Cursist ervaringen

Commentaren: 434
  • #434

    Natasja Geurts (zaterdag, 13 april 2019 13:36)

    De cursus Mindful Walk bij Christina Spijkerman is me erg goed bevallen. Ben me bewuster geworden van mijn houding en de neusademhaling waarbij je sneller herstelt van inspanning en spanning.

  • #433

    Anja Pahlke (dinsdag, 09 april 2019 10:43)

    Zondag 7 april de laatste Mindful Walk gehad onder leiding van Christina Spijkerman in het Kruisbergse bos in Doetinchem. Wat een mooie omgeving om te wandelen. Bewustwording omtrent je ademhaling is wat ik meeneem uit deze Mindful Walk. Een echte aanrader! Zeker de moeite waard.

  • #432

    YM (vrijdag, 05 april 2019 14:32)

    Super leuk gehad, leerzaam en vooral een duwtje in mijn rug gekregen om meer te gaan rennen maar dan met beleid. Ik heb mijn grenzen leren kennen en weten te verleggen. Dank voor alle tips, trucs en aandacht.

  • #431

    Joke Mikkers (maandag, 01 april 2019 16:23)

    De cursus die door Albert wordt gegeven heb ik als zeer aangenaam ervaren. De combinatie hardlopen met mindful was precies wat ik nodig heb. Je mag zelf je grenzen opzoeken. Dank Albert en veel succes!

  • #430

    Liesbeth de Jong (vrijdag, 29 maart 2019 20:13)

    Wat een geweldige ervaring mindful run cursus bij Wendy van der Ende in Bleiswijk.
    Dit neem ik in mijn hart en voor mijn verdere leven mee.
    Liesbeth de Jong Bleiswijk maart 2019

  • #429

    Erna (dinsdag, 26 maart 2019 21:12)

    Met veel plezier bij Mirjam Melai de mindful running cursus gevolgd. De locatie was heerlijk, in het bos Den Treek. En Mirjam wist elke keer weer een afwisselend, leuk en interessant programma te bedenken. Veel van opgestoken, door praktische tips, oefeningen, spelletjes (ja het moet vooral leuk zijn) en met name de 7 pijlers zal ik proberen toe te passen. Super bedankt Mirjam!

  • #428

    Rixt (dinsdag, 12 maart 2019 08:44)

    Een mooie combinatie van hardlopen & mindfulness. Een superfijn groepje lieve meiden en heel veel geleerd dankzij Tine, top! ♡♡♡

  • #427

    Sandra (maandag, 11 maart 2019 18:54)

    Ik heb net een 5 weekse training mindful wandelen bij Juliette Reijmers afgesloten. Gelijk aangemeld voor de vervolgcursus. Het was leuk en gezellig maar belangrijker: ik heb er ook heel veel aan gehad!

  • #426

    Elsa Loos (woensdag, 06 maart 2019 18:30)

    De Mindfulrun cursus bij Esther van der Salm is een absolute aanrader! Ik heb er wekelijks met volle teugen van genoten! In mijn eigen Hypnotherapie & IEMT praktijk begeleid ik mensen in hun persoonlijke processen waarna het juist ook voor mij belangrijk is om #los# te kunnen laten.. Hoe fijn is het dan als je in de vrije natuur, de frisse buitenlucht, met behulp van speciale ademhalingstechnieken je eigen grenzen leert verkennen en herkennen..! Esther is een warme en fijne persoonlijkheid en oa door onze raakvlakken op werkgebied kwamen we er al snel achter hoe mooi eea op elkaar aansluit en kan versterken wat betekent dat wij wellicht in sommige situaties kunnen samenwerken of doorverwijzen.
    Esther, super fijn dat ik je heb leren kennen...!

  • #425

    Els van Zandbergen (woensdag, 06 maart 2019 18:29)

    Het gevoel wat je krijgt na een wandeling met Esther van der Salm is fantastisch. Het is 1,5 uur een cadeau voor jezelf, geestelijke en lichamelijke ontspanning. Tijdens de wandeling doe je oefeningen die je aan het denken zetten. Elke week een ander thema. Ik vond het een zeer bijzondere belevenis die ik zeker nog eens wil beleven bij en met Esther.

