Welkom bij Mindful Run Breda

Interview met Petra Joziasse: Mindful Run en Walk instructeur in Breda

 

We spraken met Petra Joziasse, een enthousiaste Mindful Run en Walk instructeur uit Breda, over haar passie voor het begeleiden van mensen naar een plezierig en ontspannen hardloop- en wandelervaring. Petra vertelt ons over haar favoriete oefeningen, haar leukste cursist reactie en geeft ons een leuke tip om meer bewustzijn te creëren tijdens het buiten sporten.

 

Kun je ons iets meer over jezelf vertellen?

 

"Ja natuurlijk, ik ben Petra en ik ben 49 jaar oud. Ik woon samen met mijn man, vier kinderen, hond en twee katten in Breda. Ik geef sinds 2016 de Mindful Run en Walk cursussen in het Mastbos en Markdal van Breda. In mijn vrije tijd houd ik ervan om te sporten, te lezen en te wandelen in de natuur."

 

Wat betekent Mindful Run voor jou?

 

"Mindful Run en Walk betekenen voor mij plezier in het hardlopen en wandelen ervaren zonder de prestatiedruk. Elke keer als ik naar buiten ga, ervaar ik het als een cadeau, een moment om mezelf op te laden. Ik ervaar wat goed voelt en pas mijn rondje daarop aan. Ik sta zelfs af en toe stil om een foto te maken en te genieten van de omgeving."

 

Wat wil je mensen graag brengen als instructeur?

 

"Ik wil mensen graag laten ervaren hoe ze op een ontspannen en plezierige manier kunnen werken aan hun conditie zonder de druk te voelen van een groep. Ik wil ze bewust maken van hun adem en laten zien hoe belangrijk het is om goed te ademen tijdens het hardlopen of wandelen. Het gaat erom dat ze kunnen genieten van het moment en niet alleen bezig zijn met het bereiken van hun doelen."

 

Wat is je favoriete Mindful Run oefening?

 

"Dat is een lastige vraag, want er zijn zoveel goede oefeningen! Maar als ik dan toch moet kiezen, dan zijn mijn favoriete oefeningen de ademoefening waarbij we 1 minuut de adem tellen en de focusspelletjes om te ontspannen en te lachen. Deze oefeningen helpen me om te ontspannen en alleen maar bezig te zijn met het moment."

 

Heb je weleens een blunder gemaakt tijdens een cursus?

 

"Ja, tijdens een van de eerste Mindful Run cursussen die ik heb gegeven, ben ik gestruikeld over mijn eigen voeten. Ik zat zo met mijn gedachten in mijn hoofd, dat ik niet in mijn lichaam was en niet goed oplette waar ik liep. Maar we hebben er samen om kunnen lachen en het werd een leermoment voor mij en de cursisten."

 

Wat is je leukste cursist reactie?

 

 De cursist wist niet goed wat hij van de cursus kon verwachten. Een rondje wandelen of hardlopen zal nooit meer hetzelfde zijn er is zoveel te beleven tijdens een rondje buiten.

 

Heb je alvast een leuke tip voor de lezers?

 

Ga naar buiten met je mondhoeken om hoog ;-) hardlopend of wandelend en kijk naar de omgeving waarin je loopt als of je die nog nooit gezien hebt. Verwonder is over alles wat je tegenkomt zonder er een oordeel op te plakken.

 

Dankjewel Petra voor dit leuke intervieuw. Wil je meer weten over het cursus aanbod van Petra in Breda klik dan hier.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.