Sta je open voor verandering?

Heb jij het gevoel dat je al een tijdje op de automatische piloot werkt of leeft? Je doet je ding en verder is het prima.

 

Soms kan het best handig zijn om te leven/werken op deze manier. Zelf heb ik jarenlang op deze manier geleefd, niks mis mee toch?

 

Maar soms kan het ook knagen en stel je zelf van die levensvragen: Wie ben ik eigenlijk, welke job past er nu echt bij mij etc.

 

Jarenlang heb ik voldaan aan de wensen van andere mensen. Maar er kan een tijd komen of misschien is die nu wel aangebroken dat jij zelf weer het heft in handen wil nemen. Je wilt je gedrag veranderen en er weer vol voor gaan.

 

Maar hoe zorg je voor een gedragsverandering?

 

En natuurlijk veel belangrijk is dan de vraag; Kan ik dat wel?

 

Natuurlijk kan jij dat!

 

Het grootste gedeelte van ons denken en doen is onbewust (Het is al mooi dat we ons bewust van zijn). Daarom is bewustwording de eerste stap bij het veranderen van gedrag. Vaak zijn we niet helemaal tevreden. En toch durven we niet uit te zoeken hoe dat komt. Als je gedrag wilt veranderen moet je die stap durven zetten.

 

Vier bewustwordingsvragen die daarbij helpen zijn:

 

Wat zijn mijn waarden?

Waar ben ik goed in?

Wat is mijn passie?

Wat kan ik teruggeven aan de wereld?

 

Wat uiteindelijk telt is in beweging komen.

 

Jarenlang heb ik nagedacht over bovenstaande vragen maar uiteindelijk kwam ik niet in beweging. Ik bleef maar nadenken. Ik was in de veronderstelling dat het veranderen van gedrag een hele opgave moest zijn. Maar dit is alles behalve waar. Het is een ontdekkingstocht die je – wanneer je daarvoor kiest – fluitend kunt afleggen. Wees nieuwsgierig en vol goede moed. Veranderingen zijn spannend, maar niet eng. Als je maar openstaat voor vernieuwing. Want juist dan kunnen er onverwacht positieve dingen gebeuren. Sta je open voor verandering, dan leidt verandering zeker tot groei.

 

De 5 weekse cursus van Mindful Run ondersteunt je in dit proces van bewustwording.

 

Mindful Run is zoveel meer dan een stukje weglopen van jezelf. 

 

 

Warme groet,

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0