Cursist ervaringen

Commentaren: 409
  • #409

    Eugene Jansen (woensdag, 12 december 2018 15:21)

    5 heerlijke Mindfull Walking lessen gevolgd bij Patricia Lazeroms in de bossen bij Stayokay in Bergen op Zoom. Deze lessen zijn zeer waardevol geweest voor mij. Onze coach Patricia legt het goed uit en vragen zijn altijd welkom. Ga zo door Patricia. Vooral de ademhalingsoefeningen en het bewust genieten in de natuur waren voor mij een openbaring. Deze cursus is een echte aanrader bij Patricia. Niet uitstellen maar gewoon doen.

  • #408

    Silvia (maandag, 10 december 2018 14:36)

    De mindfull wandelingen met Audry Fransen in de bossen was letterlijk Natuur-lijk Ontvouwen. Haar coaching vaardigheden zijn ook zeer waardevol geweest. De ademhalingsoefeningen zal ik zeker blijven beoefenen. Echt een gezonde investering in je zelf maar nu vooral ook van wandelingen kunnen genieten. Bedankt.

  • #407

    Angelique Wieten (woensdag, 05 december 2018 20:57)

    Wat was het een fijne, leerzame ervaring de mindfull walk van Gietervolgeluk. Dank je wel Natascha

  • #406

    Linda Struik (dinsdag, 04 december 2018 21:40)

    Had 't niet gedacht, maar deze cursus is zo fijn. Vooral omdat je weer bij jezelf komt. En je de omgeving ook weer gaat voelen. Je krijgt weer rust en leert weer wat er toe doet. Bedankt Esther van der Salm!

  • #405

    Saskia de Groot (dinsdag, 04 december 2018 21:29)

    Vijf superfijne lessen Mindful Run gevolgd bij Esther van der Salm. Prima ook voor iemand die geen goede conditie heeft. Je leert juist goed je grenzen kennen en er niet over te gaan . Tegelijkertijd aan lijf en geest werken is een top combinatie. Absolute aanrader!

  • #404

    Inge (dinsdag, 27 november 2018 18:49)

    De Mindful Run heb ik als zeer positief ervaren. Bewust geworden van mijn omgeving en het voordeel gemerkt van hardlopen op neusademhaling. Cynthia is een zeer enthousiaste trainer en geeft erg leuke, steeds verrassende lessen.

  • #403

    Marleen (zondag, 18 november 2018 15:34)

    Dit kan ook bijzonder goed als teamuitje worden gedaan. Natascha gaf ons ING'ers een bijzonder mooie beleving. Met simpele oefeningen bereikten we een stuk rust. Geen zweverigheid, wel praktisch toepasbare dingen waar ik nu al iets mee kan/doe in drukke situaties! Zeker voor herhaling vatbaar!

  • #402

    Rob (donderdag, 15 november 2018 15:44)

    Bij Natascha van der Klooster hebben mijn collega's en ik een mindfulwalk gedaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik sceptisch was voordat we deze activiteit aangingen. Nu ik dit een keer heb mogen ervaren ben ik als een blad aan de boom gedraaid. Het was een erg leuke ervaring en op deze manier mijn eigen lijf nog beter leren kennen.

  • #401

    Jacqueline (zondag, 11 november 2018 12:38)

    De mindful walk training in Waddinxveen met als coach Mariette is een aanbeveling. Vijf zondagochtenden in een klein gezelschap wandelen, praten, oefeningen en ook juist stil zijn. Heeft mij veel gebracht in meer bewustwording en het belang van goed ademhalen. Mariette is een prettige coach, met veel kennis en die eigen ervaringen deelt wat bijdraagt aan een fijne, persoonlijke ervaringing voor de deelnemers. Ik kan het zeker aanbevelen!

  • #400

    Cursist (donderdag, 08 november 2018 18:05)

    De cursus Mindful Walk met Karin Boekhoudt in Doetichem bij de Kruisbergse bossen was een verrassende. Het ging over je intuïtie en vertrouwen daarin, ademhaling, zintuigen, aandachtig lopen en ervaren. Ook genieten. Karin is een prettige vrouw die echt naar je luistert en vragen beantwoord en ook rekening houdt met lichamelijke grenzen. Ook deelde zij haar ervaringen zodat een wederzijds vertrouwen ontstaat. Zoveel aandacht voor wandelen en ervaren is een extra verdieping!