  • #424

    Marcella Zedde (woensdag, 06 maart 2019 18:28)

    De mindful walk cursus bij Esther van der Salm gedaan. Wat echt een aanrader is. Nooit geweten dat letten op een goede manier van ademhaling zoveel verschil kan maken. Door wat je in de lessen leert ook thuis toe te passen slaap ik veel lekkerder en sneller in. Ik vond het een cadeautje.

  • #423

    Lidia Hoogendoorn (woensdag, 06 maart 2019 18:26)

    Net de 5-wekelijkse cursus Mindful Walk afgerond, nadat ik vorig jaar de cursus Mindful Run bij Esther van der Salm heb gedaan. Wandelen kon ik al, maar Mindful Walk wat is dát fijn! Geleerd om te focussen, te vertrouwen, de neusademhaling. Super! Ook in privésitusties en werk erg goed toe te passen! Zo blij met de ervaring! En Esther is goud! Zij heeft aandacht voor iedereen in de groep en is een heel prettig warm mens! Kortom: ook Mindful Walk bij Esther is een absolute aanrader!

  • #422

    Marga Ootes (woensdag, 06 maart 2019 18:25)

    Ik heb veel gehad met de cursus van een aantal weken. Pas de tools toch geregeld toe. Verder ben ik ook blij met de mailtjes vanuit de 3-daagse 'Rust in je hoofd'-challenge die ik heb gekregen. Luister ze nog regelmatig. Tuurlijk val je weleens terug, dat weet je ook. Dat signaleer je ook maar toch pak je t toch weer redelijk snel op. Ik ben blij dat ik de cursus op t Hemmeland heb mogen volgen. Dank je wel Esther van der Salm. Dank je wel.

  • #421

    Linda van Oorschot (donderdag, 28 februari 2019 21:46)

    Vorige week m'n laatste les mindful run gehad bij Patricia Lazeroms. Een cadeautje voor mezelf. Op de mooie locatie Visdonk veel opgestoken over de neusademhaling en allerlei technieken voor de bewustwording van jezelf en je omgeving. Fijn dat we hierin goede begeleiding, tips en e-mails (als mooi naslagwerk) van haar kregen. Veel dingen om mee te nemen in het dagelijks leven op de mooie, mindere en sportieve momenten. Nu al meer energie dan ooit. Ik kijk uit naar een vervolg-cursus.

  • #420

    Yvonne (donderdag, 28 februari 2019 20:06)

    De laatste les mindfulwalk zit er helaas op. De 5 wekelijkse curus was een fijne ervaring, waarin de neusademhaling als een rode draad doorheen liep. Elke week weer handige tips waar we mee aan de slag konden. Luisteren naar je lichaam, bewust worden van je zelf, vertrouwen hebben. Wandelen in een bosrijke omgeving... Heerlijk! Kortom: het is zeker een aanrader om de mindfulwalk of mindfulrun bij Patricia te volgen. Patricia straalt zoveel positiviteit uit, dat je wel enthousiast moet worden. Gelukkig hebben we de wekelijkse powerwalklessen nog bij Patricia, waarin de geleerde technieken goed kunnen worden toegepast. Bedankt coach!

  • #419

    Corrie Kempenaars (zaterdag, 16 februari 2019 12:21)

    12 februari 2019 was de eerste les van de 5 lessen mindfull walk met Patricia Lazaroms onze coach in Roosendaal. Een klein groepje van 4 personen en de coach zorgde voor voldoende aandacht per individu. Met Patricia die zo professioneel, enthousiast en motiverend is, had ik al ervaring met Powerwalking en wat erg belangrijk is tijdens het proces van de mindfull walk voor mij was vertrouwen in jezelf van het loslaten van al die muppets in je hoofd zoals Patricia dat altijd zo mooi vertelde. Tijd voor jezelf, energie en positiviteit opsnuiven in het bos waar deze cursus plaats vond en niets wat MOET. Wat je met neusademhaling allemaal bereikt was voor mij een geheel nieuwe techniek wat je dagelijks kunt toepassen in je leven. Alle tips die we weer elke les na afloop meekregen om weer toe te passen op momenten dat je het nodig had waren zeer waardevol. Luisteren naar je eigen lichaam, je hart voelen en horen kloppen. Allemaal bijzondere momenten. De laatste les 9 februari was een mooie afsluiting aan het water, zonnetje erbij en de body scan. We hadden er allemaal moeite mee dat dit de laatste les was dus op naar de mindfull walk cursus 2.0 na de zomer, hierbij alvast de aanmelding!! Patricia bedankt voor de mooie lessen.

