Cursist ervaringen

Commentaren: 504
  • #504

    Ester (dinsdag, 20 oktober 2020 07:37)

    Recent de 5 Mindfulruncursus mogen beleven in Zwijndrecht onder leiding van Lilian van Rijswijk. En ‘beleven’ is het! Voor mij ligt de focus tijdens het hardlopen nu niet meer op snelheid, afstand en tijd, maar op bewust zijn. Bewust van mezelf en de omgeving waar ik loop. Geleerd en ervaren dat een juiste manier van ademhalen, je verder brengt. Voor mij is nu ieder rondje rennen of wandelen een belevenis waarvan ik geniet en iedere keer weer naar uit kijk! Dank je wel Lilian!

  • #503

    Anne (zondag, 11 oktober 2020 14:56)

    Vorig weekend de 5-weekse mindfulrun cursus met Tineke Vos als instructeur afgesloten. Wat een mooie en leuke ervaring. Met een gezellig groepje dames 5 zaterdagochtenden op pad in en om het mooie Kampen. Genieten van het mooie weer, de rust en de natuur. Met elke week een nieuw thema werden we aan de hand meegenomen in de wereld van de minfulness. Tips mbt looptechniek, ademhaling, loslaten, bewustwording en het hier en nu. Afgewisseld met de nodige stukje rennen, yoga oefeningen en meditatie was het plaatje compleet. Voor mij een hele nieuwe wereld waar ik verrassend veel van heb geleerd en genoten!! Dank je wel Tineke

  • #502

    Henny hop (zaterdag, 10 oktober 2020 19:30)

    Ik vind het hellemaal leuk ,en geweldig, ontspannen
    En rust gevend
    En lekker in het natuur
    En het is lekker buiten
    Mindfull walk haderwijk
    En fantastische begeleiding van Jolanda en Dennis

  • #501

    Peter Hop (zaterdag, 10 oktober 2020 19:25)

    In een woord geweldig mindfulness harderwijk

  • #500

    Peggy (woensdag, 07 oktober 2020 16:01)

    5 Weken met plezier de cursus Mindful Walk/Run gevolgd bij Diana ter Maat (Move2BHappy) in Lichtenvoorde. Het was soms haasten om er op tijd te zijn, maar wat werkte het onthaastend om mee te doen! Veel praktische tips uitgeprobeerd en de ruimte gevoeld om voor mezelf te ervaren en concluderen wat wel en niet passend is. De neusademhaling ga ik niet vergeten!
    Fijne ervaring!

  • #499

    Monique (dinsdag, 06 oktober 2020 21:20)

    Mindful run Kampen door Tineke Vos brengt je dichtbij jezelf. Met yoga, (neusadem)haling- en loop technieken, bewustwording, zijn in het NU en een heleboel plezier en saamhorigheid is het echt een geniet moment voor jou zelf. Tineke heeft ons mee genomen naar veel mooie plekken in en rond Kampen. Waarbij we tools hebben aangeleerd die niet alleen bij t hardlopen maar vooral ook dagelijks toepasbaar zijn.
    Veel dank aan Tineke, die ons op haar eigen authentieke, professionele en prettig zorgvuldige wijze in 5 weken tijd veel geleerd en mee gegeven heeft. Voor mij persoonlijk weer een opstap naar het hardlopen, maar dan anders. Vanuit ontspanning inspannen en uitgerust en vol energie thuis komen.

  • #498

    Marianne van den Hoeven (dinsdag, 06 oktober 2020 20:28)

    Eind augustus ben ik gestart met de 5-weekse Mindful Run Cursus in Lemele onder begeleiding van Jannie Pekkeriet.
    Mijn doel was om wat meer tijd voor mezelf te crieëren. Ik had de laatste jaren niet gesport of hardgelopen, dus dit leek me een ideale start. Ik heb erg genoten en heel veel geleerd van de cursus.
    Zoals neusademhaling, houding, ontspanning, zintuigen en vertrouwen.
    Dit pas ik niet alleen toe tijdens het rennen, maar ook in het dagelijks leven.
    Na de 5-weekse cursus werd ik uitgenodigd voor een trailrun. Hier zag ik als een berg tegenop, maar Jannie gaf mij het vertrouwen. Het viel me 100% mee. Ik heb maarliefst 12,4 km hardgelopen. En de spierpijn? Geen centje pijn.
    Dankjewel Jannie, voor deze mooie levenslessen!

