn energie niveau ook beter zou worden maar of dat zo is vindt ik erg lastig om te zeggen. Ik heb nu eenmaal een druk leven en waarschijnlijk wil ik gewoon te veel. Ik ben er dus nog zeker niet maar het is wel een heerlijk gevoel om te weten dat ik de juiste weg bewandel. Daar jij met de cursus toch een beetje aan het begin van deze ontwikkeling hebt gestaan wil ik dit graag hier melden

  • #334

    K la Haye (dinsdag, 27 maart 2018 22:35)

    Een bijzondere mindful avondwandeling gemaakt in het Beatrixpark onder de bezielende leiding van Jolanda Hogenbirk. Steeds een stapje verder uit de drukke dag achter me en steeds een beetje meer in mezelf. Heel leuke inspirerende oefeningen gedaan en een bijzonder samenzijn gehad met de andere cursisten tijdens het invallen van de avond in een stadspark. Zeer de moeite waard! Dankjewel Jolanda.

  • #333

    Els (dinsdag, 27 maart 2018 16:06)

    Een fijne mindful wandel cursus gehad. Heerlijk buiten gelopen zelfs in de barre kou.
    Met veel passie en enthousiasme heeft Esther van der Salm deze cursus gegeven. De vervolg cursus ga ik zeker doen. Bedankt Esther.

  • #332

    marion (maandag, 26 maart 2018 15:10)

    Zaterdag 24 maart de laatste (van een serie van 5) mindfulwalk gelopen in het mooie Purmerland onder leiding van Esther van der Salm. Het was heerlijk! Jammer dat het voorbij is maar gelukkig komt er een vervolg.! Bedankt Esther!

  • #331

    Hetty Dekker (zaterdag, 24 maart 2018 18:20)

    Een hele frisse start gemaakt onder begeleiding van Marianne in Egmond, gewoon genieten in je eigen achtertuin;de noord-hollandse duinen! ik heb handvatten gekregen om nu zelf verder uit te bouwen,tijd voor actie!

  • #330

    Jack (zaterdag, 24 maart 2018 13:47)

    De afgelopen weken hebben we onder bezielende leiding van Tomas mindful gerend. Het is even wennen om door de neus in- en uit te ademen, maar door de prettige en professionele manier waarop Tomas dit begeleid, is het een verrijkende ervaring geworden. Bovendien is Tomas een toffe gast die ook nog eens fantastische appeltaart maakt.Heb ik nog nooit meegemaakt bij welke training dan ook. Chapeau.

  • #329

    Nadia (donderdag, 22 maart 2018 18:34)

    Na lang te twijfelen toch de stap genomen.
    Wat een stappen heb ik gemaakt letterlijk en figuurlijk!
    Mooi om zo weer terug tot mezelf te komen door alle oefeningen en gesprekken.
    Bedankt!

  • #328

    Karin Jansen (maandag, 19 maart 2018 15:06)

    Ik heb de cursus mindfulrun gevolgd in Rosmalen bij Elif Kara. Na deze 5 weken kan ik hardlopen op mijn eigen tempo en geniet ik meer van de weg dan van het resultaat. Ik loop meer ontspannen omdat ik bewust ben van mijn eigen lijf en van de omgeving. Ook de ontspanningsoefeningen doe ik nog regelmatig. Heerlijk!! Dank Elif voor jou coaching, positiviteit en stimulans!! Een echte aanrader!!

  • #327

    Tamara Schoon (zondag, 18 maart 2018 19:58)

    Vandaag de Mindful Trailrun Clinic gevolgd in Noordwijkerhout. Mijn eerste trailrun! Goede tips gehad over looptechniek en ademhaling. Fijne yogaoefeningen tussendoor en...een schitterend uitzicht over de zee!

  • #326

    Jacqueline (maandag, 12 maart 2018 14:08)

    Vanmorgen de mindful run cursus afgerond bij Tessa in Delft. Genoten van de lessen in een geweldige omgeving en zeker van de bevlogenheid en Open Mind van Tessa. Blijf bij jezelf en in het hier en nu! Ik kan het iedereen aanraden.
    Tessa, Dank je wel!

