10 Tips om de Kou en Regen te Verslaan

December is hier en brengt niet alleen feestelijke lichten en gezelligheid, maar ook kou en regen. Maar laat dat je niet tegenhouden om je hardloopschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan! Met de juiste aanpak kun je genieten van verfrissende runs, zelfs in de winterse buien. Hier zijn 10 tips om de kou en regen te verslaan en je hardloopsessies in december naar een hoger niveau te tillen.

 

1. Gelaagde Kleding: Begin met een vochtafvoerende basislaag om zweet af te voeren, voeg een isolerende laag toe voor warmte en eindig met een waterbestendige bovenlaag om de regen buiten te houden. Denk aan een ui - hoe meer lagen, hoe beter.

 

2. Waterdichte Schoenen: Investeer in waterdichte hardloopschoenen om je voeten droog en comfortabel te houden, vooral als je van plan bent door plassen te rennen.

 

3. Reflecterende Gear: Met de kortere dagen is het belangrijk om op te vallen. Draag reflecterende kleding of accessoires, zodat je goed zichtbaar bent, zelfs als de zon al onder is.

 

4. Hoofdbescherming: Een pet of een hoofdband houdt de regen uit je ogen en helpt warmte vast te houden. Plus, het geeft je een stoere look terwijl je door de regen rent.

 

5. Korte, Snelle Stappen: Pas je loopstijl aan door kortere, snellere stappen te nemen. Dit helpt bij het voorkomen van uitglijden op natte oppervlakken en verbetert je stabiliteit.

 

6. Handbescherming: Draag waterdichte handschoenen om je handen warm en droog te houden. Er is niets erger dan ijskoude vingers tijdens het rennen in de regen.

 

7. Binnen opwarmen: Warm binnen op voordat je naar buiten gaat. Dit helpt je spieren op te warmen en maakt de overgang naar de kou gemakkelijker.

 

8. Routeplanning: Kies routes met minder schaduw om te voorkomen dat je door bevriezing wordt verrast. Vermijd ook gebieden met mogelijke gladheid, zoals bruggen.

 

9. Beloon jezelf na afloop: Motiveer jezelf door te bedenken dat een warme douche, een kop warme thee of een knusse deken op je wacht zodra je thuiskomt.

 

10. Geniet van de Natuur: Sta even stil en geniet van de regenachtige omgeving. Luister naar het ritme van de regendruppels en adem de frisse lucht in. Het kan een verfrissende ervaring zijn.

 

Onthoud dat decemberhardlopen niet alleen goed is voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je geestelijke welzijn. Dus, kleed je warm aan, trotseer de regen en omarm de winterse charme tijdens je hardloopsessies deze maand!

 

Trotseer jij ook de regen en kou en heb je nog meer tips? Laat dan een reactie achter in de comments!

 

Warme groet,

 

Martijn Mensink

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Dully (dinsdag, 05 december 2023 19:04)

    Een meekleurende zonnebril, voor sneeuw regen en natuurlijk de zon. In het bos beschermd het je ogen tegen takken en zooi... enjoy your mindfull run

  • #2

    Dully (dinsdag, 05 december 2023 19:07)

    Een trail of wedstrijd vestje om je gsm, folie dekentje, iig iets om warm te blijven bij blessure etc mee te nemen. Vooral in het bos een dingetje.. enjoy your mindfull run