Coach - Ingrid Altenburg

Leuk dat je mijn pagina bezoekt! Ik help je graag op weg, bij jouw reis om de beste versie van jezelf te worden. Je bent het waard!

 

Eerst iets over mijzelf! Ik ben Ingrid Altenburg. Ik woon samen met mijn partner en twee zonen in het mooie Friesland. Mijn passie is gezond leven. De natuur is mijn inspiratiebron. Mijn hobby’s zijn wandelen, suppen, koken van gezonde voeding, moestuinieren en mezelf blijven ontwikkelen. Ik mag graag anderen inspireren. 


 

Ik ben ruim 20 jaar werkzaam als letselschadejurist c.q. letselschadecoach. Naast de juridische en financiële afwikkeling begeleid ik mijn klanten ook de regie over hun (nieuwe) leven terug te krijgen. Coachen op emoties, mentale veerkracht en zingevingsvlak maakt mijn werk boeiend.

 

In 2019 ging voor mijzelf het roer om. Ik zat huilend bij mijn manager. Jarenlang hard werken, geen grenzen aangeven, altijd "ja" zeggen en anderen helpen zonder me af te vragen of het wel goed voor mij was, hadden er voor gezorgd dat het niet meer ging. Ik kon zo niet verder. Dit moest anders. Na een persoonlijk ontwikkelingstraject lukt het mij steeds beter om mezelf op nummer 1 te zetten. Ik ben weer mezelf, ik heb weer contact met mijn lijf en weet wat goed voor me is.

 

Nu zet ik mijn eigen ervaringen graag in om anderen op weg te helpen om de beste versie van zichzelf te worden. 

De natuur is de basis voor mijzelf en voor mijn bedrijf Sûn libben (= gezond leven). Bewegen/wandelen in de natuur, natuurlijke voeding, ontspannen in de natuur en inspiratie vinden in de natuur. Ik maak in mijn bedrijf keuzes die goed zijn voor de mens en de aarde. Bij de wandelcoaching gaan we lekker de natuur in. 

Bij de Mindful Run Methode is de natuur ook een belangrijke basis. Dat is ook de reden dat ik de Mindful Run Methode een warm hart toe draag. 

 

 

In deze methode zitten technieken die ik zelf dagelijks toepas om in balans te blijven. We leven in een enerverende wereld en er wordt veel van ons gevraagd. Al die ballen die ik in de lucht meende te moeten houden. Partner, moeder, dochter, vriendin, sportief zijn, werknemer etc. Mezelf op nummer 1 zetten heb ik moeten leren en blijft een aandachtspunt. Een erg waardevol inzicht wat er voor heeft gezorgd dat ik meer mentale veerkracht ervaar, mijn emoties kan doorvoelen en leef op basis van wat ik belangrijk vind.

Zelf de regie nemen over je eigen leven. Dat gun ik jou ook!

 

Door de MR methode ga je terug naar je eigen kern. Alle lagen die je niet meer nodig hebt pel je af, waardoor je weer mooi tot bloei kunt komen. En dat in maar 6 weken tijd. En het voelt voor mij zo goed om op deze manier te mogen coachen. Coachen vanuit het hart met technieken die zich vanuit de wetenschap al hebben bewezen, is het mooiste wat er is. Vooral omdat het jou brengt wat je op dit moment in je leven nodig hebt. Na het coachingstraject weet je wat jij te doen hebt en hoe je dit kunt realiseren. Het enige wat je nodig hebt is dat iemand je meeneemt en inzicht geeft. Daar help ik jou bij.


Kennis en ervaring

 • Eigenaar Sûn libben;  
 • Wandelcoach volgens de Mindful Run Methode;
 • Post-HBO geaccrediteerde coachopleiding Integraal leefstijl & vitaliteitcoach via MARK Academy;
 • Ademcoach;
 • Begeleiding van mensen die letsel hebben opgelopen door een ongeval;
 • Levenservaring, leren omgaan met moeilijke periodes in je leven.

Specialisaties

 • Omgaan met stress

 • Omgaan met veranderingen in je leven, leren loslaten
 • Omgaan met en acceptatie van moeilijke levensgebeurtenissen
 • Bewustwording van je eigen emoties en die van anderen
 • Bewustwording en omgaan met je gedachten en belemmerende overtuigingen
 • Ademhalingscoach
 • Goed voor jezelf zorgen /zelfcompassie
 • De regie nemen over je eigen leven. 

"Grote veranderingen, beginnen met kleine stapjes"


Programma en tarieven

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om af te stemmen of we bij elkaar passen.

Gaan we met elkaar op pad, dan duurt het programma 6 weken, vijf weken achter elkaar en één terugkomdag na een maand. De duur per sessie is 2 uur. Dit lijkt lang, maar is echt nodig om goed bij je kern te komen. Blijkt dat je wat langer tijd nodig hebt, dan kunnen we vaker afspreken, maar de praktijk heeft bewezen dat de meeste mensen voldoende hebben aan 6 bijeenkomsten.

 

Het tarief is 60 euro per uur. Ik ben vrijgesteld van BTW. Hiermee kom je bij 6 x 2 uur op een tarief van 720 euro. In veel gevallen wil je werkgever hier graag in ondersteunen.

 


Locatie

De wandelcoaching vindt plaats in de omgeving van Scharnegoutum, vlakbij Sneek. We kunnen ook uitwijken naar een locatie naar wens op maximaal 30 minuten rijden van Scharnegoutum. 


Aanmelden

Stuur een e-mail naar sunlibben@outlook.com of druk op onderstaande knop om op mijn Facebook pagina te komen. Als je een e-mail of een bericht stuurt, neem ik altijd eerst persoonlijk contact met je op om je vraag te bespreken.