  • #325

    Irene (donderdag, 08 maart 2018 17:33)

    Leuk om mindfullnes via het wandelen belicht te krijgen! Jolanda is een bevlogen mens! Het is duidelijk waar haar hart en haar ziel ligt.
    Wellicht tot ziens!!

  • #324

    Ria (donderdag, 08 maart 2018 14:29)

    Leuke ervaring was de kennismakingsclinic in het Beatrixpark 6 mrt. Enthousiast heeft Jolanda ons meegenomen in de wereld van mindfulness waar ademhalingstechniek en wandelen samen komen. Goed en nieuwsgierig om hier vervolg aan te geven. Thks Jolanda!

  • #323

    Irma (woensdag, 07 maart 2018 20:42)

    In januari 5 weekse mindful run trainingen gevolgd in het prachtige Montferland! Enorm genoten! Erge goede lessen van Leonie! De verwondering van de natuur en het plezier maken stonden voorop! Ondanks de kou was her geweldig! Dank je wel Leonie voor je levenswijsheid en energie!

  • #322

    Ellen (vrijdag, 02 maart 2018 12:58)

    Zeker een aanrader!!

  • #321

    wilma jans (dinsdag, 27 februari 2018 17:08)

    Zondag de mindfull run training afgerond bij Juliette in Bemmel. Zeer aan te bevelen. Fijne begeleiding

  • #320

    Miranda (dinsdag, 27 februari 2018 15:46)

    Heerlijke cursus gehad. Echt een aanrader. Heb genoten.

  • #319

    Brigitte (dinsdag, 27 februari 2018 13:45)

    Ps. Ik zat bij Juliette in bemmel.

  • #318

    Brigitte (dinsdag, 27 februari 2018 13:43)

    Net 5daagse cursus afgerond. Het was een leuk groepje. De cursus is leerzaam. Je leert beter om te gaan met je ademhaling en stress. Handvatten gekregen om er nu mee verder te gaan om te oefenen. Ook geleerd over je bewustwording. Gezellig en leerzaam.

  • #317

    Joyce (maandag, 26 februari 2018 21:23)

    Vrijdag de Mindful walk in Sneek afgerond bij Tine.
    Elke week was het een feestje om met haar en de andere cursisten te mogen lopen.
    Bewust bezig zijn met het hier en nu. En ademhalen!
    Ik heb hierdoor een hele andere mindset gekregen en heeft me zeker verder geholpen met daar waar ik naar toe wil.
    Ik heb echt oprecht met heel veel plezier deze Mindful Walk gedaan en vind het gewoon jammer dat het voorbij is. ;-)
    Tine: DANK JE WEL!

  • #316

    Freya (zaterdag, 24 februari 2018 16:18)

    5 weekse Mindfull Run cursus gedaan in Egmond in de duinen bij Marian. Laatste les zelfs op het strand en door Egmond aan Zee in het donker. Mooie natuur, mooie ervaringen. Alles komt aan bod; meditatie, spelplezier, yoga, neusademhaling, de zintuigen, bodyscan en hardlopen natuurlijk. Bewust bezig zijn, afwisselend en mooi om leuke en positieve ervaringen op te doen. Gewoon doen, zou ik zeggen.

  • #315

    Dre (zaterdag, 24 februari 2018 07:52)

    Heb er fijne ervaring mee op gedaan veel geleerd met neus ademhaling het heeft me er toe gezet om verder te gaan met hardlopen en genieten van de natuur en er omheen Gr Dre

  • #314

    Liedeke (vrijdag, 23 februari 2018 18:28)

    Vanmorgen genoten van de laatste ochtend van de mindfull run training Arnhem bij Desirée.
    Iedere week een ander thema, mooie afwisseling tussen 'run en rust'. Zijn in het hier en nu, bewegen, ademhalen, meditatie, genieten van de mooie parken om onze wijk heen. Dank je wel Desirée! Jouw enthousiaste verwondering van wat er kan en mag geeft ruimte voor genieten!

