Coach - Rolf van Lingen

Leuk dat je mijn pagina bezoekt! Wie weet kan ik je ondersteunen in jouw reis.

 

Eerst iets over mijzelf!

In 2001 ben ik in een zware Burn-out geraakt. Ik kon vrijwel niets meer. Niet meer fietsen, bij een bezoek aan de supermarkt raakte ik al overprikkeld. Mijn geheugen werkte niet meer. En ik had een heel kort emotioneel lontje, continu paniek aanvallen en hartkloppingen. De bedrijfsarts zei dat Burn-out een vorm van depressie is en dat ik aan de pillen moest. 1 keer in de 2 weken een gesprek met een psycholoog bracht me niet verder. Mijn lichaam gaf me een signaal: “stop Rolf, zo wil ik niet met je verder”. Ik leefde teveel in mijn hoofd (over-analyseren) en was altijd in de actie om maar niet te hoeven voelen. Ik koos daarom een andere weg.

 


 

Fysio fitness bracht me terug naar mijn lichaam, en beetje bij beetje kreeg ik meer conditie. Maar de echte doorbraak kwam na een 8 weekse Mindfulness Training. Daar leerde ik weer loslaten en voelen. Ik kwam letterlijk terug bij mijzelf. Ik vond het lastig om de Mindfulness te integreren in mijn dagelijkse leven. Toen kwam de kans voorbij om Mindful Run instructeur te worden. Alles viel op zijn plek. Buiten zijn, lol maken, in beweging komen, mindfulness, yoga en ademhaling, combineren tijdens het wandelen of hardlopen. Vanuit je HarT lopen. Dicht bij jezelf. Sinds 2016 heb ik honderden deelnemers getraind in de Mindful Run techniek. Het mooiste cadeau dat ik in mijn leven mag weggeven!

 

 

Mindful Wandel Coaching is bewegen en coaching in de natuur

Ik werk volgens de effectieve Mindful Run-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met ademhalingstechnieken, cognitieve en mentale coaching. We gaan even van de snelweg af. Weg uit het hoofd / je gedachten, naar het HART. Weg van het moeten, weg van het gericht zijn op de actie of de prestatie. Af en toe ook even stilstaan.

De Mindful Wandel Coaching is helder en effectief en geeft rust. Rust waardoor er ruimte ontstaat om meer te gaan voelen, en je meer bewust te worden van je lichaam, je onderliggende emoties. Het doel is om je te verbinden met jezelf, je eigen kracht, je gevoel, je lichaam. Je gaat gedurende de 6 sessies beter aanvoelen waar je grenzen liggen, loslaten en vertrouwen. Of... zoals een klant van mij zei: ''Het is veel méér dan beweging gecombineerd met coaching, het is kiezen voor JEZELF, dát is het eigenlijk!''

Je krijgt coaching, past het toe, ervaart het en maakt vervolgens eigen keuzes. Keuzes die voor jou goed voelen. Een APK moment voor jezelf. Durf jij het aan?

 

Wat levert Mindful Wandel Coaching jou op?

Ik laat je letterlijk in beweging komen, met je ademhaling als anker en basis. Je bent meer aanwezig in het hier en nu. Met meer energie, vitaliteit, meer (lichaams-) bewustzijn, meer ontspanning, gezondere ademhaling, minder stress en minder zorgen. Je doet verrassende inzichten op waardoor je heerlijk tot jezelf komt en je prestaties verbeteren. Je leert luisteren naar je eigen lichaam. Een juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om de juiste keuzes te maken vanuit wie jij echt bent.

 


Kennis en ervaring

  • Mindful Wandelcoach volgens de Mindful Run-Methode;
  • Mindful 5 weekse basis-, en vervolgcursus;
  • Business Model YOU coach voor ondernemers en bij loopbaankeuzes;
  • KATA coach en Trainer in Lean management, individueel en in teams: o.a. Philips, VGZ, Rabobank, Essent, Universiteit Tilburg, Maastricht, Reinier de Graaf ziekenhuis, Scheepswerf Slob, AgroCare.

Specialisaties

  • Burn-out
  • Stress
  • Stil leren staan en uit de acties modus komen
  • Omgaan met veranderingen in je leven, leren loslaten
  • Mindfulness, yoga en mediatie en ademhalingstechniek
  • Goed voor jezelf zorgen en je grenzen aangeven.

"Je kunt niet meer worden dan jezelf. Je kunt wel meer jezelf worden,"

 

Mindful Run Opleidingen Nederland


Programma en tarieven

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om af te stemmen of we bij elkaar passen.

Gaan we met elkaar op pad, dan duurt het programma 6 weken, waarvan vijf weken achter elkaar en één terugkomdag na een maand. De duur per sessie is 2 uur. Dit lijkt lang, maar is echt nodig om goed bij je kern te komen. Blijkt dat je wat langer tijd nodig hebt, dan kunnen we vaker afspreken, maar de praktijk heeft bewezen dat de meeste mensen voldoende hebben aan 6 bijeenkomsten. 

 

Het tarief is 75 euro per uur excl. 21 % BTW. Hiermee kom je bij 6 x 2 uur op een tarief van 900 euro excl. 21 % BTW. In veel gevallen wil je werkgever hier graag in ondersteunen. 

 


Locatie

De Mindful Wandelcoaching vindt steeds buiten in de natuur plaats, rondom Nijmegen, de Waal, of een deel van de N70. Per keer zal ik aangeven waar we afspreken. 


Aanmelden

Stuur een e-mail naar rolfvanlingen@mindfulrunnijmegen.nl of druk op onderstaande knop om het contactformulier in te vullen (kies de optie Wandelcoaching). Als je een e-mail stuurt of het formulier invult neem ik altijd eerst persoonlijk contact met je op om jouw persoonlijke coachingsvraag te bespreken.

Voelt het na het telefoongesprek goed, dan plannen we een kennismakingsgesprek. Dit eerste intake gesprek is altijd kosteloos. Vergeet dus vooral je telefoonnummer niet te vermelden.