Coach - Chantal Smeets

Al die ballen in de lucht blijven houden?

Nee, geen optie meer; dat kan anders. Stop eens even!  Schakel niet op maar af!

 

Loop je vast op je werk, is jouw privésituatie niet (meer) optimaal, vind je geen vreugde meer in het dagelijks leven, werkt de omgeving storend op je en blijf je alle ballen maar in de lucht houden?

Dan ligt een groot gevaar op de loer. Je komt in een overspannen situatie terecht …..

 


 

We leven en werken in een jachtige tijd waarin veranderen de norm geworden is. Ook jouw leven en werk eist elke dag opnieuw het vermogen om snel te schakelen waarbij taakgerichtheid/ dienstverlening voorop staan. Dit doe je met passie, verantwoordelijkheid en grote inzet.

 

Ook bij jou zijn er echter periodes dat je je eigen balans (even) uit het oog aan het verliezen bent. Je voelt je erg gespannen, verliest concentratie, je verliest overzicht, je krijgt je werk niet meer af; krijgt een korter lontje, relatie met partner/ collega loopt stroef, komt niet meer aan jezelf toe, je voelt geen rust in hoofd en lijf, je zit “gewoon” niet lekker in je vel…...

 

De Wandelcoaching met mij biedt Rust in jouw hoofd en lijf! Beter ziekteverzuim voorkomen dan genezen. Op het moment dat je leven beheerst wordt door je werk, je gezin, mantelzorg, zorg van jouw kind etc, ligt overbelasting op de loer. Je Leven op Koers bevat het gereedschap dat jij zoekt om weer rust en plezier terug te vinden. Je Leven op Koers biedt jou geluk in jezelf en richting in jouw leven waarvan jij de koers bepaalt. Het functioneren, de veerkracht en de eigen regie van jou staan centraal. Dus: “Stop eens even”!  Schakel niet op maar af!

 

 

Jarenlang hield ik het vol me staande te houden binnen de waan van de dag. Ik dacht en voelde precies wat er in een ander leefde en handelde hier ook naar door constant  te zorgen voor de ander... Stapje voor stapje was ik mezelf aan het verliezen, totdat de genadeslag kwam en ik letterlijk omkiepte en alleen nog maar als een dweil op de bank kon hangen en de dag zich voortsleepte van bed naar bank naar stoel. Mijn energie lekte weg.

Sociale contacten onderhouden ging ook nog maar moeizaam en als finishing touch daalde mijn inkomen fors doordat ik ondertussen in ziektewet en arbeidsongeschiktheidswet terecht was gekomen.

Ik zat in een neerwaartse spiraal  waar ik geen grip meer op leek te hebben.

 

Waarom was het zover met mij gekomen? Wat zou het fijn geweest zijn als ik in een eerder stadium (zelfs nog voordat ik geheel uitviel) bij iemand terecht had gekund die hier de juiste expertise in had en met mij “mee had kunnen lopen”.

 

De drukte van  het werk in combinatie met een complexe thuissituatie; hierbij opgeteld mijn persoonlijke valkuilen, werden me uiteindelijk te veel. Nu weet ik beter: Sensitiviteit is juist mijn kracht.  Ik dacht letterlijk: “Is dit nu het leven?” Ik besefte dat ik het niet meer op deze manier wilde en ik moest kiezen voor mezelf. Ik wilde rust en plezier in mijn leven vinden! Ik leerde in deze zware tijd heel goed naar mijn lichaam te luisteren.

Ik ben gediplomeerd integraal leefstijl en vitaliteitscoach/trainer. De MR- methode (Wandelcoaching) opgericht door Martijn Mensink en Dianne Schutmaat draag ik eveneens een warm hart toe. In deze methode zitten technieken die ik zelf dagelijks toepas om in balans te blijven. Met een complexe thuissituatie is dit niet altijd even gemakkelijk, maar de technieken uit de methode helpen mij om krachtig in het leven te staan en goed voor mijzelf te zorgen. Hierdoor accepteer ik het leven beter zoals het is (met zijn ups en downs) en kan ik intens genieten van hele kleine dingen.

 

Door deze methode ga je terug naar je eigen kern. Alle lagen die je niet meer nodig hebt pel je af, waardoor je weer mooi tot bloei kunt komen. En dat in maar 6 weken tijd. Coachen vanuit het hart met technieken die zich vanuit de wetenschap al hebben bewezen, is het mooiste wat er is. Vooral omdat het jou brengt wat je op dit moment in je leven nodig hebt. Na het coachingstraject weet je wat jij te doen hebt en hoe je dit kunt realiseren. Het enige wat je nodig hebt is dat iemand je meeneemt en inzicht geeft. Daar help ik jou graag bij.

 


Kennis en ervaring

 • Opleiding tot professioneel leefstijltrainer;
 • Gediplomeerd Integraal Leefstijl - en vitaliteitscoach;
 • Wandelcoach volgens de Mindful Run methode;
 • Mindful Run en Walk instructeur;
 • PowerWalk trainer;
 • Heel Jezelf coach/ mindfulnesstrainer: Leren hoe je jouw balans kunt herstellen en de kwaliteit van jouw leven kunt verbeteren;
 • Ervaringsdeskundige autisme/ omgaan met moeilijke situaties in je leven;
 • Leerkracht/ pedagogisch coach scholen voor speciaal onderwijs en regulier onderwijs;
 • Docent Nederlandse taal.

Specialisaties

 • Balans werk/ privé situatie
 • Verminderen werkdruk/ stress
 • Zelfvertrouwen/ assertiviteit
 • Hooggevoeligheid
 • Eigen regie
 • Duurzame inzetbaarheid (omgaan met veranderingen)
 • Persoonlijke vaardigheden en competenties
 • Burn-out
 • Jezelf centraal stellen zonder je schuldig te voelen
 • Omgaan met en acceptatie van moeilijke levensgebeurtenissen
 • Ademhalingscoach
 • Mindfulness en meditatie
 • Aandacht voor het eigen herstellend vermogen van je lichaam

"Bewandel het pad van jouw dromen en niet het pad van andermans verwachtingen"

 

Chantal Smeets 


Programma en tarieven

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om af te stemmen of we bij elkaar passen.

Gaan we met elkaar op pad, dan duurt het programma 6 weken, waarvan vijf weken achter elkaar en één terugkomdag na een maand. De duur per sessie is 2 uur. Dit lijkt lang, maar is echt nodig om goed bij je kern te komen. Blijkt dat je wat langer tijd nodig hebt, dan kunnen we vaker afspreken, maar de praktijk heeft bewezen dat de meeste mensen voldoende hebben aan 6 bijeenkomsten. 

 

Het tarief is 80 euro per uur excl. 21 % BTW. Hiermee kom je bij 6 x 2 uur op een tarief van 960 euro excl. 21 % BTW. In veel gevallen wil je werkgever hier graag in ondersteunen. 


Locatie

De Wandelcoaching vindt plaats in Maastricht Heuvelland of in samenspraak nabij Maastricht Heuvelland. 


Aanmelden

Stuur een e-mail naar chantal@jelevenopkoers.nl of druk op onderstaande knop om het contactformulier in te vullen. Als je een e-mail stuurt of het formulier invult neem ik altijd eerst persoonlijk contact met je op om je vraag te bespreken.

Voelt het na het telefoongesprek goed, dan plannen we een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is altijd kosteloos. Vergeet dus vooral je telefoonnummer niet te vermelden.