Gezond ademhalen!

Met Mindful Run leer ik mensen om gezond te ademen, waardoor de zuurstof de kans krijgt om goed te worden opgenomen in de longen. Met deze manier van ademen wordt de zuurstof ook beter gefilterd waardoor de lucht schoner is en minder allergenen bevat. Dus je bent minder vatbaar voor allergieën zoals hooikoorts etc.

 

Een juiste ademhaling is de sleutel tot een betere conditie, spierkracht, uithoudingsvermogen, en atletische uithoudingsvermogen. Zuurstof is de bron van leven voor alle cellen. Een onjuiste ademhaling is een veel voorkomende oorzaak van een slechte gezondheid.

 

Veel chronische pijn en ziekten worden veroorzaakt door een gebrek aan zuurstof op celniveau.

 

Maar wat misschien wel het allerbelangrijkste is, dat deze manier van ademen een stress verlagend effect heeft op het lichaam.

 

Ik als fanatiek sportman had in het begin mijn vooroordelen betreffende deze manier van ademhalen. In het begin was het niet makkelijk om mijzelf te overtuigen. Zo moest ik bijvoorbeeld een stuk langzamer gaan hardlopen dan wat ik gewend was. Ook iedere heuvel die ik bedwong moest ik bijna wandelend afleggen.

Maar mijn geduld werd uiteindelijk beloond.

 

Na ongeveer 2 weken kwam ik erachter dat ik een stuk langer kon lopen met minder inspanning. Wat mij ook opviel is dat ik geen spierpijn en een stuk minder moe was na een training. Na 4 weken zat ik alweer op hetzelfde tempo dan wat ik daarvoor ook liep, alleen nu met deze manier van ademen.

 

Zomaar een paar voordelen op een rijtje

 

-          Mijn hartslag is met actieve inspanning 16 slagen per minuut gedaald

-          Mijn ademhalingsfrequentie is een stuk lager dan voorheen

-          Lagere waargenomen inspanning

-          Minder spierpijn en pijn aan mijn gewrichten

-          Ik voel me een stuk energieker dan ooit tevoren

-          Mijn lichaam voelt meer ontspannen  

 

Het overschakelen naar deze neusademhaling techniek, gedurende de hele dag heeft ervoor gezorgd dat ik mij een stuk relaxter voel. Ik ben scherper dan ooit tevoren. Mijn energieniveau is een stuk regelmatiger over de gehele dag geworden.

 

De middag dip is bijvoorbeeld helemaal weg. In stress volle situaties blijf ik ook een stuk kalmer dan voorheen. Deze manier van ademhalen zorgt er misschien ook wel voor dat ik steeds beter begin te luisteren naar mijn lichaam.   

Soms denk ik weleens waarom is mij dit niet eerder verteld, of misschien stond ik er vroeger nog niet open voor.

 

Waarschijnlijk is dit ook wel de reden dat dit ik zo deel. Het heeft mij en mijn cursisten al zoveel extra opgeleverd.

Hoe dan ook, als je meer wilt weten over deze manier van ademen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier. Het kan je leven op vele manieren verbeteren zowel in je sport als in je privéleven.

 

Ik moedig je aan om deze manier van ademen eens te proberen, maar wees geduldig, de voordelen zijn het wachten waard.

 

p.s. meer weten over Mindful Run? vul dan onderstaand formulier in. 

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.