  • #497

    Laura Heldt (dinsdag, 06 oktober 2020 19:42)

    Mindful run Kampen; Tineke Vos.
    Op mooie plekken in en rondom Kampen zijn we onder de enthousiaste leiding van Tineke aan de slag gegaan met ademhaling, luisteren naar je lichaam en in het hier en nu zijn.
    De afwisseling van stukjes hardlopen en oefeningen is een prettige mix. Aandacht voor de ademhaling was voor mij zowel in het dagelijks leven als bij het hardlopen een perfecte aanvulling.
    Het was een leuke, gezellige en leerzame ervaring. Dank je wel!

  • #496

    Liesbeth (dinsdag, 29 september 2020 15:41)

    Mindful run Zwijndrecht, Lilian bedankt, veel gehad aan je aanwijzingen vooral over de ademhaling was een eye opener, ga het zeker voor mezelf in de praktijk gebruiken.
    Was erg gezellig en heldere uitleg, dankjewel!!

  • #495

    Anita Marsman (dinsdag, 29 september 2020 10:20)

    De afgelopen 5 weken heb ik de Mindful Run workshop gevolgd in Lemele bij Jannie Pekkeriet.
    Wat een enthousiasme en gedrevenheid! Ik ben er open ingestapt en heb veel bruikbare tips en adviezen gekregen die ik verder ga gebruiken tijdens het hardlopen én tijdens m'n "gewone" leven.
    Vooral de ademhaling heeft me al veel voordeel gegeven tijden het (hard)lopen.
    Ik hoop in de toekomst de vervolgcursus te kunnen volgen.

  • #494

    Jantien (maandag, 28 september 2020 21:31)

    De cursus van Diana- Move2BHappy.
    Iedere keer weer vol met interessante informatie en ontspannen en inspannen in één!

  • #493

    Durk Brouwer (maandag, 21 september 2020 20:19)

    In juni en september (vakantie interval) de vervolg cursus gevolgd in Sneek bij Tine Dijkstra uit Bolsward. Het was weer een prettige ervaring om het bewust ademhalen en hardlopen te combineren. Het enthousiasme is oneindig bij Tine, een prettige en losse manier van "lesgeven".

  • #492

    JV (donderdag, 06 augustus 2020 17:22)

    Vijf weken op de maandag de mindfultraining gevolgd in teamverband o.l.v. coach Natascha van der Klooster.
    De rust, het buiten in de natuur zijn op de mooie plekken die zij elke week weer vond waren een verademing.
    Ik wist niet wat ik kon verwachten, zij heeft me echter de tools gegeven om verder met mezelf aan de slag te gaan.

  • #491

    Bernadien Bakhuis (zondag, 02 augustus 2020 14:14)

    In de afgelopen weken heb ik de cursus mindfulrun bij Jannie Pekkerriet gevolgd.
    Ik had wel ervaring met hardlopen maar niets met ‘Mindful’.
    Ik ben er open in gegaan en mezelf doen verbazen hoeveel plezier en positieve handvaten ik heb gekregen die ik nog steeds heel goed kan toepassen, niet alleen bij het lopen maar bij heel veel dagelijkse dingen.
    Jannie is een heel fijne en toegankelijke coach waarbij je je direct op je gemak voelt.
    Blij dat ik dit heb mogen ervaren!

  • #490

    Anne (woensdag, 22 juli 2020 17:26)

    Jolanda Hogenbirk is een vrolijke, enthousiasmerende trainer. Ze legt de oefeningen duidelijk uit. Er werd tijdens de Mindful walk lessen veel gelachen. Heerlijk ontspannend na hard werken.

  • #489

    Henriette (donderdag, 16 juli 2020 10:17)

    Ik heb de mindful walk cursus bij MindWalker in Amsterdam gevolgd. Een praktische en bruikbare cursus. Jolanda Hogenbirk is enthousiast en haar uitleg is duidelijk. Een leuke groep en een ontspannen sfeer. Een echte aanrader!