  • #399

    Elsa Loos (woensdag, 31 oktober 2018 21:54)

    De Mindful Run cursus bij Esther van der Salm is een absolute aanrader! Ik heb er wekelijks met volle teugen van genoten! In mijn eigen Hypnotherapie & IEMT praktijk begeleid ik mensen in hun persoonlijke processen waarna het juist ook voor mij belangrijk is om #los# te kunnen laten.. Hoe fijn is het dan als je in de vrije natuur, de frisse buitenlucht, met behulp van speciale ademhalingstechnieken je eigen grenzen leert verkennen en herkennen..! Esther is een warme en fijne persoonlijkheid en oa door onze raakvlakken op werkgebied kwamen we er al snel achter hoe mooi eea op elkaar aansluit en kan versterken wat betekent dat wij wellicht in sommige situaties kunnen samenwerken of doorverwijzen.

    Esther, super fijn dat ik je heb leren kennen...!

  • #398

    Erik Berkel (dinsdag, 30 oktober 2018 14:04)

    Esther is een rustige coach die leert om bewust naar jezelf en je omgeving te kijken. Ik heb meegedaan aan de 5-weekse cursus voor gevorderde lopers in Monnickendam en kwam elke week heerlijk ontspannen thuis.
    Tijdens de sessies laat zij zien waar het om draait bij het lopen en hoe je dit voor jezelf naar voren kunt halen. Deze lessen kun je toepassen in het dagelijkse leven en dit was voor mij echt een eyeopener. Ik heb elke week veel over mijzelf geleerd, veel meer energie gekregen en ik kijk op een andere manier naar mijn omgeving. Esther, ik kom zeker terug!

  • #397

    Bert van der Meer (maandag, 29 oktober 2018 16:41)

    Wat een fantastische ervaring. Ik loop nu met veel meer aandacht voor mijn omgeving en veel meer in contact met mezelf.
    In de cursus Mindful Run voor gevorderde lopers bij Esther van der Salm leerde ik kijken zoals ik nog nooit keek en horen zoals ik nog nooit hoorde. Ik ervoer rijkdom in de omgeving waarin ik liep en rust in mezelf.

  • #396

    Christa Rietberg (zondag, 28 oktober 2018 15:41)

    Afgelopen donderdag de laatste avondtraining gevolgd bij Mindful Run Harderwijk.
    Een inspirerende cursus die gegeven wordt door bevlogen instructeurs: Jolanda en Dennis.
    Een aanrader voor iedereen die op een andere manier met hardlopen eens bezig wil zijn!

  • #395

    Miriam (zondag, 28 oktober 2018 00:10)

    Onlangs de 5 daagse Mindful Walking cursus gevolgd bij Nataschja in Alphen aan den Rijn.
    Zeer aan te bevelen!
    Nataschja legt alles zeer duidelijk uit. De diverse ontspanningsoefeningen tijdens de Walking worden zeer duidelijk en rustig uitgelegd!
    Nogmaals, een 5-daagse cursus welke ik van harte aanbeveel!

  • #394

    Emmie van Esveld (zondag, 14 oktober 2018 21:46)

    Vandaag de laatste bijeenkomst gehad bij Esther in Dordrecht en het was wederom een goede leerzame training. Net als alle andere keren echt genoten. Ik heb veel geleerd, vooral om rustig te lopen zonder prestatiedruk en ga zeker verder met de mindful run. En de 5 daagse training raad ik zeker aan!

  • #393

    Virginia (zondag, 14 oktober 2018 18:35)

    Ik had het hardlopen al opzij geschoven. Het gaf mij minder energie dan ik had gehoopt en ik kreeg last van mijn schenen.

    Na de mindful run in Dordrecht bij Esther heb ik het lopen opnieuw opgepakt en kan ik er nu wel van genieten. Mijn loop heb ik gecorrigeerd, waardoor ik geen last meer heb van pijntjes tijdens het lopen en ik mijn ademhaling vrij snel weer onder controle krijg door middel van de oefeningen. Lekker lopen is voor mij belangrijker dan een toptijd neerzetten, ook dat heb ik van Esther geleerd.

    Al met al een aanrader om de training te volgen.