  • #418

    trudie (donderdag, 14 februari 2019 12:22)

    Van de week de laatste les gehad van de mindful walk cursus bij Jolanda van `Happyo` in Zeist. Het was een hele leuke ervaring, en ik weet zeker dat ik in het dagelijkse leven heel veel van het geleerde gemakkelijk kan toepassen. Het was vooral ook heel leuk om het enthousiasme van Jolanda te zien. Bedankt voor alle mooie wandelingen in de natuur en heel veel succes verder. Ik kan het iedereen aanraden om het gewoon zelf te gaan ervaren.

  • #417

    Sandra Haast (zaterdag, 12 januari 2019 21:30)




    De Mindful Run Cursus in Roosendaal (eind 2018) o.l.v Patricia Lazeroms was een hele fijne ervaring! Ik ben er blanco ingegaan, had geen idee wat me te wachten stond.
    Het heeft mij al veel verrijking gegeven in gewoon de dagelijkse dingen van de dag. ( gezinsituaties, werk, drukte, emoties)
    Simpel weg het meer bewust worden van..
    De neusademhaling geeft mij niet alleen een sneller herstel na een stevige wandeling of run maar zoveel rust, erg verrassend.
    En de bodyscan hele fijne ervaring wat n whoow effect!

    Patricia super bedankt voor jouw enthousiasme, fijne begeleiding, en warme afsluiting met een lieve goody bag en persoonlijk certificaat, Top!

    Ik kan het echt iedereen aanraden een keer te gaan ervaren!

  • #416

    Toon van der Burgt (zondag, 30 december 2018 13:27)

    Mindfull Run Cursus Roosendaal eind 2018 o.l.v. Patricia Lazeroms.
    Bedankt voor de cursus, jouw enthousiasme en inspirerende en motiverende begeleiding, de verzorgde trainingen, de verhelderende verslagen en huiswerkopdrachten die er steeds op volgden, zodat we er zelf steeds mee aan de slag konden blijven en de mooie afsluiting met een persoonlijk certificaat, heerlijke koffie /thee en nog een gift bag op de koop toe!
    Ik ga er verder mee oefenen en houd de nieuwsbrief in de gaten voor een mogelijk vervolg.
    Het gaat jou en mijn medecursisten goed!
    Fijne jaarwisseling allemaal!

  • #415

    Anoek (donderdag, 27 december 2018 22:15)

    De mindful run cursus in Maastricht: echte aanrader. Heel gerichte loopscholingstechnieken die aangeleerd worden als basis. Prettige ontspanningsoefeningen tussentijds. Bewust inzetten van de zintuigen tijdens het hardlopen. En een heel persoonlijke en kundige begeleiding. Je moet het zelf maar gaan ervaren. Dankjewel Chantal

  • #414

    Glenda Griffioen (zondag, 23 december 2018 17:09)

    Fijne mindful walk gedaan in Alphen aan den Rijn bij Natascha. Echt een aanrader. Dank voor mooie wandelingen Natascha!

  • #413

    Willie van den Bergh (donderdag, 20 december 2018 09:44)

    Gisteren mijn laatste cursusdag gehad bij Alex van Hedel in Schijndel.
    Was zeer interressant en leerzaam , het heeft veel bij mij los gemaakt .
    Ik ga nu zelf op eigen kracht hiermee door om mezelf , nog verder te ontwikkelen en te verdiepen.
    Alex heeft mij de stap en de kracht gegeven om hiermee door te gaan.
    Heb 5 ontzettende gave weken gehad en zal hier nog lang aan terug denken.
    Mindful past echt bij mij , voelt zo ontzettend fijn.