  • #488

    Monique van Werkhoven (zondag, 05 juli 2020 16:34)

    Vandaag de cursus Mindful Walk afgerond bij Jill in Blaricum/Huizen. Een hele fijne cursus ! Veel geleerd over de ademhaling , Jill is een enthousiaste trainster die voor iedereen tijd en advies heeft tijdens het wandelen.
    Jill bedankt en wellicht tot een volgende keer.

  • #487

    Justine (zondag, 05 juli 2020 13:48)

    In juni heb ik de MindfulWalk2Run cursus gedaan bij Roos Tji in Utrecht, individuele les. Ik had nog nooit hard gelopen, dus ik zag er best een beetje tegenop. Het viel me 100% mee. Roos is deskundig, geïnteresseerd, rustig, mild. Ik hoefde niet te presteren. Heerlijk! Ik geniet nu echt van het lopen en het buiten zijn. Uit mijn hoofd, in mijn lijf. Juist in coronatijd heel fijn! Ze gaf me ook een opbouwschema, dat ik nu volg, om uiteindelijk een half uur achter elkaar te kunnen lopen. Het hardlopen geeft me een lekker fit gevoel dat de hele week aanhoudt. Dank je wel, Roos. Top!

  • #486

    Hilde (dinsdag, 30 juni 2020 12:01)

    Na een kennismakingsles ook de 5 daagse cursus gevolgd, gegeven door Daniel van MindfulrunLeeuwarden. De relaxte vibe, de positieve benadering, heldere uitleg en praktische toepassing maakte de trainingsavonden geweldig. Leuke groep deelnemers ook. Met elke les andere vormen, oefeningen en routes. Veel geleerd en ook veel bevestiging gekregen over de elementen die ik al onder de knie had. De combinatie van ademhaling, looptechniek en mindset heb ik goed ervaren en kan ik nu ook gemakkelijker zelf toepassen in mijn eigen trainingen.
    Bedankt Daniel!

  • #485

    Jeannie (vrijdag, 26 juni 2020 10:58)

    Ik heb de Mindful Walk cursus bij Jolanda Hogenbirk in Amsterdam gevolgd. De cursus is goed opgebouwd. Of je nou wel of geen ervaring hebt, je wordt bewust van je adem, lichaam, en hoe dat bij jou werkt. Haar heldere en positieve begeleiding maakt bewustwording licht en vreugdevol.

  • #484

    Barbara (maandag, 22 juni 2020 17:50)

    Ik heb de één op één cursus gedaan bij Hetty van Toorn in Den Haag.

    Wat heb ik genoten van de Mindful Run cursus! Mijn doel was meer plezier en ontspanning te halen uit het hardlopen. Ik was veel meer bezig met een soort beproeving dan met het genieten dat ik heerlijk in de natuur aan het bewegen ben. Met het hardlopen lekte mijn energie steeds meer weg ipv dat het me energie opleverde.

    Jij hebt er niet alleen voor gezorgd dat ik nu op een andere manier aan het hardlopen ben, maar jouw inzichten zet ik ook in tijdens het ‘dagelijks leven’. Ik kan me beter focussen op het hier en nu en zet mijn zintuigen veel bewuster in. Hoeveel geluiden ik hoor als ik er aandacht aan schenk is ongelooflijk! Tot aan het zoemen van insecten toe! Ik word daar heel rustig van en het lukt me om eventjes weg te zijn van de stroom van gedachten en drukte in mijn hoofd.Ook ben ik veel alerter op mijn ademhaling zodat ik eerder door heb hoe het echt met me gaat.

    Ik vond jouw rustige, aandachtige begeleiding heel fijn. Iedere keer weer lukte het je om de training aan te passen aan mijn gevoel en behoefte van dat moment. Je gaf me het volste vertrouwen en de veilige inbedding om te durven experimenteren met de verschillende oefeningen.

    Dank je wel voor je goede zorgen en fijne begeleiding!

  • #483

    Henk (zondag, 21 juni 2020 11:53)

    In de afgelopen weken heb ik de Mindful Walk cursus van Tineke Vasbinder gevolgd. Dat was een hele fijne en ontspannen ervaring. Veel van opgestoken. Genoten van de mooie omgeving, mijn medecursisten en van de rustige en deskundige uitleg van Tineke. Een aanrader!