  • #392

    Diana (dinsdag, 09 oktober 2018 15:40)

    Heb deelgenomen aan de 5-weekse Mindfull running workshop en veel opgestoken over ademhaling. Loop nu met veel meer ontspanning en aandacht.
    Echt een aanrader!

  • #391

    Karin Poort (maandag, 01 oktober 2018 17:47)

    Afgelopen periode heb ik een individueel coachingstraject bij Esther gevolgd. Tijdens het intakegesprek keken we samen naar de doelen die ik voor ogen had en hoe we die konden bereiken. Ik wilde mij graag energieker en meer ontspannen voelen en op persoonlijk gebied wilde ik aan de slag met acceptatie en vertrouwen. De sessies met Esther hebben me ontzettende veel gebracht. We hebben veel gefietst en gewandeld. Ik kreeg weer meer oog voor het moois en rust die de natuur –in mijn geval vooral water- mij kan brengen. Ze heeft mij zelfs aan het hardlopen gekregen, iets wat ik niet voor mogelijk had gehouden. Het allerbelangrijkst: Ik ben mentaal en fysiek sterker en heb veel meer inzicht gekregen in wat ik wel en niet wil. Esther begeleidde het proces, maar ik had zelf de regie. Esther, ik was en ben ontzettend blij met je!

  • #390

    Els Janse (woensdag, 15 augustus 2018 21:13)

    Ik heb pas de 5 weekse cursus bij Patricia Lohuis gevolgd met veel plezier. Vanmorgen toch 6 km met de neusademhaling gelopen en op mijn houding gelet! Patricia heeft me een stimulans gegeven om met plezier te blijven lopen.
    En de cursus was ook heel speels en gezellig!

  • #389

    Loes Houben (donderdag, 02 augustus 2018 19:34)

    Ik heb de 5-weekse cursus gevolgd bij mijn collega Tineke Beijer (Gemert-Bakel en Helmond). Het was een prachtige ervaring!

    Ongeveer twee jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen en voornamelijk bezig met de prestatie (afstand en snelheid). Door de cursus Mindful run ben ik weer gaan genieten van het hardlopen. Zien, horen, voelen en ruiken hoe mooi mijn eigen omgeving is. Door de neusademhaling loop ik veel prettiger, houd ik het langer vol, houd ik mijn hardslag goed onder controle en kan ik nog meer genieten! De neusademhaling helpt mij ook in het dagelijks leven. De laatst cursusdag hebben we samen met de kinderen gedaan. Ook echt een unieke en bijzondere ervaring! Goed voor het vertrouwen en de relatie tussen ouder en kind, even echt tijd voor elkaar en samen genieten van al het moois in de natuur!

    Tineke Beijer, super bedankt voor deze ervaring! Ik kan het echt iedereen aanraden!

  • #388

    Karin Poort (donderdag, 02 augustus 2018 16:11)

    Ik heb een paar maanden geleden een 5-weekse cursus Mindful Walk bij Esther van der Salm gevolgd. Psychisch en lichamelijk ging het niet goed met mij. Deze cursus leek mij de manier om aan mezelf te gaan werken op een manier die mij het meest ligt: met ontspanning, rust, beweging en bewustwording. Esther is een fantastisch mens die met haar enthousiasme en begrip op de juiste knoppen weet te drukken. Het is mij zo goed bevallen dat ik nu een individueel traject bij haar volg.
    Ik ben heel blij dat Esther op mijn pad is gekomen en heb er alle vertrouwen in dat ik met haar steun, begrip en enthousiasme mijn doelen ga behalen. Esther, je bent een topper!

  • #387

    Petra Brink (donderdag, 02 augustus 2018 16:10)

    Ik heb de training Mindful walk gedaan bij Esther van der Salm, een heerlijke training, je wordt in je waarde gelaten, krijgt zeer nuttige tips en de combinatie van aandachtig lopen met yoga is fantastisch voor lichaam en geest. Ik kijk zeker uit naar een vervolg hierop, dan ben ik weer van de partij.

  • #386

    Chantal Wiertz (donderdag, 02 augustus 2018 16:05)

    Ik heb de 5 weekse Mindful Run als een cadeautje voor mezelf beschouwd. 5 ochtenden in de natuur, 1 1/2 uur tijd voor mezelf en dan nog goed bezig zijn ook! Vooral de neusademhaling tijdens inspanning is een lesson for life! En de omdenker om overal 'ga' van te maken ipv 'moet' is ook een lifehack. Daarnaast is Esther van der Salm een ontzettende lieve zorgzame frisse meid en prettig om mee te 'werken'. Dank je wel.

