Onthoud: Jij verdient het beste!

Zolang jij negatief bent over jezelf, kun je niet gezond worden. Het tegenovergestelde ervan is dat positieve gedachten je kunnen helpen om gezond te worden.

 

Gedachten, ademhaling en hartslag werken heel nauw samen, zolang jij negatieve gedachten hebt over jezelf kun je niet gezond ademen en is je hartslag in de war, omdat hartslag en ademhaling samengaan.

 

We kunnen het denken niet opsluiten in de hersenen. 

 

Het denken bevindt zich in elke cel van je lichaam. Weet je wat er gebeurt met elke cel in je lichaam als je negatief blijft denken, slecht blijft eten of negatief blijft denken?

 

Miljarden cellen.

 

Een cel van het menselijk lichaam is geen kant en klaar celletje die altijd zijn werk doet voor je. Een cel is afhankelijk van hoe jij eet, hoe jij denkt, hoe jij beweegt. Een cel kan twee dingen en dat is groeien en zichzelf beschermen tegen aanvallen die jij teweeg brengt in je lichaam. Een cel kan niet beide tegelijkertijd doen, het is het één of het ander. Aan jou de keus.

 

Stress is zo’n aanval op de cel, jou negatieve gedachten is zo’n aanval, het ongezonde eten is zo’n aanval, het verdedigingsmechanisme komt in gang, de cel gaat de andere functie (groei) stoppen om zo zichzelf te verdedigingen, lijkt mij een logische verklaring.

 

Resultaat.

 

Dus als jij vaak last van stress hebt staat de groei van je cel stil, geen uurtje of zo maar misschien al dagen- of jarenlang…..  het gevolg hiervan is vaak dat je sneller last hebt van vage klachten en sneller vatbaar bent voor virussen.  (Daar kan geen prikje tegenop.)

 

Het allerbeste voor je cel is:

 

Gezond eten

Gezonde ademhaling

Gezonde beweging

Gezonde en vooral mooie gedachten

 

Hoe gezonder de cel, hoe beter hij zijn werk kan doen. Hoe gezonder alle cellen, hoe beter jij je voelt.

 

Mindful Run is goed voor je Immuunsysteem.

 

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0