De 10 belangrijkste tips voor het lopen van een marathon.

Na het succesvol volbrengen van de Marathon van Rotterdam, Amsterdam en Frankfurt deel ik met jou mijn 10 beste tips die mij hebben geholpen om bovenstaande Marathons te lopen.

 

Doe je voordeel ermee!

 

1.Eet pannenkoeken een dag voor de start van de Marathon. Stapelen noemen ze dat in de volksmond. Mijn ervaring is dat ik tijdens de marathon genoeg koolhydraten in mijn lichaam had waardoor ik geen honger had en niet continu mij zelf moest voorzien van gelletjes.

 

2.Doe geen nieuwe sokken aan tijdens het lopen van je 42,2 km. Zo verschrikkelijk belangrijk is deze tip. Nieuwe sokken, nieuwe schoenen kunnen namelijk zorgen voor blaren en dat wil je natuurlijk niet.

 

3. Probeer de eerste 21,1 km langzamer te lopen dan de tweede 21,1 km (negatieve spilt). Als je de 2e split namelijk sneller loopt dan heb je de marathon goed ingedeeld. Het zwaarte punt van de marathon ligt ongeveer bij de 32 km.

 

4 .Als je moe wordt kijk dan naar het publiek, geniet van de muziek en de sfeer. Voel de energie die tijdens de marathon vrijkomt.

 

5.Niet alleen jij hebt het zwaar, iedereen heeft het zwaar tijdens een marathon. 

 

6.Eigenlijk is de marathon maar 42 x 1 km en een beetje. Kortom maak het klein. Verdeel de marathon in kleine etappes.

 

7.Een marathon lopen mag best pijn doen. Kies een mantra wat bij je pas. Ik ben sterk, Ik loop licht. Het mag dus best pijn doen.

 

8. Smeer vaseline tussen je benen dit voorkomt schuurplekken. Niets is irritanter dan van de rode plekken tussen je benen. Vaseline helpt!

 

9. Neem winegums mee voor onderweg. Dus pannenkoeken de avond voor je start en tijdens de marathon om de 5 km lekker een winegummetje.

 

10. Denk aan die mooie medaille en dat fijne gevoel als je het hebt volbracht.

 

Heb jij ook tips voor het lopen van een marathon? Vul dan het onderstaande formulier verder aan.

 

Martijn Mensink.

Eigenaar van Mindful Run Nederland.

 

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.