3 tips om snel meer conditie op te bouwen
Maar hoe bouw je conditie op? Waar begin je? We geven 3 tips om je op weg te helpen.

7 Voordelen van Goed ademhalen
Bewust ademhalen is de sleutel om je stress niveau en veel andere aspecten van je gezondheid beter te regelen. Als je de tijd neemt om bewust te ademen en te ontspannen, ben je een stuk beter bestand tegen de toenemende snelheid van het moderne leven.

Is het nou Mindfull of Mindful?
Is het nou Mindfull of Mindful? Er is wel eens wat verwarring over hoe je mindful of toch mindfull spelt. Ik zal je een handje helpen: de juiste spelling is Mindful, met één L.

Ik ben een denker!
Zodra je beseft dat jij bent die kan kiezen, kun je niet langer anderen de schuld geven voor het maken van negatieve gevoelens of negatieve gedachten. De nieuwe jij is vanaf nu alleen nog maar de waarnemer van al je gedachten en emoties.

Wie denkt Martijn Mensink wel dat hij is?
Vijf vragen aan Martijn Mensink van Mindful Run. Dat regelmatig een rondje lekker hardlopen je de broodnodige rust in je hoofd kan brengen hoef ik je niet meer te vertellen. En dat mindfulness ervoor zorgt dat je rust en ruimte gaat ervaren heb je me ook al vaak genoeg horen beweren. Hoe effectief moet het dan wel niet zijn als je die twee combineert?

Hoe werkt het neusademhaling?
Bij elke adem teug vul je je longen met lucht. Die longen, op hun beurt, halen daar de zuurstof uit die jouw lichaam bij het sporten zo hard nodig heeft. Je neusgaten zijn een stuk kleiner dan je mond, waardoor je bij neusademhaling de lucht langzamer weer uitstoot.

Goed ademen betekent meer zuurstof en dus minder vermoeidheid
Met een vlotte pas rent de hardloper een heuveltje op, zijn longen gaan in de overdrivestand. Hij wordt kortademig en zijn ademhaling wordt sneller. Meer lucht moet hij hebben, meer lucht om zijn snelheid vast te houden maar helaas, zijn snelheid neemt af. Hij stopt en buigt voorover, langzaam herstelt hij en loopt weer rustig verder.

Steek in je zij - Oorzaken en advies
Steek in je zij - Oorzaken en advies Bijna iedere hardloper kent dat wel, steken in de zij tijdens het hardlopen. Ook ik had er vroeger vaak last van en was nieuwsgierig geworden hoe dit toch kan. Ten eerste wat is de oorzaak van steken in de zij tijdens het hardlopen

Doe de Ademhalingstest!
Ademhaling is het eerste waar we naar happen als we geboren worden en het laatste wat we uitblazen wanneer we sterven. Ons hele leven bestaat uit ontelbare ademhalingen tussen die twee momenten in. Adem is leven. Maar adem is nog meer. Het is de sleutel naar een vitaal en gelukkig leven.

Een goede ademhaling tijdens het hardlopen
Hoe moet je nu ademhalen tijdens het hardlopen? Hoor ik regelmatig tijdens een Mindful Run cursus. De één zegt dit en de ander zegt weer dat. Hieronder even kort samengevat de voor en nadelen van Mond vs Neus ademhaling tijdens het hardlopen.

Meer weergeven