Cursist ervaringen

Commentaren: 389
  • #389

    Loes Houben (donderdag, 02 augustus 2018 19:34)

    Ik heb de 5-weekse cursus gevolgd bij mijn collega Tineke Beijer (Gemert-Bakel en Helmond). Het was een prachtige ervaring!

    Ongeveer twee jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen en voornamelijk bezig met de prestatie (afstand en snelheid). Door de cursus Mindful run ben ik weer gaan genieten van het hardlopen. Zien, horen, voelen en ruiken hoe mooi mijn eigen omgeving is. Door de neusademhaling loop ik veel prettiger, houd ik het langer vol, houd ik mijn hardslag goed onder controle en kan ik nog meer genieten! De neusademhaling helpt mij ook in het dagelijks leven. De laatst cursusdag hebben we samen met de kinderen gedaan. Ook echt een unieke en bijzondere ervaring! Goed voor het vertrouwen en de relatie tussen ouder en kind, even echt tijd voor elkaar en samen genieten van al het moois in de natuur!

    Tineke Beijer, super bedankt voor deze ervaring! Ik kan het echt iedereen aanraden!

  • #388

    Karin Poort (donderdag, 02 augustus 2018 16:11)

    Ik heb een paar maanden geleden een 5-weekse cursus Mindful Walk bij Esther van der Salm gevolgd. Psychisch en lichamelijk ging het niet goed met mij. Deze cursus leek mij de manier om aan mezelf te gaan werken op een manier die mij het meest ligt: met ontspanning, rust, beweging en bewustwording. Esther is een fantastisch mens die met haar enthousiasme en begrip op de juiste knoppen weet te drukken. Het is mij zo goed bevallen dat ik nu een individueel traject bij haar volg.
    Ik ben heel blij dat Esther op mijn pad is gekomen en heb er alle vertrouwen in dat ik met haar steun, begrip en enthousiasme mijn doelen ga behalen. Esther, je bent een topper!

  • #387

    Petra Brink (donderdag, 02 augustus 2018 16:10)

    Ik heb de training Mindful walk gedaan bij Esther van der Salm, een heerlijke training, je wordt in je waarde gelaten, krijgt zeer nuttige tips en de combinatie van aandachtig lopen met yoga is fantastisch voor lichaam en geest. Ik kijk zeker uit naar een vervolg hierop, dan ben ik weer van de partij.

  • #386

    Chantal Wiertz (donderdag, 02 augustus 2018 16:05)

    Ik heb de 5 weekse Mindful Run als een cadeautje voor mezelf beschouwd. 5 ochtenden in de natuur, 1 1/2 uur tijd voor mezelf en dan nog goed bezig zijn ook! Vooral de neusademhaling tijdens inspanning is een lesson for life! En de omdenker om overal 'ga' van te maken ipv 'moet' is ook een lifehack. Daarnaast is Esther van der Salm een ontzettende lieve zorgzame frisse meid en prettig om mee te 'werken'. Dank je wel.

  • #385

    Astrid van Mil (donderdag, 02 augustus 2018 16:03)


    Laatst een heerlijke mindful wandeling gedaan bij Esther van der Salm; Beweging op elk niveau!
    Esther luistert en bevraagt goed wat je wil. Gewandeld in een mooi gebied en stilgestaan bij mezelf! Yoga en verwante ontspanning tussendoor. Als afsluiting een bodyscan met de voetjes aan het water.
    Een fijn cadeautje voor mezelf en heerlijk ontspannen. Voor herhaling vatbaar!

  • #384

    Ellie Apol (donderdag, 02 augustus 2018 16:01)

    Vrijdag de 13e is echt een geluksdag, want heerlijk mindful gewandeld, yoga oefeningen gedaan en zinvol gecoacht voor mijn astma, waaauw zo mooi!! Thanks to coach Eshter van der Salm kan ik rust vinden in de chaos.
    Dat gaan we zeker herhalen.

  • #383

    Eva Smitt (donderdag, 19 juli 2018 11:45)

    Stomme autocorrect.... ze heet Mariëlle IJkel, niet Mariëtte. Meld je aan via https://www.mindfulrun.nl/amstelveen/. De vijfweekse cursus was super leuk!