  • #482

    Marian (donderdag, 18 juni 2020 16:17)

    Heel leuk en fijn waren de wandelingen die we o.l.v. Tineke Vasbinder deden. Met passie en oog voor alle deelnemers en zonder te willen overtuigen of 'zweverig' te zijn.
    Ik pas ze af en toe thuis en tijdens het werk toe. Het geeft me licht, lucht en ruimte. Na de zomer ga ik weer meedoen.

  • #481

    Evi (woensdag, 17 juni 2020 08:06)

    ik heb de mindfulrun lessen bij Kenneth in Tilburg gevolgd. Ik hyperventileer chronisch en had al verschillende dingen geprobeerd op het gebied van ademhaling. Deze cursus heeft me meer rust gebracht, zowel in mijn ademhaling als het feit dat ik me nu beter kan ontspannen. Ik had nooit gedacht dat ik zou kunnen hardlopen met neusademhaling. Toch is me dit gelukt en hierdoor merk ik dat ik snel herstel nadat ik me ingespannen heb. Ik vond het fijn dat je actief bezig bent en daarnaast doelbewust werkt aan een betere ademhaling. Hetgeen wat je aangeboden krijgt, kun je ook thuis voortzetten. Ik zou het iedereen aanraden.

  • #480

    Mariska Roovers (dinsdag, 16 juni 2020 16:24)

    Ik heb de mindfullrun cursus bij Patricia Lazeroms gevolgd en hier veel van geleerd.
    Patricia legt alles rustig em duidelijk uit. Mijn ademhaling is verbeterd en heb genoten van de wandelingen en de oefeningen die aan bod kwamen.Echt een aanrader om te doen.

  • #479

    Annemiek (maandag, 15 juni 2020 12:43)

    Het waren 4 heerlijke wandelingen! Niet alleen vanwege het weer en de prachtige omgeving (bos, duinen en polderpark), maar ook door de oefeningen, de veilige positieve sfeer en de momenten van reflectie. Ik heb mezelf weer een beetje beter leren kennen en met de tools en tips, die ik van Hetty van Toorn heb gekregen, zie ik de uitdagingen die op mijn pad komen met meer vertrouwen tegemoet.

  • #478

    Esther Frijters (vrijdag, 29 mei 2020 14:04)

    Wat een verademing om in deze corona tijd een mindful walk te kunnen doen samen met Patricia Lazeroms. Gestart in een groepje in maart maar door de corona konden we niet door gaan. Dus bedacht Patricia om alleen samen met haar en de 1,5mtr de cursus voort te zetten en wat is dat fijn om in deze roerige tijd je hoofd leeg te kunnen maken. Leren en begrijpen hoe belangrijk je ademhaling is, dat het je veel energie kan kosten als je verkeert ademend. Bezig zijn met ontspanning Tai Chi/Tai gong, Qigong, yoga, mediteren en leren wat je eigen ritme is. Patricia heeft me veel handvatten aangereikt. Het zijn mooie lessen geweest, geen zweverig gedoe maar een hele praktische fijne uitleg. Zou het zeker iedereen aanraden die wil werken aan zichzelf.

  • #477

    Astrid (woensdag, 27 mei 2020 13:10)

    Ik heb de mindfullrun cursus bij Patricia Lazeroms gevolgd; wat een eye-opener!! Dat er iets met mijn ademhaling niet helemaal goed zat had ik wel in de gaten maar wát er aan de hand was?? Nou dat werd de tweede les helemaal duidelijk!! Hiermee ben ik zelf verder aan de slag gegaan en ik voel aan alles dat mijn conditie echt vooruit gaat. De juiste ademhaling tijdens het sporten zorgt voor focus, rust en meer uithoudingsvermogen.

    Patricia legt alles super goed en rustig uit.
    Lekker actief buiten bezig zijn onder goede begeleiding; wat wil een mens nog meer?? Een echte aanrader!!

