De meest voorkomende fouten bij hardlopen

De 3 meest voorkomende beginners fouten hij het hardlopen.

 

Hardlopen is een ideale manier om je fitheidsniveau op te krikken en op niveau te houden. Je gaat er snel helemaal in op. Maar fouten zijn al even snel gemaakt. Ik heb zelf veel fouten gemaakt, daarom onderstaand rijtje: 

1. Te snel te veel 

Heel verleidelijk om in deze val te trappen. Recht vanuit de luie zetel starten met een 5 kilometer loop. Resultaat: blessures, frustraties en opgeven. 

Het is veel verstandiger om langzaam en stap voor stap op te bouwen. Start daarom met afwisselend lopen en wandelen. Bouw geleidelijk je kracht en uithouding op en vermijdt vervelende blessures en een “running burn out”.  

2. Verkeerde schoenen 

De schoenen die je draagt voor het lopen beschermen je voeten. En je spieren, pezen en gewrichten. Goede hardloopschoenen corrigeren een loopstijl die na verloop van tijd tot blessureleed leidt. Klik hier voor een goede hardloopschoen en een hardloopschema voor beginners. 

3. Geen planning

Een goede planning is noodzakelijk. Veel mensen die individueel starten met hardlopen doen dat niet graag. Ze baseren de intensiteit van de training op gevoel. Ook al heb je moeite met plannen, begin met een schema te maken van de dagen en uren waarop je gaat lopen.   

4. Hardlopen is een zware sport 

Hardlopen is een sport die niet aan leeftijd en/of plaats gebonden is. Het is overal en altijd te beoefenen. Dat betekent echter niet dat hardlopen geen zware sport is! Het vraagt heel veel van het lichaam, vooral van de pezen, spieren en de beengewrichten. Begin daarom altijd verantwoord aan het hardlopen. Laat je informeren door een ervaren hardloper en begin voorzichtig. 

Wil je leren verantwoord hardlopen? Doe dan mee met de cursus Mindful Hardlopen in Arnhem of Nijverdal. 

Voor meer vragen kun je mij bellen op 0648796219 of je vult onderstaand formulier in.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0