Mindful Run 4 Kids de 4 weekse cursus

Mindful Run 4 Kids – De cursus

 

In 4 lessen van 50 minuten leren kinderen en jongeren tijdens de Mindful Run 4 kids met vriendelijke aandacht aanwezig te zijn in het moment. De oefeningen vinden bij voorkeur buiten plaats en zijn in diverse beweegvormen toepasbaar. Ze oefenen in het opmerken en ervaren van hun binnenwereld, zoals gedachten en gevoelens. Dit helpt ze beter om te gaan met de vele prikkels in de buitenwereld.

 

De vier lessen hebben allemaal hun eigen thema:

 

Week 1: Een gezonde ademhaling.

Week 2: Beleving van de zintuigen.

Week 3: De vier basis emoties blij, bedroeft, bang, boos.

Week 4: Focus, concentratie en aanwezig zijn.

 

Mindfulness helpt kinderen en jongeren tot rust te komen en leert ze omgaan met de vele prikkels van deze tijd. Het kan goed helpen bij een hoofd vol (pieker)gedachten, aandachtsproblemen, weinig zelfvertrouwen, (hoog)gevoeligheid, slecht slapen, rusteloosheid, spanning, verdriet en angst.

 

Positieve effecten van mindfulness voor kinderen en jongeren zijn: jezelf beter kennen, meer zelfvertrouwen, rust in je hoofd en je lijf ontwikkelen, het herkennen van en om kunnen gaan met (lastige) gevoelens en gedachten, een betere concentratie, vriendelijkheid en verdraagzaamheid en meer balans en plezier.

 

Voor wie?

De training is geschikt voor ieder kind uit het primair onderwijs (van 6 t/m 11 jaar) en voor iedere jongere in het voortgezet onderwijs (van 12 t/m 18 jaar) en MBO onderwijs

 

Kinderen die moeite hebben met ontspannen, soms last hebben van stress, een hoofd vol (pieker)gedachten en/of moeite hebben met concentreren hebben extra baat bij de cursus. Mindfulness is ook geschikt voor elk kind dat behoefte heeft aan zelfvertrouwen en te mogen zijn zoals hij/zij is. Daarnaast hebben kinderen die niet goed (in)slapen, veel ‘moeten’, zich vaak zorgen maken, aan zichzelf twijfelen of (hoog)sensitief zijn, baat bij de training. Kort gezegd kan het ieder kind wat brengen op zijn of haar eigen ontwikkelingsniveau.

 

Door het programma op een actieve en sportieve manier aan te bieden stimuleren we de motorische vaardigheden en gaan we overgewicht tegen. We leren kinderen dat bewegen leuk en fijn is en dat voldoende bewegen al mogelijk is in de eigen vertrouwde leefomgeving.

 

Het programma is zeer geschikt voor scholen en instellingen. Binnen scholen kan het toegepast worden binnen de groep/klas of gericht op een selecte groep. Binnen instellingen kan het programma op maat aangeboden worden gericht op een homogene of heterogene groep. Daarnaast kan de cursus ook particulier aangeboden worden.

 

Wil je meer weten over dit onderwerp en wil je een opleiding volgen als Mindful Run 4 Kids coach klik dan hier.

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.