  • #476

    Pia, Den Haag (maandag, 18 mei 2020 11:02)

    In april heeft Hetty van Toorn (Den Haag) mij begeleid in vier sessies van de mindfulruntraining. Mijn behoefte was om op een ontspannen manier te leren hardlopen zodat ik met plezier en zonder blessures kan gaan rennen om mijn conditie op peil te houden. Nu de sportscholen dicht zijn was een alternatief dringend noodzakelijk gezien de uren die ik nu thuiswerkend, vooral zittend, doorbreng. Belangrijk voor mij is om niet als een hijgend postpaard door de bossen te jagen maar relaxed te rennen en van de natuur te genieten. Op voorhand hebben Hetty en ik goed doorgesproken of mijn behoefte past bij deze training. Zij heeft mij verzekerd dat dat het geval was en in de praktijk bleek dat meer dan ik had verwacht. Ik was blij verrast!

    Het was heerlijk om me over te geven aan de vakkundige en enthousiaste begeleiding van Hetty. Zij luistert goed, levert maatwerk in de training, legt uit waarvoor de oefeningen dienen en doet deze voor met aanstekelijk plezier. We hebben geoefend met ademhaling, hardlooptechnieken, ontspanning, vertrouwen, zintuigen en in stilte wandelen. Al tijdens de training ontstaat een blij pleziergevoel en na afloop voel ik me superlekker. Verslavend…… een absolute aanrader om met Hetty te trainen….je wordt er een blijer mens van….!

  • #475

    Eva (vrijdag, 01 mei 2020 17:56)

    Is echt een super cursus. Ik heb er in ieder geval heel veel aan. En Patricia Lazeroms geeft de cursus op een fijne en praktische manier. Niks zweverig en heerlijk buiten! Een aanrader!�

  • #474

    Simone (woensdag, 12 februari 2020 20:55)

    Heb de 5-weekse Mindful Run cursus bij Jill in Huizen/Blaricum gedaan.
    Wil meer bezig zijn met mindfulness en ademhaling. En lekker buiten zijn.
    Wil graag bewegen door hardlopen, maar ben er niet zo goed in en heb met name moeite met de ademhaling.
    Bij Mindful Run heb ik de ideale combinatie gevonden.
    Alle elementen die ik zocht, zitten hier in.
    Ademhalingstechnieken, mindfulness, mooie levenslessen. En lekker buiten in de mooie omgeving met bos en hei.
    Heb ervaren dat vooral de ademhaling belangrijk is, niet alleen met (hard)lopen, ook in het dagelijkse leven.
    Elke les werden andere onderwerpen behandeld, werd er teruggekeken op onderwerpen uit de vorige les.
    In elke les wordt er veel verteld en uitgelegd, maar vooral ook veel ervaren.
    Na afloop van elke les ontving je nog een uitgebreide e-mail, waarin alles nog uitgelegd staat. Heel fijn, want je kunt niet alles onthouden wat er wordt gezegd.
    Heb veel geleerd en ga het verder toepassen in het sporten en in het dagelijkse leven.
    Erg waardevol.
    Jill is kundig, empathisch, betrokken en inspirerend. Echt een toppertje. Ga zo door.
    Bedankt voor alles Jill en ik ga graag door met de vervolgcursus.

    Ik kan iedereen deze cursus bij Jill aanraden. Niet twijfelen. gewoon doen!

    En ik ken de oprichters van Mindful Run niet persoonlijk, maar ik wil hen bedanken voor dit mooie concept.

    Groetjes,
    Simone

  • #473

    Marijke Jansen (zondag, 09 februari 2020 13:08)

    Afgelopen vrijdag de vijf wekelijkse MFwalk cursus afgerond. Het waren bijzonder fijne lessen op de hei en in het bos. Jill is een fijne trainster met aandacht voor iedereen. Een prachtige ervaring om rust in het hoofd en lijf te krijgen. Vooral de aandacht voor de ademhaling heeft mij weer een stuk verder geholpen. Ik kan iedereen deze cursus bij Jill aanraden! Het is ook heerlijk om nu verder te gaan met de dames van ons groepje.
    Bedankt Jill

  • #472

    Margreet van der Horst (vrijdag, 24 januari 2020 10:20)