  • #382

    Eva Smitt (donderdag, 19 juli 2018 11:41)

    Wat was het een leuke cursus! Veel geleerd, veel gerend en heerlijk in het Amsterdamse Bos 'gespeeld'. Mariëtte IJkel van MR Amstelveen legt alle oefeningen goed uit en dankzij de ademhalings- en looptechnieken merk ik echt vooruitgang in mijn prestaties. Deze cursus raad ik iedereen aan, ook als je niet zo'n goede loper bent. Of misschien wel JUIST als het hardlopen je niet goed afgaat. Techniek, ademhaling, ontspanning én niet zo streng zijn voor jezelf: het recept voor op een prettige manier aan je conditie werken.

  • #381

    Margriet Strasser (donderdag, 12 juli 2018 08:58)

    Bedankt Juliette voor de cursus mind full walk in Bemmel. Het was een fijne ervaring en wat brengt het een hoop rust in me hoofd. Ik kan het iedereen aanraden, je wordt er een ontspannen blijer mens van en door de simpele oefeningen kan je het overal en altijd toepassen. Top !!!

  • #380

    Martijn (dinsdag, 10 juli 2018 15:46)

    Hoi Rogier!

    Bedankt voor een leerzame ervaring!
    Plezierig, geduldig, open en veel ruimte voor eigen inbreng.

    Bedankt,
    Martijn.

  • #379

    Marjolein van Maanen (zondag, 08 juli 2018 17:27)

    Bedankt Albert voor een erg leuke en fijne cursus mindful run!
    Vijf weken een goede stok achter de deur om te genieten van rennen in de natuur en meer aandacht voor mezelf. De neusademhaling heeft mij een veel sneller herstel opgeleverd, waar ik erg blij mee ben. Dank Marjolein

  • #378

    Hilda (zaterdag, 07 juli 2018 21:48)

    Bedankt Jolanda voor een erg leuke en fijne cursus mindful walk! Een mooie combinatie van genieten en wandelen in de prachtige bossen van Zeist, bewust bezig zijn met al je zintuigen en het NU, diverse ontspannings en bewustwordingsoefeningen en ook leuke spelletjes en lekker lachen! Haalt je even helemaal uit de dagelijkse spanningen en je neemt weer praktische oefeningen mee om toe te passen in het dagelijkse leven.

  • #377

    Brenda (zaterdag, 07 juli 2018 08:09)

    Ik heb een aantal weken geleden de mindfull run cursus gevolgd bij Mariette.
    Heel fijn om op deze manier je hoofd leeg te kunnen maken.
    Hardlopen in een mooie omgeving met daarbij oefeningen om dichter bij jezelf te komen.
    De ademhalingsoefeningen heb ik veel aan gehad en neem ik nog steeds mee in mijn dagelijks leven.
    Bedankt Mariette voor je enthousiasme en het geven van een nieuwe kijk op hardlopen!

  • #376

    Mandy (donderdag, 05 juli 2018 14:30)

    Fijn om eens op een andere manier hard te lopen door de bossen en andere mooie plekken en in contact te staan met het lichaam en uit het hoofd. Met name de andere manier van ademhalen was vernieuwend voor mij.

  • #375

    Nadia (zaterdag, 30 juni 2018 18:08)

    Na de cursus power walk te hebben gevolgd ook 2 clinics gevolgd.
    Hardlopen en yoga en nu de beachtrail run.
    Ik moet zeggen echt geweldig! Ik ben beginnend met hardlopen maar dat was geen belemmering. Iedereen heel begripvol en op zijn eigen tempo. Marja heeft me goed gecoacht , ze bleef naast me lopen en gaf tips.
    Ik ben al van heel ver gekomen...... en leer elke keer weer iets nieuws over mezelf. Ik voel me zekerder en beter in mijn vel.
    Ik kan het iedreeen aanraden ook al twijfel je! Pas na een half jaar was ik zover dat ik de stap durfde te maken.
    Marja dank je voor je enthousiasme, geduld, begrip je wijze lessen en hopelijk tot snel!

  • #374

    Mariëlle Lauret (zaterdag, 30 juni 2018 15:25)

    Voor de 2de keer de Beach Trail Clinic meegedaan bij Marja aan onze prachtige Zeeuwse kust. Weer goede tips gekregen, leuke mensen ontmoet en heerlijk gelopen.
    Dit zouden meer mensen moeten doen....echt zó fijn om naar een bevlogen coach te luisteren.Zij leert je met je hart lopen...zoveel mooier dan hard.
    Thanx Marja Hofman.

