Coach - Angelique van Dinter

 

Als jij al wandelend in de natuur tot bewustwording en verandering wil komen dan kan ik ongetwijfeld iets voor je betekenen. Ik ben Angelique, wandelcoach en HR adviseur uit Velp bij Arnhem, aan de rand van de prachtige Veluwezoom. 

 

De naam van mijn praktijk, PYUA-COACHING, is geïnspireerd op een reis naar Japan. PYUA [pjuwa] is een Japans woord voor PUUR. Als mens staat ‘puur zijn’ bij mij hoog in het vaandel: naturel, waarachtig, betrouwbaar en zuiver in mijn bedoelingen. In mijn coaching gaat het om puur ‘zijn met alles wat er is’.

 

 


 

Iedereen kent wel de ervaring te veel in het hoofd bezig te zijn en te weinig voeling te houden met dat wat er vanbinnen, in het hart leeft. Ikzelf ben daar geen uitzondering op. Tijdens een bewust gekozen sabbatical in 2021 maakte ik op een persoonlijke leiderschapsreis kennis met een Mindful Run Clinic. Alles kwam voor mij samen in dit concept: mijn interesse in wat mensen beweegt, mijn affiniteit met buiten in de natuur zijn, bewegen en mindfulness. 

 

Inmiddels heb ik diverse coachopleidingen en de opleiding tot Wandelcoach bij Mindful Run afgerond. Bij mijn wandelcoaching gaat het in de kern om wandelen en coachen in de natuur. Een individueel coachingstraject is afgestemd op jouw coachvraag. Het is niet alleen praten, maar vooral voelen, doen en ervaren. 

Alle antwoorden zijn immers al in jou aanwezig. Ontdek je eigen wijsheid! 

 

Voor wie?

Je herkent je bijvoorbeeld in onderstaande vraagstukken:

• ‘Je zit teveel in je hoofd’, wat de verbinding met jezelf en anderen in de weg staat.

• Je loopt jezelf voorbij, stelt hoge eisen en ervaart stressklachten.

• Je wil je leven of loopbaan graag een andere invulling geven maar het lukt je niet om stappen te zetten.

• Je bent je zelfvertrouwen soms kwijt.

• Je vindt het in je (werkende) leven lastig om met veranderingen om te gaan.

• Je vindt het lastig om keuzes te maken die bij jou passen.

 

Mijn werkwijze

We volgen te midden van de natuur het proces van je hoofd naar je hart en je buik. Je leert beter naar je lichaam en je gevoel te luisteren en te bepalen wat goed is voor jóu. Ik help je te vertragen en je aandacht bij het heden te houden. Door fysiek te bewegen, is het makkelijker om ook mentaal in beweging te komen en de positieve energie weer te kunnen laten stromen. Met als doel je autonomie en zelfoplossend vermogen te vergroten.

 

“Als coach bied ik het kader en de tools, jij en de natuur doen de rest.” 

 

Zowel de natuur als je lichaam zijn een prachtige spiegel om je bewust te worden van je gedachten, gevoelens en verlangens. Uit de natuur zijn waardevolle lessen te leren, zoals meebuigen, loslaten, de balans houden en niet oordelen. 

Wat je ervaart tijdens de oefeningen koppelen we aan je coachvraag. Je gaat je vraagstuk anders bekijken, anders ervaren en daardoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden en beweging. Je ervaart meer balans en creativiteit. Het is een laagdrempelige manier om tot jezelf te komen.

 

Tijdens de wandelcoachsessies maak ik gebruik van de principes vanuit Mindful Run, Intuïtief coachen en Co-Active Coaching.

 

Kleine veranderingen, die je dagelijks toe kan passen, hebben vaak het grootste effect. Er ontstaat als het ware een nieuw pad. Een pad in de richting waar jij heen wil. Ik loop graag een stukje met je mee.

 

Zullen we kennismaken en onderzoeken of een Mindful Wandelcoach traject iets voor jou is?

 

Wat levert Mindful Wandelcoaching jou op?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan waaruit is gebleken dat de natuur een positief effect heeft op verschillende vlakken van je welzijn. Door wandelcoaching in de natuur wordt je hoofd helder, klaart je humeur op en krijg je weer nieuwe inspiratie en ideeën. Bovendien is het een boost voor je immuunsysteem en vermindert het gevoelens van stress, angst en depressie. 

 

Ik laat je letterlijk in beweging komen, met je ademhaling als anker en basis. Je bent meer aanwezig in het hier en nu. Met meer energie, vitaliteit, meer (lichaams-) bewustzijn, meer ontspanning, een gezondere ademhaling, minder stress en minder zorgen. Je doet verrassende inzichten op waardoor je meer tot jezelf komt en je prestaties verbeteren. Je leert luisteren naar je eigen lichaam en je ervaart meer balans tussen gevoel, verstand en lichaam. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om keuzes te maken die passen bij wat jij belangrijk vindt en vanuit wie jij in de kern echt bent.

 

Na het coachingstraject weet je wat jij te doen hebt en hoe je dit kunt realiseren. Het enige wat je nodig hebt is dat iemand een eindje met je meeloopt en inzicht geeft. Daar help ik jou graag bij.    


Kennis en ervaring

 • Wandelcoach volgens de Mindful Run Methode;
 • Co-Active coach en Intuïtief coach;
 • HR adviseur in de gezondheidszorg (topklinisch ziekenhuis en kinder- en jeugdpsychiatrie) en media; met als specialisaties Duurzame Inzetbaarheid en Management Development;
 • Persoonlijke leiderschapsreis, op zoek naar je persoonlijke missie;
 • Toegepaste Integrale Psychologie / Positieve psychologie.

Specialisaties

 • Omgaan met veranderingen in je (werkende) leven, leren loslaten
 • Te veel in je hoofd, te weinig voelen
 • Leefstijlcoaching, de stappen naar een gezond en vitaal leven
 • Betere balans tussen inspanning en ontspanning vinden
 • Energielevel verhogen
 • Verminderen van stress 
 • Acceptatie van het leven en zelfacceptatie
 • Mediteren en de kracht van Stilte ervaren
 • Yoga / Mindfulness

"Dat bevrijdende loslaten van het idee dat je van alles móet. Eigenlijk hoeft er niet zoveel. Alleen puur ZIJN."

 

Angelique van Dinter


Programma en tarieven

Binnen de Wandelcoaching werk ik onder andere met de Mindful Run methode. Deze methode is praktisch, kortdurend en effectief. De werkwijze is bewegen in combinatie met ademhalingstechnieken en mindfulness. Het gaat om bewust worden, voelen, doen en ervaren. Vooraf starten we met een gratis kennismakingswandeling om jouw vraag te verkennen en samen te bepalen hoe het traject eruit gaat zien. 

 

Meer informatie vind je op www.pyua-coaching.nl


Locatie

De wandelcoaching vindt in principe plaats in de natuurlijke omgeving van Velp, Nationaal Park Veluwezoom, en Arnhem. De startlocatie is in overleg en kan variëren.


Aanmelden

Stuur een e-mail naar info@pyua-coaching.nl of kijk bij de contactgegevens via onderstaande knop. Ik neem altijd eerst persoonlijk contact met je op om je vraag te bespreken. Voelt het na het telefoongesprek goed, dan plannen wij een gratis kennismaking.