  • #385

    Astrid van Mil (donderdag, 02 augustus 2018 16:03)


    Laatst een heerlijke mindful wandeling gedaan bij Esther van der Salm; Beweging op elk niveau!
    Esther luistert en bevraagt goed wat je wil. Gewandeld in een mooi gebied en stilgestaan bij mezelf! Yoga en verwante ontspanning tussendoor. Als afsluiting een bodyscan met de voetjes aan het water.
    Een fijn cadeautje voor mezelf en heerlijk ontspannen. Voor herhaling vatbaar!

  • #384

    Ellie Apol (donderdag, 02 augustus 2018 16:01)

    Vrijdag de 13e is echt een geluksdag, want heerlijk mindful gewandeld, yoga oefeningen gedaan en zinvol gecoacht voor mijn astma, waaauw zo mooi!! Thanks to coach Eshter van der Salm kan ik rust vinden in de chaos.
    Dat gaan we zeker herhalen.

  • #383

    Eva Smitt (donderdag, 19 juli 2018 11:45)

    Stomme autocorrect.... ze heet Mariëlle IJkel, niet Mariëtte. Meld je aan via https://www.mindfulrun.nl/amstelveen/. De vijfweekse cursus was super leuk!

  • #382

    Eva Smitt (donderdag, 19 juli 2018 11:41)

    Wat was het een leuke cursus! Veel geleerd, veel gerend en heerlijk in het Amsterdamse Bos 'gespeeld'. Mariëtte IJkel van MR Amstelveen legt alle oefeningen goed uit en dankzij de ademhalings- en looptechnieken merk ik echt vooruitgang in mijn prestaties. Deze cursus raad ik iedereen aan, ook als je niet zo'n goede loper bent. Of misschien wel JUIST als het hardlopen je niet goed afgaat. Techniek, ademhaling, ontspanning én niet zo streng zijn voor jezelf: het recept voor op een prettige manier aan je conditie werken.

  • #381

    Margriet Strasser (donderdag, 12 juli 2018 08:58)

    Bedankt Juliette voor de cursus mind full walk in Bemmel. Het was een fijne ervaring en wat brengt het een hoop rust in me hoofd. Ik kan het iedereen aanraden, je wordt er een ontspannen blijer mens van en door de simpele oefeningen kan je het overal en altijd toepassen. Top !!!

  • #380

    Martijn (dinsdag, 10 juli 2018 15:46)

    Hoi Rogier!

    Bedankt voor een leerzame ervaring!
    Plezierig, geduldig, open en veel ruimte voor eigen inbreng.

    Bedankt,
    Martijn.

  • #379

    Marjolein van Maanen (zondag, 08 juli 2018 17:27)

    Bedankt Albert voor een erg leuke en fijne cursus mindful run!
    Vijf weken een goede stok achter de deur om te genieten van rennen in de natuur en meer aandacht voor mezelf. De neusademhaling heeft mij een veel sneller herstel opgeleverd, waar ik erg blij mee ben. Dank Marjolein

  • #378

    Hilda (zaterdag, 07 juli 2018 21:48)

    Bedankt Jolanda voor een erg leuke en fijne cursus mindful walk! Een mooie combinatie van genieten en wandelen in de prachtige bossen van Zeist, bewust bezig zijn met al je zintuigen en het NU, diverse ontspannings en bewustwordingsoefeningen en ook leuke spelletjes en lekker lachen! Haalt je even helemaal uit de dagelijkse spanningen en je neemt weer praktische oefeningen mee om toe te passen in het dagelijkse leven.

  • #377

    Brenda (zaterdag, 07 juli 2018 08:09)

    Ik heb een aantal weken geleden de mindfull run cursus gevolgd bij Mariette.
    Heel fijn om op deze manier je hoofd leeg te kunnen maken.
    Hardlopen in een mooie omgeving met daarbij oefeningen om dichter bij jezelf te komen.
    De ademhalingsoefeningen heb ik veel aan gehad en neem ik nog steeds mee in mijn dagelijks leven.
    Bedankt Mariette voor je enthousiasme en het geven van een nieuwe kijk op hardlopen!