  • #373

    Ria P (vrijdag, 29 juni 2018 23:33)

    Bedankt Jolanda voor de inzichten die jij hebt gegeven tijdens jouw 5 daagse mindfulwalk. Zo fijn dat jij kan en wil delen waar je zelf sterker en een gelukkiger mens van bent geworden. Ik hoop dat je veel mensen kan bereiken want als trainer, coach en heerlijk mens heb jij veel te bieden.

  • #372

    Annelies Leenders (donderdag, 28 juni 2018 13:50)

    Ik ben net klaar met de 5 wekelijkse curcus van de mindfull bij Juliette in Bemmel.
    Wat een heerlijk gevoel om je bewust te worden van alle moois om je heen.
    en wat kan ontspanning je een rustig gevoel geven.
    Het even in jezelf zijn met een goede ademhaling dat geeft je zo`n fijn en ontspannen gevoel.
    Voor iedereen die twijfelt om het te gaan doen, het is een echte AANRADER !!!!

  • #371

    Susan (woensdag, 27 juni 2018 14:39)

    Ik heb de 5 daagse mindfull walk gedaan. Zeer inspirerend en verrassend. Ik heb genoten en ben sindsdien rustiger en heb een betere ademhaling. Zeer de moeite waard!

  • #370

    Stella (dinsdag, 26 juni 2018 14:08)

    Helaas ...de 5-weekse Mindful walking zit er al weer op, ik zal het missen!
    Het was inspirerend, heerlijk ontspannen in een mooie omgeving en een rust moment onder begeleiding en met anderen.
    Ik heb bijv.veel aan de mantra voor mijn ademhaling, de zonnegroet en de yoga- oefeningen zijn goed in te passen iedere dag. Zelfs voor mij (tamelijk onstabiele knieën) lukte het na wat oefening.
    De korte gesprekjes, het nog bewuster worden van mijn zintuigen, voegen net dat beetje extra toe aan t dagelijks leven.
    Jolanda....complimenten!

    Ook voor 65+ goed te doen!





  • #369

    Annelies (maandag, 25 juni 2018 18:56)

    Vandaag de afsluiting gehad van de 5-weekse mindful walkcursus van Jolanda Kling in Zeist.
    Jammer dat het erop zit.. Het was een heerlijke ervaring om zo in de mooie natuur met mezelf en ontspanning en ademhaling bezig te zijn. Ik merk dat de technieken die je aangeleerd krijgt zeer laagdrempelig zijn, waardoor ik ze gemakkelijk in mijn dagelijkse leven kan toepassen! Jolanda, hartstikke bedankt voor je prettige, ontspannen, open en geïnteresseerde begeleiding. Je hebt me weer een stukje verder op weg geholpen in mijn ontwikkeling van er gewoon ‘mogen zijn’ zonder er iets voor te moeten doen!

  • #368

    Joka (vrijdag, 22 juni 2018 11:32)

    Niet zozeer running, maar een zeer prettige mindful -walk- met bijbehorende insprirerende oefeningen in een prachtige mindful omgeving.
    Gewoon er even helemaal UIT.
    Even alleen met jezelf, dingen ervaren en pas op de plaats maken.
    Echt een superervaring. Aanrader!

  • #367

    Sabine (maandag, 18 juni 2018 20:53)

    Wat een heerlijke zondagochtenden waren het de afgelopen weken. Mindful running, van te voren had ik eigenlijk geen idee wat me te wachten stond. Vanaf de eerste les was het al duidelijk: dit is heel fijn! Waar het bij andere hardloop cursussen altijd ging om harder, sneller, totdat je echt niet meer verder kon, was dit letterlijk een verademing! Door goede ademhalingstechnieken voelen tot waar je kan gaan waardoor je veel meer in contact bent met wat je er om je heen gebeurt. Ruiken, kijken, horen, en toch lekker ontspannen op je eigen tempo aan het hardlopen, wat is dat heerlijk. Dat maakt hardlopen weer leuk! Instructeur Colinda was hierin de stimulerende factor. Met leuke oefeningen bracht ze ons de technieken bij. Voor iedereen die denkt: ‘hardlopen is niets (meer) voor mij’, ga mindful run doen, er gaat echt een wereld voor je open!

