Maak kennis met Joke Mindful Walk instructeur in Uden.

Joke Bergsvoort is een enthousiaste leefstijl- en vitaliteitscoach en trainer uit Uden. Haar specialisaties zijn re-integratiecoaching en coaching bij kanker, maar haar grootste passie is het geven van Mindful Run en Walk trainingen. Als fervent liefhebber van de natuur is ze ervan overtuigd dat lichaamsbeweging in de buitenlucht niet alleen fysieke, maar ook mentale voordelen biedt. Joke coacht graag al wandelend in de natuur en leert mensen om op een mindful manier te wandelen of hardlopen.

 

Voor Joke is Mindful Run de perfecte manier om haar hoofd leeg te maken, te ontspannen en energie op te doen. Ze ziet het als een manier om te genieten van de natuur, zonder enige prestatiedruk. Het gaat niet om het zo snel mogelijk afleggen van een bepaalde afstand, maar om het in contact komen met je lichaam en geest, het bewust worden van je ademhaling en het genieten van de omgeving.Als instructeur wil Joke mensen graag meer plezier in het wandelen of hardlopen laten ervaren, zonder dat het een verplichting wordt.

 

Door mindfulness toe te passen, hoopt ze haar cursisten te helpen meer energie, rust in het hoofd en balans te vinden. Deze voordelen zullen niet alleen tijdens de trainingen worden gevoeld, maar ook in het dagelijkse leven.

 

Een van Joke's favoriete Mindful Run-oefeningen is 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet', 'ik hoor wat jij niet hoort' of 'ik voel wat jij niet voelt'. Deze oefening houdt in dat je je bewust wordt van één zintuig tijdens het lopen, waardoor je meer verbinding maakt met je omgeving en jezelf.

 

Hoewel Joke een ervaren instructeur is, heeft ze ook wel eens een blunder gemaakt. Tijdens een individuele sessie probeerde ze haar cursist bij te houden door te snel te hardlopen, waardoor ze buiten adem raakte. Haar cursist gaf echter aan dat hij het veel prettiger vond om langzamer te lopen, wat Joke alleen maar bevestigde in haar overtuiging dat Mindful Run niet om presteren draait.

 

Een van Joke's leukste cursistreacties was toen een cursist de oefening om een zin voor zichzelf te herhalen tijdens het lopen ook toepaste bij haar autistische zoon voor het slapengaan. Het hielp hem beter en rustiger te slapen met een vaste, positieve zin ter voorbereiding.

 

Als leuke tip voor de lezers raadt Joke aan om eens te proberen met een pleister op te lopen en je bewust te worden van je ademhaling. Een goede ademhaling is namelijk cruciaal voor je algehele welzijn.

 

Dus adem diep in en uit, geniet van de natuur om je heen en laat je lichaam en geest tot rust komen met Mindful Run.

 

Wil je meer weten over het aanbod Mindful Walk en Mindful Run die Joke Bergsvoort geeft in Uden klik dan hier.