    Ik ga dit gevoel en ervaring ook door geven aan mensen die ik ken en hiervoor open staan.
    Tot slot een gaaf t-shirt gekregen , wat ik omgedoopt heb tot mijn wedstijd t-shirt.
    Zodat ik tijdens mijn vele wedstrijden de aandacht kan trekken op mindful.
    En ben er trots op dat ik dit mag en kan dragen .

    Je zult nog van mij horen op fb en insta en twitter.
    Super bedankt voor alles !!!!!!!!

  • #412

    Maaike Oude Smeijers (woensdag, 19 december 2018 20:36)

    Afgelopen zondag de laatste van de 5-weekse mindful run Almelo heel gezellig afgesloten!!
    Wat hadden we een leuke groep en een ontzettend lieve en betrokken coach; Patricia Lohuis. Ik heb geleerd hoe ik m.b.v. neusademhaling/ buikademhaling en door gebruik te maken van je zintuigen, rust kan vinden tijdens het sporten/ hardlopen maar ook in het dagelijks leven. Heel fijn want nu is er ruimte om tijdens het sporten te genieten en op stressmomenten toch even rustiger te worden.
    Patricia nogmaals bedankt voor deze mooie ervaring!!

  • #411

    M. Verheij (dinsdag, 18 december 2018 12:31)

    Vanavond de laatste keer mindful run voor gevorderen gehad van Beweging op elk niveau, Esther van der Salm.
    Het was een prachtige ervaring waarbij vooral 'jij zelf' centraal staat. Je leert echt luisteren naar je lichaam, hoe je je ademhaling kunt gebruiken, hoe je binnen je grenzen blijft, hoe je je focus kunt behouden en kunt loslaten en vertrouwen....
    Een echte aanrader voor iedereen die inzicht wilt krijgen. Want sporten is zoveel meer dan alleen maar bewegen. En hoe gaaf is het als je al deze gekregen tools kunt toepassen in de rest van je dagelijkse leven!
    Dus ...dank je wel Esther van der Salm voor deze mooie ervaring en alle inzichten.

  • #410

    Kelly oude nijhuis (dinsdag, 18 december 2018 11:59)

    Ik heb se 5 weekse cursus gevolgd en het heeft mij heel veel positiviteit gebracht, gedachtes die ik eerder als negatief voelde en niet wist af te zetten heb ik leren omarmen immers gedachten mogen er zijn en daardoor kan ik ze ook weer loslaten, daarnaast heeft het me rust gebracht in mezelf waardoor ik mezelf langzaam aan leer te waarderen voor wie ik ben. Ben ik nu een pro? Nee nog lang niet maar het is een begin naar een totale vernieuwing vol kansen en een vol leven waarin alle emoties en gevoelens als een warm deken omarmt mogen worden. Judith oosterholt onwijs bedankt voor dit cadeau

  • #409

    Eugene Jansen (woensdag, 12 december 2018 15:21)

    5 heerlijke Mindfull Walking lessen gevolgd bij Patricia Lazeroms in de bossen bij Stayokay in Bergen op Zoom. Deze lessen zijn zeer waardevol geweest voor mij. Onze coach Patricia legt het goed uit en vragen zijn altijd welkom. Ga zo door Patricia. Vooral de ademhalingsoefeningen en het bewust genieten in de natuur waren voor mij een openbaring. Deze cursus is een echte aanrader bij Patricia. Niet uitstellen maar gewoon doen.

  • #408

    Silvia (maandag, 10 december 2018 14:36)

    De mindfull wandelingen met Audry Fransen in de bossen was letterlijk Natuur-lijk Ontvouwen. Haar coaching vaardigheden zijn ook zeer waardevol geweest. De ademhalingsoefeningen zal ik zeker blijven beoefenen. Echt een gezonde investering in je zelf maar nu vooral ook van wandelingen kunnen genieten. Bedankt.