  • #366

    Silvia Zwarthoed (maandag, 18 juni 2018 20:14)

    Mindfull run gedaan bij Esther Zalm, echt een aanrader! Inspanning en ontspanning, heerlijk buiten, onder leiding van de positieve Esther

  • #365

    Tink (maandag, 18 juni 2018 20:13)

    Ik heb de Mindful Run Cursus gevolgd bij Monique Schipperijn in Deventer. Ik vond het een heerlijke cursus, jammer dat het al afgelopen is. Ik heb veel geleerd over hoe je op een goede manier kunt lopen door middel van veel speelse oefeningen. Het letten op je omgeving of de geluiden om je heen was een echte eye-opener. Fijn ook dat er geen prestatiedruk is. Mocht je nog twijfelen of je deze cursus moet volgen, bij Monique is dit echt een aanrader!

  • #364

    Lieke (zondag, 17 juni 2018 20:37)

    Mindful hardlopen in Huizen/Blaricum met Jill Engelsman. Heerlijk om op een niet-prestatiegerichte manier met hardlopen bezig te zijn. Met al mijn zintuigen genieten van de mooie natuur! Dank je wel Jill !

  • #363

    Annette Zoetemeijer (zaterdag, 16 juni 2018 20:05)

    Ik volgde de mindfulrunning cursus in Dordrecht bij Esther en ik heb genoten! Veel geleerd, met name de neusademhaling en voorvoetlanding waren een openbaring. En de silentrun op de laatste avond was super!

  • #362

    Angelique Caessens (donderdag, 14 juni 2018 15:54)

    Ik heb de mindfulrun cursus gevolgd bij Marja in Terneuzen.
    Ik heb veel bijgeleerd op gebied van ademhaling, loslaten en vertrouwen. Was super om te doen.
    Thanks Marja! �

  • #361

    Martine Verwoert (woensdag, 13 juni 2018 18:35)

    De mindfulrun cursus in Sliedrecht is al weer even achter de rug, heb er nog steeds plezier van. Jeroen was enthousiast en wist de technieken helder en op een inspirerende manier over te brengen. Ik raad het iedereen aan of je nou wel of geen hardloopervaring hebt. Bovendien ook handig bij andere sportiviteiten.
    Bedankt Jeroen Hogenbirk��

  • #360

    Rebekka (vrijdag, 08 juni 2018 10:34)

    Mindfullwalkclinic gevolgd bij Jolanda Hogenbirk in het Amstelpark/Amsterdamse bos. Wat een super ervaring! met een hele vrolijke/toegankelijke coach.

  • #359

    Laura (woensdag, 06 juni 2018 19:31)

    Ik volgde de cursus bij Marja in Hulst. Wat een leerrijke ervaring! Enorm veel tips meegekregen om relaxter door het leven te gaan en langer te kunnen hardlopen. Een aanrader voor iedereen die op een sportieve manier op zoek is naar meer innerlijke rust!

  • #358

    Bankgeheim (maandag, 28 mei 2018 10:31)

    We hadden team uitje en het was fantastisch. Teambuilding, vertrouwen, ademhalingstechnieken.,,,, en gezelligheid! Het was top! Bedankt!

  • #357

    Esther Zinger (zondag, 27 mei 2018 16:54)

    Weer heerlijk genoten! Marja Hofman wat ben je een heerlijk, relaxed, en vooral open mens!! Kom maar op mens onze volgende uitdaging!�

  • #356

    Ingrid moerkens (donderdag, 24 mei 2018 12:18)

    Ik heb de 5 weekse mindful walk gevolgd bij Patricia Lazaroms en ben hier heel tevreden over.
    Terug komen bij jezelf in de natuur. Bewustwording van je ademhaling en zintuigen. We hebben als groep heel veel plezier gehad, ik kijk uit naar een vervolg ;-)

  • #355

    Esther (woensdag, 23 mei 2018 16:28)

    Ik heb een 5-daagse cursus bij Kenneth in Tilburg gevolgd. Niet zo zeer om het hardlopen, maar vooral voor de ademhalingstechnieken. Ik doe sinds een klein jaartje aan Crossfit. En ik heb vaak dat ik mijn ademhaling niet rustig krijg - tussen en na - tijdens de WOD. Dus daar wilde ik wat aan doen. Na wat op internet en Facebook gezocht te hebben, kwam ik bij de Mindful Run uit. Nooit geweten dat je op verschillende manieren adem kan halen.... het gaat zo automatisch.... Inmiddels merk ik bij een volledige neus-ademhaling je veel sneller herstelt ben, bij een intensieve WOD. Dus ook heb je niks of weinig met hardlopen, ook voor andere sporten is de Mindful Run een handvat of uitkomst!!