  • #376

    Mandy (donderdag, 05 juli 2018 14:30)

    Fijn om eens op een andere manier hard te lopen door de bossen en andere mooie plekken en in contact te staan met het lichaam en uit het hoofd. Met name de andere manier van ademhalen was vernieuwend voor mij.

  • #375

    Nadia (zaterdag, 30 juni 2018 18:08)

    Na de cursus power walk te hebben gevolgd ook 2 clinics gevolgd.
    Hardlopen en yoga en nu de beachtrail run.
    Ik moet zeggen echt geweldig! Ik ben beginnend met hardlopen maar dat was geen belemmering. Iedereen heel begripvol en op zijn eigen tempo. Marja heeft me goed gecoacht , ze bleef naast me lopen en gaf tips.
    Ik ben al van heel ver gekomen...... en leer elke keer weer iets nieuws over mezelf. Ik voel me zekerder en beter in mijn vel.
    Ik kan het iedreeen aanraden ook al twijfel je! Pas na een half jaar was ik zover dat ik de stap durfde te maken.
    Marja dank je voor je enthousiasme, geduld, begrip je wijze lessen en hopelijk tot snel!

  • #374

    Mariëlle Lauret (zaterdag, 30 juni 2018 15:25)

    Voor de 2de keer de Beach Trail Clinic meegedaan bij Marja aan onze prachtige Zeeuwse kust. Weer goede tips gekregen, leuke mensen ontmoet en heerlijk gelopen.
    Dit zouden meer mensen moeten doen....echt zó fijn om naar een bevlogen coach te luisteren.Zij leert je met je hart lopen...zoveel mooier dan hard.
    Thanx Marja Hofman.

  • #373

    Ria P (vrijdag, 29 juni 2018 23:33)

    Bedankt Jolanda voor de inzichten die jij hebt gegeven tijdens jouw 5 daagse mindfulwalk. Zo fijn dat jij kan en wil delen waar je zelf sterker en een gelukkiger mens van bent geworden. Ik hoop dat je veel mensen kan bereiken want als trainer, coach en heerlijk mens heb jij veel te bieden.

  • #372

    Annelies Leenders (donderdag, 28 juni 2018 13:50)

    Ik ben net klaar met de 5 wekelijkse curcus van de mindfull bij Juliette in Bemmel.
    Wat een heerlijk gevoel om je bewust te worden van alle moois om je heen.
    en wat kan ontspanning je een rustig gevoel geven.
    Het even in jezelf zijn met een goede ademhaling dat geeft je zo`n fijn en ontspannen gevoel.
    Voor iedereen die twijfelt om het te gaan doen, het is een echte AANRADER !!!!

  • #371

    Susan (woensdag, 27 juni 2018 14:39)

    Ik heb de 5 daagse mindfull walk gedaan. Zeer inspirerend en verrassend. Ik heb genoten en ben sindsdien rustiger en heb een betere ademhaling. Zeer de moeite waard!

  • #370

    Stella (dinsdag, 26 juni 2018 14:08)

    Helaas ...de 5-weekse Mindful walking zit er al weer op, ik zal het missen!
    Het was inspirerend, heerlijk ontspannen in een mooie omgeving en een rust moment onder begeleiding en met anderen.
    Ik heb bijv.veel aan de mantra voor mijn ademhaling, de zonnegroet en de yoga- oefeningen zijn goed in te passen iedere dag. Zelfs voor mij (tamelijk onstabiele knieën) lukte het na wat oefening.
    De korte gesprekjes, het nog bewuster worden van mijn zintuigen, voegen net dat beetje extra toe aan t dagelijks leven.
    Jolanda....complimenten!

    Ook voor 65+ goed te doen!





  • #369

    Annelies (maandag, 25 juni 2018 18:56)

    Vandaag de afsluiting gehad van de 5-weekse mindful walkcursus van Jolanda Kling in Zeist.
    Jammer dat het erop zit.. Het was een heerlijke ervaring om zo in de mooie natuur met mezelf en ontspanning en ademhaling bezig te zijn. Ik merk dat de technieken die je aangeleerd krijgt zeer laagdrempelig zijn, waardoor ik ze gemakkelijk in mijn dagelijkse leven kan toepassen! Jolanda, hartstikke bedankt voor je prettige, ontspannen, open en geïnteresseerde begeleiding. Je hebt me weer een stukje verder op weg geholpen in mijn ontwikkeling van er gewoon ‘mogen zijn’ zonder er iets voor te moeten doen!