  • #407

    Angelique Wieten (woensdag, 05 december 2018 20:57)

    Wat was het een fijne, leerzame ervaring de mindfull walk van Gietervolgeluk. Dank je wel Natascha

  • #406

    Linda Struik (dinsdag, 04 december 2018 21:40)

    Had 't niet gedacht, maar deze cursus is zo fijn. Vooral omdat je weer bij jezelf komt. En je de omgeving ook weer gaat voelen. Je krijgt weer rust en leert weer wat er toe doet. Bedankt Esther van der Salm!

  • #405

    Saskia de Groot (dinsdag, 04 december 2018 21:29)

    Vijf superfijne lessen Mindful Run gevolgd bij Esther van der Salm. Prima ook voor iemand die geen goede conditie heeft. Je leert juist goed je grenzen kennen en er niet over te gaan . Tegelijkertijd aan lijf en geest werken is een top combinatie. Absolute aanrader!

  • #404

    Inge (dinsdag, 27 november 2018 18:49)

    De Mindful Run heb ik als zeer positief ervaren. Bewust geworden van mijn omgeving en het voordeel gemerkt van hardlopen op neusademhaling. Cynthia is een zeer enthousiaste trainer en geeft erg leuke, steeds verrassende lessen.

  • #403

    Marleen (zondag, 18 november 2018 15:34)

    Dit kan ook bijzonder goed als teamuitje worden gedaan. Natascha gaf ons ING'ers een bijzonder mooie beleving. Met simpele oefeningen bereikten we een stuk rust. Geen zweverigheid, wel praktisch toepasbare dingen waar ik nu al iets mee kan/doe in drukke situaties! Zeker voor herhaling vatbaar!

  • #402

    Rob (donderdag, 15 november 2018 15:44)

    Bij Natascha van der Klooster hebben mijn collega's en ik een mindfulwalk gedaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik sceptisch was voordat we deze activiteit aangingen. Nu ik dit een keer heb mogen ervaren ben ik als een blad aan de boom gedraaid. Het was een erg leuke ervaring en op deze manier mijn eigen lijf nog beter leren kennen.

  • #401

    Jacqueline (zondag, 11 november 2018 12:38)

    De mindful walk training in Waddinxveen met als coach Mariette is een aanbeveling. Vijf zondagochtenden in een klein gezelschap wandelen, praten, oefeningen en ook juist stil zijn. Heeft mij veel gebracht in meer bewustwording en het belang van goed ademhalen. Mariette is een prettige coach, met veel kennis en die eigen ervaringen deelt wat bijdraagt aan een fijne, persoonlijke ervaringing voor de deelnemers. Ik kan het zeker aanbevelen!

  • #400

    Cursist (donderdag, 08 november 2018 18:05)

    De cursus Mindful Walk met Karin Boekhoudt in Doetichem bij de Kruisbergse bossen was een verrassende. Het ging over je intuïtie en vertrouwen daarin, ademhaling, zintuigen, aandachtig lopen en ervaren. Ook genieten. Karin is een prettige vrouw die echt naar je luistert en vragen beantwoord en ook rekening houdt met lichamelijke grenzen. Ook deelde zij haar ervaringen zodat een wederzijds vertrouwen ontstaat. Zoveel aandacht voor wandelen en ervaren is een extra verdieping!

  • #399

    Elsa Loos (woensdag, 31 oktober 2018 21:54)

    De Mindful Run cursus bij Esther van der Salm is een absolute aanrader! Ik heb er wekelijks met volle teugen van genoten! In mijn eigen Hypnotherapie & IEMT praktijk begeleid ik mensen in hun persoonlijke processen waarna het juist ook voor mij belangrijk is om #los# te kunnen laten.. Hoe fijn is het dan als je in de vrije natuur, de frisse buitenlucht, met behulp van speciale ademhalingstechnieken je eigen grenzen leert verkennen en herkennen..! Esther is een warme en fijne persoonlijkheid en oa door onze raakvlakken op werkgebied kwamen we er al snel achter hoe mooi eea op elkaar aansluit en kan versterken wat betekent dat wij wellicht in sommige situaties kunnen samenwerken of doorverwijzen.

    Esther, super fijn dat ik je heb leren kennen...!