  • #354

    Jolanda (dinsdag, 22 mei 2018 22:05)

    Maandag 21 mei heb ik in Alphen ad Rijn Mindfulwalk gedaan bij Natascha van der Klooster. Ik was hier totaal niet bekend mee. Veel geleerd over je ademhaling en je zintuigen te gebruiken, vertrouwen hebben in jezelf en een ander. Natascha kan alles heel goed uitleggen. We hebben een geweldige ochtend gehad. Voor iedereen een aanrader.

  • #353

    Astrid (maandag, 21 mei 2018 22:33)

    Vandaag heb ik de Mindful Walk clinic in Alphen aan den Rijn gevolgd bij Natascha van der Klooster. Prachtig weer, nieuwe kennis opgedaan, enthousiaste deelnemers en Natascha zelf ook. Ook volg ik bij haar de 8-weekse Mindfulness MBSR training. Ook deze kan ik iedereen aanbevelen.

  • #352

    Agnes (dinsdag, 15 mei 2018 11:12)

    5 daagse Mindful walk gedaan in Alphen a/d rijn met Natascha van der Klooster. Ik ben super enthousiast over deze cursus. Was erg gezellig en heb veel geleerd waarvan ik de kennis goed in de praktijk kan brengen.

  • #351

    Margriet Tax (woensdag, 09 mei 2018 20:28)

    Bij Barbara van Dam de 5 weekse cursus gedaan. Het was een ontzettende leuke ervaring en ik ben blij dat ik me had opgegeven. Mooie investering voor jezelf en even bewust bezig zijn met ademen voelen en alle zintuigen bewust te gebruiken. Ook een leuke bijkomstigheid is dat Barbara veel van de natuur weet en omdat wij dat allemaal leuk vonden ons daar ook veel over vertelde. Barbara bedankt voor de leuke leerzame cursus

  • #350

    Lins (dinsdag, 08 mei 2018 16:50)

    Leuke cursus van Noortje in Diessen! Super gergeld, niks teveel, pakt lekker aan, luistert goed naar haar cursisten, ontspannen, kortom een leuke 5-weekse training.
    En wat heb ik geleerd? Puur door de neus te ademen, loslaten en vooral genieten van het lopen....en dat geeft je toch veel energie! Super fijn, echt top, moet zo de halve marathon kunnen lopen nu! (haha)

    Bedankt noor, het was erg leuk!

  • #349

    Vanessa van Deijl (donderdag, 03 mei 2018 16:12)

    Onlangs op een avond meegedaan aan de Silent Run in Monnickendam. Het was heerlijk! Het was een heel fijne en bijzondere ervaring, zo in het donker en ook de stilte was heerlijk. Het hardlopen afwisselend met (yoga) oefeningen was heel fijn. Het weer was niet geweldig, maar daar had je eigenlijk geen erg in, was best verfrissend. Het einde met warme chocolademelk of glühwein bij een vuurtje was een heel gezellige afsluiter. Na thuis een warme douche te hebben genomen, ging ik heel ontspannen slapen en de volgende ochtend stond ik heel ontspannen op en dat gebeurt mij niet vaak. Lieve groetjes Esther, ik ga zeker een keer (of meerdere keren) de vijfweekse cursus bij je doen.

  • #348

    Patrick Looys (donderdag, 03 mei 2018 16:10)

    Er bestaat persoonlijke aandacht en daadwérkelijke aandacht. Aangezien ik de 2e variant de overtreffende trap vind, is deze wat mij betreft van toepassing op Esther van der Salm en haar methodiek en wijze van de cursist benaderen. Tevens geeft de methodiek in de 5-weekse cursus mooie inzichten en tools mbt beweging en (hard)lopen. Daarbij is Esther een zeer prettig mens waarbij een gevoel van vertrouwen en inzicht snel aanwezig is. Een aanrader dus!

