7 vragen aan Jolanda Nuijens

Hallo, vandaag de 7 vragen aan Jolanda Nuijens, MindfulRun/Walk-instructeur uit Zeeland.

 

Jolanda, kun je ons vertellen wie je bent?

 

Jolanda: Natuurlijk, ik ben Jolanda Nuijens, 58 jaar oud, en ik geef MFR en MFW-cursussen in Kortgene, Zeeland. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen.

 

Leuk om te horen, Jolanda! Wat betekent MindfulRun/Walk voor jou?

 

Jolanda: Voor mij is MindfulRun/Walk een stukje onafhankelijkheid en de mogelijkheid om mijn passie voor wandelen en hardlopen over te brengen. Het is ook een manier om te ontspannen en niet het gevoel te hebben dat het 'moet'. Het geeft me energie!

 

Wat wil je mensen graag brengen als instructeur?

 

Jolanda: Als instructeur wil ik mensen graag ontspanning brengen en ze een moment voor zichzelf geven. Met ademhalings- en ontspanningsoefeningen geef ik ze handvatten die ze ook in hun dagelijkse leven kunnen gebruiken.

 

Klinkt fantastisch! Wat is jouw favoriete Mindful Walk oefening?

 

Jolanda: Ik vind de looptechniek altijd interessant omdat het voor veel mensen een eye-opener kan zijn. Maar mijn absolute favoriet is het laten ervaren van de neusademhaling met tape op de mond.

 

Dat klinkt interessant en een beetje gek! Heb je weleens een blunder gemaakt als instructeur?

 

Jolanda: Ja zeker! Ik had een afspraak met een vrouw op dezelfde tijd en dag iedere week. Ik stond op de afgesproken plek te wachten en ze kwam maar niet opdagen. Toen ik haar belde, zei ze dat ze had aangegeven dat ze die dag niet kon en dat we het een dag later hadden afgesproken!

 

Oh nee, dat klinkt ongemakkelijk! Wat is je leukste cursist reactie tot nu toe?

 

Jolanda: Ik kan me een bijzondere reactie herinneren van een dame die tijdens een clinic op de camping was. Ze was in het laatste stadium van haar ziekte en er was geen kans meer op genezing. Ze zei: "Ik ben zo blij dat ik dit mijzelf cadeau heb gedaan. Het was zo fijn dat ik even alles kon vergeten! Dankjewel hiervoor."

 

Dat is echt hartverwarmend om te horen. Heb je nog een leuke tip voor de lezers?

 

Jolanda: Ja, als je het spannend vindt om alleen te gaan, vraag dan een vriendin of buurvrouw mee! Het is leuker om het samen te doen en het kan een stok achter de deur zijn om het ook echt te doen.

 

Wil je meer weten over het aanbod jan Jolanda? Klik dan hier!

 

Bedankt voor dit interview Jolanda.

 

Martijn

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.