  • #398

    Erik Berkel (dinsdag, 30 oktober 2018 14:04)

    Esther is een rustige coach die leert om bewust naar jezelf en je omgeving te kijken. Ik heb meegedaan aan de 5-weekse cursus voor gevorderde lopers in Monnickendam en kwam elke week heerlijk ontspannen thuis.
    Tijdens de sessies laat zij zien waar het om draait bij het lopen en hoe je dit voor jezelf naar voren kunt halen. Deze lessen kun je toepassen in het dagelijkse leven en dit was voor mij echt een eyeopener. Ik heb elke week veel over mijzelf geleerd, veel meer energie gekregen en ik kijk op een andere manier naar mijn omgeving. Esther, ik kom zeker terug!

  • #397

    Bert van der Meer (maandag, 29 oktober 2018 16:41)

    Wat een fantastische ervaring. Ik loop nu met veel meer aandacht voor mijn omgeving en veel meer in contact met mezelf.
    In de cursus Mindful Run voor gevorderde lopers bij Esther van der Salm leerde ik kijken zoals ik nog nooit keek en horen zoals ik nog nooit hoorde. Ik ervoer rijkdom in de omgeving waarin ik liep en rust in mezelf.

  • #396

    Christa Rietberg (zondag, 28 oktober 2018 15:41)

    Afgelopen donderdag de laatste avondtraining gevolgd bij Mindful Run Harderwijk.
    Een inspirerende cursus die gegeven wordt door bevlogen instructeurs: Jolanda en Dennis.
    Een aanrader voor iedereen die op een andere manier met hardlopen eens bezig wil zijn!

  • #395

    Miriam (zondag, 28 oktober 2018 00:10)

    Onlangs de 5 daagse Mindful Walking cursus gevolgd bij Nataschja in Alphen aan den Rijn.
    Zeer aan te bevelen!
    Nataschja legt alles zeer duidelijk uit. De diverse ontspanningsoefeningen tijdens de Walking worden zeer duidelijk en rustig uitgelegd!
    Nogmaals, een 5-daagse cursus welke ik van harte aanbeveel!

  • #394

    Emmie van Esveld (zondag, 14 oktober 2018 21:46)

    Vandaag de laatste bijeenkomst gehad bij Esther in Dordrecht en het was wederom een goede leerzame training. Net als alle andere keren echt genoten. Ik heb veel geleerd, vooral om rustig te lopen zonder prestatiedruk en ga zeker verder met de mindful run. En de 5 daagse training raad ik zeker aan!

  • #393

    Virginia (zondag, 14 oktober 2018 18:35)

    Ik had het hardlopen al opzij geschoven. Het gaf mij minder energie dan ik had gehoopt en ik kreeg last van mijn schenen.

    Na de mindful run in Dordrecht bij Esther heb ik het lopen opnieuw opgepakt en kan ik er nu wel van genieten. Mijn loop heb ik gecorrigeerd, waardoor ik geen last meer heb van pijntjes tijdens het lopen en ik mijn ademhaling vrij snel weer onder controle krijg door middel van de oefeningen. Lekker lopen is voor mij belangrijker dan een toptijd neerzetten, ook dat heb ik van Esther geleerd.

    Al met al een aanrader om de training te volgen.

  • #392

    Diana (dinsdag, 09 oktober 2018 15:40)

    Heb deelgenomen aan de 5-weekse Mindfull running workshop en veel opgestoken over ademhaling. Loop nu met veel meer ontspanning en aandacht.
    Echt een aanrader!

  • #391

    Karin Poort (maandag, 01 oktober 2018 17:47)

    Afgelopen periode heb ik een individueel coachingstraject bij Esther gevolgd. Tijdens het intakegesprek keken we samen naar de doelen die ik voor ogen had en hoe we die konden bereiken. Ik wilde mij graag energieker en meer ontspannen voelen en op persoonlijk gebied wilde ik aan de slag met acceptatie en vertrouwen. De sessies met Esther hebben me ontzettende veel gebracht. We hebben veel gefietst en gewandeld. Ik kreeg weer meer oog voor het moois en rust die de natuur –in mijn geval vooral water- mij kan brengen. Ze heeft mij zelfs aan het hardlopen gekregen, iets wat ik niet voor mogelijk had gehouden. Het allerbelangrijkst: Ik ben mentaal en fysiek sterker en heb veel meer inzicht gekregen in wat ik wel en niet wil. Esther begeleidde het proces, maar ik had zelf de regie. Esther, ik was en ben ontzettend blij met je!