  • #347

    Karin Bakker (donderdag, 03 mei 2018 16:09)

    De 5-weekse cursus Mindful Walk gevolgd met veel plezier. De oefeningen waren leuk en leerzaam. Ook heel fijn om weer het kind in jezelf terug te vinden. Esther is een lieve enthousiaste vrouw met veel energie.

    K. Bakker, Hoofddorp

  • #346

    Vivian Francis (donderdag, 03 mei 2018 16:08)

    Gewoon omdat ik nieuwsgierig was, heb ik bij Esther van der Salm deze 5-weekse cursus Mindful Run voor gevorderden gedaan. En eigenlijk vind ik het zo heerlijk en rustgevend om deze manier van rennen te ervaren dat ik het nu ook voor mijzelf probeer vol te houden. Heerlijk om op deze manier te bewegen en altijd positieve energie van Esther op te vangen ���.
    V. Francis, Monnickendam

  • #345

    Jakob Schuiringa (maandag, 30 april 2018 13:39)

    In april met veel plezier de mindful-walk beleefd in Harderwijk onder leiding van Dennis en Jolanda: ze krijgen een tien met een griffel:
    * Zeer plezierige, rustige en deskundige cursusleiding
    * Goede opbouw in het programma met een slotdag waarin al het geleerde nog eens samenhangend de revue passeert in grotendeels nieuwe oefenvormen
    * Prettige, gezonde en zinvolle trainingen in de natuur met een goede balans tussen fysiek én mindful bezig zijn
    * Ook niet onbelangrijk: bezig zijn in kleine groepen is gezellig en je leert ook van elkaar.

  • #344

    Milou de Zwart (donderdag, 19 april 2018 09:06)

    Ik heb genoten van de cursus, het heeft mij veel tips opgebracht. Probeer nu weer mij te gaan richten op hardlopen, stukje mind ful was fijn en zal mij helpen in het ondersteunen van de dagelijkse drukte. Vond het hele fijne cursus, ben blij dat ik deze heb gevolgd en zou zeker andere mensen Jill aanraden. De lessen waren gevarieerd en dat maakte het ook erg leuk. Helemaal geen opmerkingen behalve door gaan hoe jullie het nu doen. Groetjes Milou de Zwart

  • #343

    Gerdien Mollink-Boshuizen (zondag, 15 april 2018 17:22)

    In januari/februari een Mindful Walk cursus gevolgd bij Jannie Pekkeriet en Arthur Postma in de mooie omgeving van de Lemelerberg. Na een heftige en traumatische periode zat ik er helemaal doorheen en wat hebben Jannie en Arthur mij geholpen om de weg weer terug te vinden. Geweldige begeleiding, aandacht voor mijn verhaal, ontspanningsoefeningen en bewustwordingsoefeningen gedaan, kennis gemaakt met Yoga, het verschil geleerd van de verschillende ademhalingstechnieken en de voordelen ontdekt van de neusademhaling. Kortom een geweldige ervaring en een goede bijdrage in mijn herstel!!!!

  • #342

    Ronald Mollink (zondag, 15 april 2018 17:17)

    Een tijdje geleden de Mindful Run gevolgd bij Jannie Pekkeriet op de Lemelerberg. Een geweldige ervaring en super begeleiding gehad. Verschillende oefeningen voor de bewustwording, ademhalingstechnieken, kennis gemaakt met yoga oefeningen. Het heeft bijgedragen aan het herstel na een traumatische periode. Ik kan het iedereen aanraden om een cursus Mindful Run te volgen, je gaat hardlopen met een ander doel en meer bewust van hetgeen om je heen gebeurt.

  • #341

    Laszla (zondag, 15 april 2018 10:54)

    Het waren vijf inspirerende ochtenden in de Egmondse duinen. Afwisselende oefeningen onder professionele en gezellige begeleiding van Marian. Ik kan er weer Mindfull tegenaan!

  • #340

    Babiche (zaterdag, 14 april 2018 16:16)

    Aanrader! Zojuist hele leuke en goeie 5-daagse cursus afgerond in Edam. Met veel passie gegeven door Karin. Ik loop al wel een paar jaar maar door deze cursus toch weer nieuwe inzichten opgedaan en goede tips mee gekregen om vooral relaxed en prettig te lopen.