5 Mindfulness-tips voor drukke mensen

5 Mindfulness-tips voor drukke mensen

 

1. Loop met aandacht.

 

Wandelen is een van de meest ontspannende oefeningen die je maar kunt voorstellen. Je kunt aan de andere kant een wandeling dan ook snel verpesten door te veel na te denken. Lopen met aandacht tijdens het wandelen kan als volgt gaan. Houd tijdens het wandelen rekening met de wereld om je heen en let op je vijf zintuigen. 

 

2. Eet bewust.

 

Mindful eten is een van de mooiste dingen die je kunt doen voor zowel lichaam als geest. Als je bewust eet, word je meer bewust van dat wat je in je mond stopt. Dit zorgt ervoor dat je meer waardering krijgt voor voedsel en het spijsverteringsproces, en maakt je ook meer geneigd om gezond te eten. 

 

3.  Mediteren terwijl je wacht.

 

Dit is echt een geweldige tijdbesparende tip. Mediteer als je in de rij staat te wachten bij de bus, de kassa etc. Je staat toch stil en doet toch niets, en je zou er wel een paar minuten kunnen zijn, dus waarom zou je er niet het beste van maken?

Houd je ogen open en concentreer je alleen op je ademhaling. Dit is een geweldige manier om daadwerkelijk gebruik te maken van tijd die anders verloren zou gaan.

 

4. Train met lichaam en geest.

 

Vaak als we ons lichaam aan het trainen zijn, piekeren onze gedachten nog steeds.  Lichaamsbeweging kan worden gebruikt als training voor zowel lichaam als geest. Het enige wat je hoeft te doen is je te concentreren tijdens het sporten op je ademhaling.

 

Natuurlijk zijn sommige sport beoefeningen hiervoor meer geschikt dan de andere. Yoga, tai chi en Qigong zijn allemaal uitstekende oefeningen voor lichaam en geest, en hardlopen, fietsen kan ook een goede keuze zijn. Andere oefeningen zoals gewichtheffen en competitieve teamsporten zijn minder geschikt.

 

5. Kijk echt naar de tv.

 

Hoe vaak hebben je de tv aan zonder er echt op te focussen? Mijn ervaring is dat veel mensen tv kijken zonder er echt naar te kijken. Mindfulness is focus hebben op 1 ding. Mijn tip doe de tv uit als je toch niet kijkt

 

Mindfulness hoeft dus geen tijd te kosten. Je kunt Mindful zijn terwijl je dingen doet die je moet doen. 

 

Mindfulness zorgt voor balans in ons leven.

 

Wat is jouw favoriete manier om Mindful te zijn?

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.