  • #390

    Els Janse (woensdag, 15 augustus 2018 21:13)

    Ik heb pas de 5 weekse cursus bij Patricia Lohuis gevolgd met veel plezier. Vanmorgen toch 6 km met de neusademhaling gelopen en op mijn houding gelet! Patricia heeft me een stimulans gegeven om met plezier te blijven lopen.
    En de cursus was ook heel speels en gezellig!

  • #389

    Loes Houben (donderdag, 02 augustus 2018 19:34)

    Ik heb de 5-weekse cursus gevolgd bij mijn collega Tineke Beijer (Gemert-Bakel en Helmond). Het was een prachtige ervaring!

    Ongeveer twee jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen en voornamelijk bezig met de prestatie (afstand en snelheid). Door de cursus Mindful run ben ik weer gaan genieten van het hardlopen. Zien, horen, voelen en ruiken hoe mooi mijn eigen omgeving is. Door de neusademhaling loop ik veel prettiger, houd ik het langer vol, houd ik mijn hardslag goed onder controle en kan ik nog meer genieten! De neusademhaling helpt mij ook in het dagelijks leven. De laatst cursusdag hebben we samen met de kinderen gedaan. Ook echt een unieke en bijzondere ervaring! Goed voor het vertrouwen en de relatie tussen ouder en kind, even echt tijd voor elkaar en samen genieten van al het moois in de natuur!

    Tineke Beijer, super bedankt voor deze ervaring! Ik kan het echt iedereen aanraden!

  • #388

    Karin Poort (donderdag, 02 augustus 2018 16:11)

    Ik heb een paar maanden geleden een 5-weekse cursus Mindful Walk bij Esther van der Salm gevolgd. Psychisch en lichamelijk ging het niet goed met mij. Deze cursus leek mij de manier om aan mezelf te gaan werken op een manier die mij het meest ligt: met ontspanning, rust, beweging en bewustwording. Esther is een fantastisch mens die met haar enthousiasme en begrip op de juiste knoppen weet te drukken. Het is mij zo goed bevallen dat ik nu een individueel traject bij haar volg.
    Ik ben heel blij dat Esther op mijn pad is gekomen en heb er alle vertrouwen in dat ik met haar steun, begrip en enthousiasme mijn doelen ga behalen. Esther, je bent een topper!

  • #387

    Petra Brink (donderdag, 02 augustus 2018 16:10)

    Ik heb de training Mindful walk gedaan bij Esther van der Salm, een heerlijke training, je wordt in je waarde gelaten, krijgt zeer nuttige tips en de combinatie van aandachtig lopen met yoga is fantastisch voor lichaam en geest. Ik kijk zeker uit naar een vervolg hierop, dan ben ik weer van de partij.

  • #386

    Chantal Wiertz (donderdag, 02 augustus 2018 16:05)

    Ik heb de 5 weekse Mindful Run als een cadeautje voor mezelf beschouwd. 5 ochtenden in de natuur, 1 1/2 uur tijd voor mezelf en dan nog goed bezig zijn ook! Vooral de neusademhaling tijdens inspanning is een lesson for life! En de omdenker om overal 'ga' van te maken ipv 'moet' is ook een lifehack. Daarnaast is Esther van der Salm een ontzettende lieve zorgzame frisse meid en prettig om mee te 'werken'. Dank je wel.

  • #385

    Astrid van Mil (donderdag, 02 augustus 2018 16:03)


    Laatst een heerlijke mindful wandeling gedaan bij Esther van der Salm; Beweging op elk niveau!
    Esther luistert en bevraagt goed wat je wil. Gewandeld in een mooi gebied en stilgestaan bij mezelf! Yoga en verwante ontspanning tussendoor. Als afsluiting een bodyscan met de voetjes aan het water.
    Een fijn cadeautje voor mezelf en heerlijk ontspannen. Voor herhaling vatbaar!