7 vragen aan Linda Aardema van Bewust in Beweging

1.Wie ben je?

 

Linda Aardema een enthousiaste mindful walk instructeur en wandelcoach sinds 2017 aangesloten bij Mindful Run Nederland. Ook ben ik moeder van 2 pubers, vrouw, vriendin en collega.

 

2.Wat betekent Mindful Run voor jou?

 

Mindful Run is mij een combinatie van beweging, mindfulness en ademhaling.  Zelf heb ik enorm veel aan deze drie aspecten. Wandelen helpt mij om los te laten, tot inzichten te komen en gelukshormonen aan te maken. Een bewuste ademhaling zorgt voor meer zuurstof in haar lijf en helpt haar om makkelijker tot rust te komen. En mindfulness is voor mij een praktische manier om haar continue gedachtenstroom te doorbreken en meer in het moment te zijn. De mindfulness pijlers helpen haar mij bij een positieve mindset.

 

3.Wat wil je mensen graag brengen als instructeur?

 

Ik wil mensen vooral bewust maken van de keuzes die ze kunnen maken om zich energieker, stressvrijer, gezonder en meer ontspannen te voelen. Door samen buiten te wandelen en veel oefeningen te doen, kunnen deelnemers zelf ervaren wat iets voor hen doet. Het aha moment bij deelnemers is heel mooi om te zien, en hoop ik dat ze de aangereikte tools gaan toepassen in hun dagelijkse leven.

 

4.Wat is je favoriete Mindful Walk oefening?

 

In de eerste les doe ik een fysiek wat zwaardere oefening twee keer. De tweede keer vraagt ik aan de deelnemers om de oefening te doen met focus op de ademhaling. Het verschil dat mensen hier ervaren maakt het direct interessant. Er gebeurt vaak van alles in hun hoofden en dat geeft mooie inzichten. Deze oefening geeft eigenlijk altijd plezier en de toon is gezet voor wat er nog meer te leren valt over de enorme tool die je met je ademhaling in handen hebt om je gezondheid te verbeteren.

 

5.Heb je weleens een blunder gemaakt?

 

Linda moet lachen en zegt dat ze zeker wel eens een blunder heeft gemaakt. Ze kan alleen niet zo snel op een specifiek voorval komen.

 

6.Wat is je leukste cursist reactie?

 

Ik vind het heel fijn om terug te horen dat deelnemers de sfeer prettig vinden, mijn persoonlijke aandacht waarderen en dat het zo verrassend is wat er allemaal in de cursus voorbij komt.

 

7. Heb je alvast een leuke tip voor de lezers?

 

Ik raad aan om eens een minuut lang je ademhaling te tellen en te voelen wat er dan gebeurt. Een andere tip is om vooral ook BewustInBeweging te komen en mee te doen met een mindful walk cursus of workshop. Klik hier voor het aanbod van Linda.

 

Dankjewel Linda voor dit leuke interview.

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.