Nederlanders worden te dik

 

 

De Cijfers Liegen Niet: Nederlanders worden te dik

 

Het is geen geheim dat de moderne samenleving worstelt met een gebrek aan beweging. Te veel mensen brengen hun dagen zittend door, gevangen in een web van schermen, bureaustoelen en gemakkelijke toegang tot calorierijk voedsel. De weegschaal liegt niet, en de cijfers over obesitas en aanverwante gezondheidsproblemen spreken boekdelen.

 

De helft van de volwassen Nederlanders is te zwaar. In 2022 had 50,2% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder matig of ernstig overgewicht.

 

De Waarschuwingssignalen

 

Een groeiend aantal mensen merkt de geleidelijke gewichtstoename op, maar vaak wordt dit gebagatelliseerd. "Een paar kilo's extra, wat maakt het uit?" is een veelgehoorde reactie. Maar hier ligt juist het gevaar. Kleine gewichtstoename kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hartziekten en gewrichtsaandoeningen.

 

Wat is het probleem van overgewicht?

 

Mensen met overgewicht lopen meer risico op gezondheidsproblemen, zoals diabetes type 2 (suikerziekte), hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, galstenen, verminderde slaapkwaliteit en slaapapneu, rug- en gewrichtsklachten en bepaalde soorten kanker. 

 

Waarom Moeten We Ons Zorgen Maken?

 

Het is cruciaal om de ernst van een zittende levensstijl te begrijpen. Het gaat verder dan esthetiek; het raakt onze gezondheid op een dieper niveau. Ons lichaam is ontworpen om te bewegen, en wanneer we dat negeren, betalen we de prijs. Het is tijd om wakker te worden en de verantwoordelijkheid te nemen voor ons welzijn.

 

De kracht van Mindful Run en Mindful Walk.

 

Onze workshop, clinic en cursussen staan altijd in het teken van bewustwording. Bewustwording met bewegen. Soms confronterend maar vaak met een lach. 

 

Wij geloven er juist is dat bewegen altijd leuk moet zijn. Ook al heb je nu moeite met bewegen dan nog kan bewegen leuk zijn. Geen eindeloze uren in de sportschool, maar een mindful benadering van beweging die niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook voor de geest.

 

Bewegen Moet Leuk Zijn

 

Het is tijd om de vicieuze cirkel van inactiviteit en gewichtstoename te doorbreken. Laten we ons niet neerleggen bij een leven van stilstand. Mindful Run en Walk biedt een uitweg, een kans om beweging weer leuk te maken. Laten we samen opstaan, in beweging komen en ons welzijn herwinnen. De weg naar een gezonder leven begint met een enkele stap – laten we die stap samen zetten.

 

Klik hier voor een overzicht van een Mindful Run of Mindful Walk instructeur bij jou in de buurt.

 

Martijn Mensink

Eigenaar Mindful Run Nederland

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.