  • #313

    Maaike (donderdag, 22 februari 2018 19:06)

    Onlangs de vijfweekse cursus mindful Running gedaan bij Esther. Een voor mij zinvolle, leerzame en inspirerende ervaring. Neusademhaling niet eenvoudig maar als je even zeer belonend. Ik vond zelf de oefeningen tijdens het lopen ook verfrissend. De cursus heeft mij op allerlei vlakken nieuwe inzichten gegeven. Wat mij betreft zeker een aanrader.

  • #312

    Esther Verheijden (woensdag, 21 februari 2018 13:44)

    Ontzettend genoten van de 5-daagse cursus mindfull run! Bij Ben Barendse in Dongen.

    Ben is een fijne enthousiaste trainer, die weet waar hij het over heeft!
    De trainingen zijn fijn opgebouwd en erg afwisselend. Je niveau van hardlopen maakt niks uit, iedereen kan meedoen.
    Hopelijk komt er nog een vervolgcursus �

  • #311

    Ien Soomers (vrijdag, 16 februari 2018 15:10)

    Fijne cursus gehad. Heerlijk buiten gelopen en allerlei oefeningen gedaan. Heb ik zeker wat aan , ook in de toekomst.
    Begeleidster Monique deed het erg goed . Prettige sfeer en ondanks ontspannen sfeer toch opbouwen van conditie en bewustwording van je lichaam: ademhaling, beweging , zintuigen.
    Kortom fijne cursus!

  • #310

    Evelien (maandag, 12 februari 2018 20:08)

    Vorige week zondag, de 5- wekelijkse cursus mindfulrun Montferland afgesloten. Het was een mooie ervaring, waarvan ik erg heb genoten. De cursus werd gegeven door Leonie Heebink, een erg leuke en enthousiaste instructrice. Veel aandacht voor je ademhaling en het gebruiken van al je zintuigen tijdens het hardlopen. Het was altijd erg gezellig. Elke zondagochtend kwamen we bij elkaar op een andere locatie in het mooie Montferland. Leonie bedankt! Ik kan het iedereen aanraden!

  • #309

    Durk Brouwer (vrijdag, 09 februari 2018 15:05)

    Afgelopen woensdagavond de laatste les van Mindful Running gehad bij Tine in Bolsward. De 5 weken vlogen voorbij en elke keer leerde je weer een beetje meer over de juiste ademhaling. De combinatie met meditatie, running en vooral het loslaten hebben veel invloed op mijn dagelijkse doen en (los) laten. De rust en gedrevenheid waarmee de lessen gegeven worden is erg prettig. Ik zal dan ook zeker verder gaan met deze methode toe te passen in mijn duurloopjes en wandeltochten. Voor diegene die twijfelt over het wel of niet volgen van deze cursus zeg ik: "Stop met die twijfel en geef je op, je zal er geen spijt van krijgen."

  • #308

    Laurien (woensdag, 07 februari 2018 19:46)

    Gisteren de mindfulrun cursus afgesloten. Wat een ontspannen manier van hardlopen! Je wordt meer bewust van je lichaam en het gebruiken van al je zintuigen om te ontspannen. We hebben letterlijk door weer en wind gelopen, maar het was heerlijk. En uiteraard erg gezellig. Maaike ontzettend bedankt!

  • #307

    Marit (woensdag, 07 februari 2018 18:57)

    Gisteravond in de vrieskou de laatste avond van onze Mindfulruncursus. Alle vijf de avonden waren heel leerzaam en gezellig! Maaike geeft op een goede en prettige manier les. Ik hoopte op een rustige manier het lopen weer op te pakken, na een aantal zwangerschappen. Ik kan nu op een rustige manier opbouwen, zonder mezelf druk op te leggen. Bewegen moet vooral leuk zijn. Heel fijn om dit zo te ervaren. Bedankt Maaike!

  • #306

    Judith (woensdag, 07 februari 2018 18:34)

    Gisteren de 5 weekse mindfulrun cursus afgesloten in Eefde. Ervaring rijker! Het lukt mij nu om hard te lopen met plezier! Niet meer helemaal uitgeblust thuis komen na een rondje hardlopen. De ademhalingstechnieken hebben mij hier goed mee geholpen. Bedankt Maaike voor je enthousiastme! Het was erg gezellig en leerzaam!