    Eind 2019 heb ik in Gieten bij Jasper Harten de cursus mindfulwalking gevolgd. Het was heerlijk om, met wat voor weersomstandigheden dan ook, toch buiten te zijn. Het begon steeds met een soort “warmingup” vervolgens gingen we lopen waarbij Jasper af en toe een oefening laat doen om bewust te worden van waar ik nu, op dit moment mee bezig was Zodat ik leerde niet te blijven hangen in wat was of wat misschien nog komen gaat. Op een toegankelijke ongedwongen manier werd ik me bewust van het belang om uit mijn denkhoofd te komen en naar mijn ademhaling te gaan. Waardoor ik met een leger hoofd terug kwam. Jasper is een enthousiaste toegankelijke man die je op een ongedwongen, bevlogen en aardse manier door de cursus leidt. Hij heeft me handvatten aangereikt waarmee ik verder mijn eigen pad kan bewandelen.

  • #471

    Karin van der Park (zaterdag, 04 januari 2020 16:39)

    Vandaag mijn laatste les Mindful Run afgerond. Erg jammer dat het alweer voorbij is. Elke les was een unieke ervaring. Lopen met Esther van der Salm in het prachtige Hemmeland is een magische beleving. Door de oefeningen van Esther ben je bewust van jezelf en je omgeving. Heel erg fijn om even in het moment te zijn en al het andere even te vergeten. Dat was echt waar ik behoefte aan had. Vanaf het eerste moment was Esther hartelijk, open en lief, vooral heel erg lief. Ook de groep met gelijkgestemden was heel prettig.

    Ik zou de mindful run echt aanbevelen als je behoefte hebt aan een unieke ervaring waarbij je meer rust in je hoofd en lijf krijgt. En het kan écht op elk niveau!

    Bedankt lieve Esther! En tot ziens X

  • #470

    José (donderdag, 28 november 2019 20:48)

    Ik heb Mindfulrun 1 op 1, 5 weken gevolgd met Patricia! Wat heeft ze me goed geholpen! Mijn ademhaling zit veelste hoog. Ook met sporten heb ik hier hinder van. Patricia heeft me oefeningen gegeven waardoor me ademhaling veel beter gaat en vooral heeft ze me geleerd tijd te nemen voor ontspanning!! Perfecte locatie zo met het herfst in het bos!! Vind het jammer dat het alweer is afgelopen! Patricia heel erg bedankt! Je bent een Topper!!

  • #469

    Irene (woensdag, 27 november 2019 16:18)

    Met veel plezier heb ik bij Esther in Dordrecht de mindfulruncursus gevolgd.
    Door haar enthousiasme en bevlogenheid en de afwisselende oefeningen heb ik de totaal andere manier van lopen, ik loop al meer dan 20 jaar, goed leren toepassen.
    Fijn was ook dat Esther altijd vroeg naar onze bevindingen.
    En, waar ik nu zelf ook veel meer op let, Esther besteedde ook aandacht aan mijn houding.
    Alles wat ik bij haar geleerd heb, kan ik goed toepassen in mijn dagelijkse leven.
    Bedankt Esther

  • #468

    Sandra Stigter (dinsdag, 26 november 2019 21:19)

    Afgelopen vijf maandagen de cursus mindful walking bij Anita van action center Gieten gevolgd. Het was super en is echt een aanrader. Het is heerlijk om door het bos te lopen met al die mooie herfstkleuren en tegelijkertijd meer te leren over ademhalingstechnieken en ontstressen. Je concentreren op het hier en nu zonder dat je gedachten kunnen afdwalen naar andere zaken. Anita is iemand bij wie je je op je gemak voelt, niets is raar en alles is goed. Ze weet je goed te motiveren en doet dit ook met humor. Ik keek er elke week naar uit om de cursus te volgen en vind het best jammer dat het nu klaar is. Maar met Anita’s tips kan ik nu zelf aan de slag�. Bedankt Anita!

