7 vragen aan Hetty van Toorn

Wie ben je?

Ik ben Hetty van Toorn, Mindful Run & Walk instructeur, PowerWalk instructeur en Vitaliteitscoach voor vrouwen rond 50 jaar.

Ik ben woonachting in Berkel en Rodenrijs en werkzaam in het gebied tussen Den Haag en Rotterdam. Mijn werk is altijd buiten. Zowel in het duinengebied en op het strand, als in de parken van Clingendael en Voorlinden van Den Haag, kun je mij vinden. Maar ook in de Groenzoom, Hoge & Lage Bergse Bos, in de gemeente Lansingerland. Het is zó fijn om buiten te kunnen werken en mensen op deze laagdrempelige manier te kunnen begeleiden met een vorm van beweging daar word ik iedere keer weer heel erg blij van.

 

Wat betekent Mindful Run/Walk voor jou?

Voor mij betekent het heel veel. Ik was al een paar jaar werkzaam als instructeur en wist hoe heilzaam de Mindful Run & Walk cursussen waren voor cliënten met veel stress en spanningsklachten. Totdat ik zelf een burn-out kreeg en de onderdelen van Mindful Run/Walk toepaste in deze periode. Het bracht mij zoveel dat het mijn herstel bespoedigd heeft. Iedere dag werd ik sterker door in beweging te zijn, door op m’n ademhaling te letten, bezig te zijn met meditatie oefeningen en yoga toe te passen. Intussen heb ik mij op deze laatste onderdelen verder verdiept en ben ik ook yogadocent en mindfulness trainer.

Ik wil anderen ook heel graag laten ervaren hoe de combinatie van deze onderdelen voor je werken!

 

 

Wat wil je mensen graag brengen als instructeur?

Ik wil mensen hetzelfde brengen als wat het mij gebracht heeft. Op een goede manier wandel – en hardlooptechnieken aanleren zodat je blessurevrij in beweging blijft. Minder stress en spanning ervaren waardoor je je weerbaarder voelt in het dagelijks leven. Dit gecombineerd met de heilzame werking van de natuur én een dosis humor. Want dat hoort er uiteraard ook bij!

 

Wat is je favoriete Mindful Run oefening?

Mensen leren bewegen met neusademhaling. Hen de voordelen ervan te leren en het ze te laten ervaren. En er is niets leukers dan een hele groep te zien lopen in de duinen met een felgekleurde pleister over hun mond. Met name de reacties van voorbijgangers zijn goud waard, het levert altijd lachende gezichten op!

 

Bekijk hieronder een review over de cursus van Hetty:

 

 

Heb je wel eens een blunder gemaakt?

Ja! Op het verzamelpunt wat ik had doorgegeven mezelf voorgesteld aan mensen van wie ik dacht dat het mijn cursisten waren. Met uitgestrekte hand liep ik op vier deelnemers af en zij reikten mij ook blijmoedig de hand. Totdat bleek dat zij gewoon lekker een rondje gingen hardlopen! Was toch een leuke start van de dag.

 

Wat is je leukste cursist reactie?

“Dat ik ooit dacht dat ik met een felroze pleister over mijn mond over het strand zou lopen en dat ik jou ook nog zou vragen of ik er een paar mee kon krijgen om ’s nachts mijn mond af te plakken, had ik nooit verwacht, maar wauw het heeft mijn ogen geopend”.

 

Heb je alvast een leuke tip voor de lezers?

Ja, check eens hoe jij zelf ademhaalt. Wat valt je op? Gaat het door de neus of door de mond of een combinatie daarvan? En wat gebeurt er als je sport, hoe haal je dan adem? Dan pakken we het in de cursus samen verder op.

 

Ik kijk ernaar uit!

 

Meedoen aan een cursus in Den Haag bij Hetty? Klik op deze link of vul onderstaand formulier in.