  • #368

    Joka (vrijdag, 22 juni 2018 11:32)

    Niet zozeer running, maar een zeer prettige mindful -walk- met bijbehorende insprirerende oefeningen in een prachtige mindful omgeving.
    Gewoon er even helemaal UIT.
    Even alleen met jezelf, dingen ervaren en pas op de plaats maken.
    Echt een superervaring. Aanrader!

  • #367

    Sabine (maandag, 18 juni 2018 20:53)

    Wat een heerlijke zondagochtenden waren het de afgelopen weken. Mindful running, van te voren had ik eigenlijk geen idee wat me te wachten stond. Vanaf de eerste les was het al duidelijk: dit is heel fijn! Waar het bij andere hardloop cursussen altijd ging om harder, sneller, totdat je echt niet meer verder kon, was dit letterlijk een verademing! Door goede ademhalingstechnieken voelen tot waar je kan gaan waardoor je veel meer in contact bent met wat je er om je heen gebeurt. Ruiken, kijken, horen, en toch lekker ontspannen op je eigen tempo aan het hardlopen, wat is dat heerlijk. Dat maakt hardlopen weer leuk! Instructeur Colinda was hierin de stimulerende factor. Met leuke oefeningen bracht ze ons de technieken bij. Voor iedereen die denkt: ‘hardlopen is niets (meer) voor mij’, ga mindful run doen, er gaat echt een wereld voor je open!

  • #366

    Silvia Zwarthoed (maandag, 18 juni 2018 20:14)

    Mindfull run gedaan bij Esther Zalm, echt een aanrader! Inspanning en ontspanning, heerlijk buiten, onder leiding van de positieve Esther

  • #365

    Tink (maandag, 18 juni 2018 20:13)

    Ik heb de Mindful Run Cursus gevolgd bij Monique Schipperijn in Deventer. Ik vond het een heerlijke cursus, jammer dat het al afgelopen is. Ik heb veel geleerd over hoe je op een goede manier kunt lopen door middel van veel speelse oefeningen. Het letten op je omgeving of de geluiden om je heen was een echte eye-opener. Fijn ook dat er geen prestatiedruk is. Mocht je nog twijfelen of je deze cursus moet volgen, bij Monique is dit echt een aanrader!

  • #364

    Lieke (zondag, 17 juni 2018 20:37)

    Mindful hardlopen in Huizen/Blaricum met Jill Engelsman. Heerlijk om op een niet-prestatiegerichte manier met hardlopen bezig te zijn. Met al mijn zintuigen genieten van de mooie natuur! Dank je wel Jill !

  • #363

    Annette Zoetemeijer (zaterdag, 16 juni 2018 20:05)

    Ik volgde de mindfulrunning cursus in Dordrecht bij Esther en ik heb genoten! Veel geleerd, met name de neusademhaling en voorvoetlanding waren een openbaring. En de silentrun op de laatste avond was super!

  • #362

    Angelique Caessens (donderdag, 14 juni 2018 15:54)

    Ik heb de mindfulrun cursus gevolgd bij Marja in Terneuzen.
    Ik heb veel bijgeleerd op gebied van ademhaling, loslaten en vertrouwen. Was super om te doen.
    Thanks Marja! �

  • #361

    Martine Verwoert (woensdag, 13 juni 2018 18:35)

    De mindfulrun cursus in Sliedrecht is al weer even achter de rug, heb er nog steeds plezier van. Jeroen was enthousiast en wist de technieken helder en op een inspirerende manier over te brengen. Ik raad het iedereen aan of je nou wel of geen hardloopervaring hebt. Bovendien ook handig bij andere sportiviteiten.
    Bedankt Jeroen Hogenbirk��

  • #360

    Rebekka (vrijdag, 08 juni 2018 10:34)

    Mindfullwalkclinic gevolgd bij Jolanda Hogenbirk in het Amstelpark/Amsterdamse bos. Wat een super ervaring! met een hele vrolijke/toegankelijke coach.