De Hormooncoach (1 daagse training)

Wij organiseren op zondag 08 september 2024 en of donderdag 12 september 2024  een bijscholingsdag voor alle deelnemers die bij MROI Opleidingen en Trainingen een opleiding in het verleden hebben gevolgd.

 

Veel van onze coaches, trainers en instructeurs begeleiden, trainen en coachen vrouwen in de leeftijdsfase tussen 40 en 60 jaar.

 

Dit is een doelgroep waar specifieke zaken op hormonaal gebied spelen of beginnen te spelen. Het lichaam verandert, vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron nemen af en hebben gevolgen op lichamelijk en mentaal vlak.

 

Deze aanvullende verdiepende dag geeft je hormonale kennis waarmee je deze doelgroep heel goed kunt begeleiden en ondersteunen. In hoofdzaak op het bewegingsvlak maar ook op aanvullende zaken als voeding, belang van rust en ontspanning, de effecten van stress etc.

Veel vrouwen kampen met klachten in spieren en gewrichten, energieniveaus zijn laag, voelen zich moe, slapen slecht en daardoor worden keuzes mbt voeding niet altijd weloverwogen gemaakt waardoor de kans bestaat dat het gewicht toeneemt. Een schildklier die trager gaat werken waardoor je makkelijker aankomt en zo bevinden ze zich in een vicieuze cirkel, waardoor ze vaak juist ophouden met sporten omdat ze daar helemaal geen energie meer voor hebben.

 

Hoe zou het zijn als:

 1. Je aanvullende kennis hebt waardoor je deze vrouwen juist kunt enthousiasmeren om wel te gaan sporten omdat je herkent waar ze mee bezig zijn en wat ze ervaren?
 2. Jij een groep vrouwen formeert in dezelfde leeftijdsklasse (40-60) waar onderling begrip is voor klachten en pijntjes en waar openlijk gesproken wordt kan worden over de overgang.
 3.  Je zelfs een nieuwe doelgroep aan je kunt binden door dit goed te vermarkten!
 4.  Je kennis hebt over niet alleen welke bewegingsvorm je het beste kunt toepassen maar ook adviezen kunt geven over voeding, het belang van rust en ontspanning (wordt écht onderschat), de funeste werking van stress, belang van slaap, de kracht van de juiste mindset, ondersteunende contacten en hoe een zinvol leven eruit ziet als je een nieuwe fase ingaat van je leven.

Inhoud van deze verdiepingsdag

Na afronding van deze dag ontvang je het certificaat, hormooncoach in aanvulling op je trainerschap, coachschap welke je al hebt of welke je nog gaat behalen.

 

Welke kennis wordt behandeld?

·      6 leefgebieden die leiden tot vitaliteit

·      Werking van stress in relatie tot vitaliteit en innerlijke veerkracht

·      Welke verschillende vormen van stress zijn er?

·      Welke hormonen zijn er?

·      Welke hormonen veranderen tijdens de overgang en wat heeft dat voor effect?

·      Wat zijn de onderlinge verbanden als hormonen veranderen?

·      Welke klachten herken je? Zijn er veel meer dan je wellicht zou denken!

·      Per leefgebied inzoomen op de do’s en don’ts ten tijde van de overgang

·      Welke bewegingsvorm inzetten?

·      Kwaliteit van mindset? Hoe ga je om met de mentale veranderingen?

 

Kort samengevat: deze verdiepingsdag is bedoeld voor:

 • in aansluiting op de twee of driedaagse opleiding tot powerwalktrainer, mindfulrun/walk trainer of wandelcoach, zodat je in één keer een compleet certificaat behaald.
 • als verdiepingsdag als je al powerwalktrainer, mindfulrun/walk trainer of wandelcoach bent
 • Inclusief koffie/thee/lunch/tussendoortjes
 • Maximaal 15 deelnemers
 • Inclusief uitgebreid naslagwerk
 • Veel hormonale kennis wordt gedeeld tijdens het ochtend gedeelte en een gedeelte van de middag
 • Tijdens het middaggedeelte gaan we naar buiten en behandelen we juist die bewegingen en oefeningen die je goed en veilig kunt inzetten bij vrouwen in deze doelgroep.

Datum zondag 08 september 2024 en of donderdag 12 september 2024

Kosten voor deze verdiepingsdag zijn € 395 

 

Aanmelden kan via onderstaande link.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.