  • #467

    Marianne Schel (donderdag, 07 november 2019 18:58)

    Dit najaar schreef ik me in voor een reeks van 5 lessen mindful walking o.l.v. Jill Engelsman-Gamma.
    Ik dacht wel een idee te hebben van wat me te wachten stond: aandachtig wandelen en alle zintuigen op scherp. Inmiddels weet ik beter, want het is zoveel meer dan dat! Bevlogen en enthousiast en met veel kennis van zaken maakt Jill van elke les een belevenis. Tussen het wandelen door is er veel aandacht voor je loophouding, hoe je je ademhaling optimaal kunt benutten, wat focus en concentratie met je doet. Jill legt het allemaal helder uit en ze inspireert door haar manier van doen en zijn. Ze geeft veel oefeningen om ons zo de verschillen te laten ervaren. Maar er zijn ook meditatieve momenten, yoga, en dat allemaal heerlijk buiten in de natuur, door bos en hei, weer of geen weer, we gingen! De lessen zijn goed opgebouwd met elke keer weer een ander thema en thuisgekomen vind je alles nog eens duidelijk uiteengezet terug in je mailbox, superfijn! Op een speelse manier werd er gewerkt met coördinatie en vertrouwen in elkaar, serieus maar soms ook heerlijk hilarisch. En dat allemaal nog los van de fijne gesprekken en uitwisselingen onderling. Heb erg genoten en veel opgestoken van deze mindful lessen, en niet te vergeten het plezier, thanks Jill!
    En dan te weten dat al het geleerde ook zo fijn toepasbaar is in het leven van alledag, juist daar!

  • #466

    Patricia (zaterdag, 05 oktober 2019 12:44)

    In augustus en september heb ik in Breda de 5-weekse Mindful Walk cursus bij Petra Joziasse gevolgd. Vijf mooie en inspirerende avonden. Zie mijn gedeelde ervaring bij #464.
    Graag maak ik jullie deelgenoot van mijn ervaring van vanochtend. Ik ben weer thuis na ruim een uur wandelen. Ik moest mezelf echt aanschoppen en het duurde even voordat ik eindelijk in een ritme kwam en het warm kreeg, maar ben zo blij dat ik ben gegaan. Met hoofdpijn vertrokken en met warme handen en een leger en minder pijnlijk hoofd thuisgekomen. Dankjewel voor alle waardevolle ervaringen van de vijfweekse die ik nu zelf heb kunnen toepassen.
    In m’n eentje wandelen blijf ik een uitdaging vinden, maar hoe geweldig dat dit dan wel het resultaat is: een dik uur uit m'n hoofd in m'n lijf, ruim 6 kilometer op neusademhaling gewandeld en met een veel opgeruimder gevoel thuisgekomen dan waarmee ik het pand verliet. Meer rust in m'n hoofd en lijf en zo genoten van het buiten zijn. Een cadeautje voor mezelf:-)

  • #465

    Annemieke (donderdag, 03 oktober 2019 20:37)

    Net klaar met 5 mindfull walk lessen van Patricia Lazeroms. Heel veel van geleerd, maar zeker ook met elkaar gelachen. Patricia laat veel van zichzelf zien en maakt daarmee de lessen authentiek. Wijsheden en vaardigheden om voor altijd mee te nemen..... Het was fijn om met je op te lopen Patricia, Bedankt!

  • #464

    Patricia (maandag, 16 september 2019 18:06)

    Ik heb de Mindful Walk cursus gevolgd bij Petra Joziasse, in het mooie Mastbos van Breda. Elke week opnieuw genoten van de inzichten die ik heb opgedaan en de prettige en ontspannen manier waarop de cursus werd gegeven. Petra heeft veel kennis van de materie en weet dit op een heel toegankelijke manier over te brengen op de groep. Ze zorgt er ook voor dat iedereen zijn/haar plek heeft binnen de groep. Heel erg prettig.
    Ik kijk met heel veel plezier terug op deze mooie ervaring en ik heb veel waardevolle tips mee naar huis genomen die ik dagelijks kan toepassen. De opgedane kennis en inzichten helpen mij om beter tot rust te komen, meer in balans te zijn en bewuster te zijn van de kracht van mijn eigen ademhaling. Dank voor deze prachtige ervaring.

