Wie ben je? Wat heeft je gevormd? Waar sta je en waar ga je heen

 

Wie ben je? Wat heeft je gevormd? Waar sta je en waar ga je heen? Alle antwoorden op deze vragen liggen in jou besloten. Door mindful te worden kun je de antwoorden op deze vragen vinden. Je te herinneren wie je werkelijk bent en je eigen wijsheid te volgen op je levenspad.  

 

Mindful run! Your next step?

Mindful runners kijken naar alles wat ze zien. Ze zijn zich bewust van wat ze zien en krijgen een nieuw perspectief op wat ze zien. Ongeacht waar ze lopen, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Iedere dag zien ze nieuwe dingen.

Mindful runners creëren. Ze voelen wat ze moeten doen. Zo kunnen mindful runners hele lange afstanden hardlopen maar ook genieten van een heel klein rondje. Het hangt allemaal af van wat hun gevoel ze ingeeft op dat moment. Een mindful runner loopt vanuit zijn hart.

Mindful runners besteden veel aandacht aan hun ademhaling. Zo kunnen ze op diverse manieren ademhalen. Een mindful runner haalt maximaal rendement uit zijn ademhaling. Een betere ademhaling is ten slotte meer zuurstof en meer zuurstof staat gelijk aan een beter uithoudingsvermogen.

Mindful runners kunnen pieken wanneer ze willen. Mindful runners kunnen hele mooie sportprestaties leveren omdat ze baas zijn over hun mind. Mindful runners hebben hun geest zo getraind dat ze bekend zijn met de term "train your mind and the body will follow".

Mindful runners houden van de buitenlucht. Ze laten zich door hun ogen leiden naar interessante dingen. Ze ademen de frisse buitenlucht in en genieten van de geur van vers gras. Ze besteden hun tijd aan het kijken naar prachtige landschappen.

Mindful runners kijken als ze hardlopen om zich heen. Ze zien de wolken die voortdurend in beweging zijn. Ze zien vormen en figuren in de wolken.

Mindful runners mediteren. Ze nemen de tijd om tijdens het hardlopen ergens in de natuur te gaan zitten en alleen maar adem te halen. Mindful runners zijn op dat moment volledig vrij van hun gedachten. Sommige mensen kunnen denken dat mediteren tijdens het hardlopen zinloos is. Maar het is heel belangrijk om te leren stilstaan in het hier en nu. Ik denk dat dit het beste medicijn is voor je hersenen en je lichaam. Het is een natuurlijk iets met alleen maar goede en positieve effecten.

Mindful runners zijn zich bewust van hun gedachten. Ze gaan van de ene gedachte naar de volgende. Mindful runners zien dingen anders, ze hebben een optimistische kijk op het leven.

Mindful running is niet zomaar een volgende stap in je hardloopcarrière. Mindful running kan zomaar de "next step" zijn op jouw levenspad.

 

Adem in adem uit,

 

Martijn Mensink

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0