  • #463

    Marianne (vrijdag, 16 augustus 2019 13:11)

    Ik kan het iedereen, die wat te veel in haar hoofd zit en niet goed weet hoe daar uit te komen, aanraden om de cursus Mindful Walk te doen! Ik heb de cursus in juni gedaan bij Esther van der Salm en ik heb er van genoten. De eerste avond in de stromende regen, de andere 4 avonden met een late zon. De oefeningen zijn afwisselend: meditatie (kort!), yoga oefeningen, spelletjes om te lachen en wandelen. Soms met opdrachten, soms in stilte, soms alleen en dan weer samen. En afsluitend zittend aan het water de bodyscan. En Esther is een prettige coach, zij geeft duidelijk uitleg, geeft aan dat je niet over je eigen grenzen mag gaan, dat je oefeningen ook niet kunt doen als je niet wilt, maar dat het wel belangrijk is om zo nu en dan uit je eigen comfortzone te stappen. Ik kwam iedere donderdagavond blij thuis en ik heb er nu, na anderhalve maand ook nog veel profijt van. Wat wil een mens nog meer?

  • #462

    Jeannette (zondag, 04 augustus 2019 17:43)

    De afgelopen weken heb ik met veel plezier meegedaan aan de mindfull walking. Ik heb er veel aan gehad en het is zeker de moeite waard!

  • #461

    Anne-Marie Haan (dinsdag, 23 juli 2019 22:07)

    Afgelopen periode met veel plezier meegedaan aan de 5-weekse mindful walk training bij Wilfried. Erg leuk gehad, stap naar bewustwording, welke in stapjes toegepast kan worden in het dagelijkse. Zou graag nog een vervolg hierop willen, zodat je er mee bezig blijft. De oefeningen tijdens het wandelen waren een bijzondere ervaring, zoveel mooier dan dat je dezelfde oefeningen binnen doet!
    Ik zou zeggen, ga zo door!

  • #460

    Nina Renwarin (dinsdag, 23 juli 2019 11:28)

    Hoi Wilfried, bedankt voor de 5 weken Mindful Walking. Het was leuk en gezellig met de andere 3 dames. Ik heb er zeker wat aan gehad en pas de adem-technieken toe in mijn dagelijkse leven. Je training is zeker de moeite waard om te volgen!

  • #459

    Marina (woensdag, 03 juli 2019 08:25)

    Mindful run gehad van Jill in Blaricum/Huizen. Het was super leuk. Veel geleerd en bijzonderen mensen ontmoet.
    Het hier en nu, ademhaling, lopen in de natuur en heerlijk bewust zijn van je omgeving!! Jill is een enorm lieve vrouw en haar manier van uitleggen is zo fijn. Wil je naar buiten en genieten, zeg ik ga ervoor��
    Bedankt lieve Jill en hopelijk tot gauw�

  • #458

    Adelinde Bouman (maandag, 01 juli 2019)

    Ik heb met veel plezier meegedaan aan de Mindful run cursus van Jill Engelsman in Huizen/ Blaricum. Zowel techniek, als ademhaling, yoga en meditatie kwamen aan bod. Leuke oefeningen, verrassend, makkelijk en moeilijk maar voor iedereen toegankelijk. Jill legt alles goed uit, heeft aandacht voor iedereen, kan goed luisteren en geeft met passie de workshop. Loper of geen loper; de cursus is voor iedereen geschikt:-)
    Het buiten zijn op de heide was ook heel fijn! Dank voor de leuke 5 vrijdagen!

  • #457

    miranda k. (donderdag, 13 juni 2019 20:17)

    6 weken met Natascha van der Klooster (Gietervolgeluk) , mindful walk, in Alphen aan den Rijn gelopen. Ik ging er blanco in, maar vond het leuk om te doen. Samen met 5 andere meiden (gezellig) gelopen, oefeningen tussendoor gedaan, en de focus ook bij Mindful gelegd. Niet alles kun je meenemen in je eigen levensritme, maar er zijn paar oefeningen die ik zeker meeneem!

  • #456

    Anita (maandag, 10 juni 2019 17:26)

    Ik heb een 5 wekelijkse cursus gevolg voor Mindfull running, ik vond het een fijn cursus, duidelijke oefeningen, makkelijk te volgen en zeker een opstap voor een beginnende hardloopster zoals ik!! Leuke oefeningen en laagdrempelig en zeker een aanrader.

  • #455

    Petra van Dalen-Tazelaar (maandag, 10 juni 2019 10:19)

    Oeps sorry hij ging niet door kreeg hem niet verzonden verwijder er gerust enkele �.
    Maar het zegt genoeg het was gewoon super ��