Last van vermoeidheid!

Veel mensen zijn vaak moe. Vroeger had ik hier zelf ook veel last van.

Ik had een vrij relaxe baan en geen psychische problemen of lichamelijke problemen. Ik was gewoon moe. Bijna iedere dag als ik thuis kwam na mijn werk plofte ik op de bank neer en kwam ik er niet meer van af. Ik was gewoon moe en lamlendig. Met ongeloof hoorde ik de verhalen of ik las het op internet (hyves) wat mensen wel niet deden in hun vrije tijd. Ik kreeg er uiteindelijk kopzorgen van hoe kan dit en wat doe ik verkeerd.

 

Vaak is er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak voor te vinden. Vermoeidheid kan zowel een lichamelijke als psychische oorsprong hebben en dat maakt het vinden van oplossingen er niet eenvoudiger op. Vooral geestelijke moeheid, door stress en zorgen en angst, kunnen zijn tol gaan eisen. Toch kun je zelf veel doen om moeheid te bestrijden. Het lamlendige gevoel wat je kunt hebben tijdens de hele avond op de bank liggen tv te kijken of tijdens een beetje dom internetten kun je heel simpel kwijtraken door.

 

Stress te vermijden, mensen met veel stress kunnen zich vaak maar moeilijk ontspannen, waardoor chronische vermoeidheid optreedt. De beste oplossing is om bewust tijd vrij te maken in de agenda voor lichamelijke ontspanning.

 

Beweeg, klus, fiets, tuinier, loop of wat dan ook. Mensen die inspannende activiteiten doen zijn minder vaak moe zijn dan mensen die weinig bewegen.

 

Haal beter adem, mensen die aan ademhalingstechnieken doen hebben meer zuurstof in hun lichaam. Meer zuurstof betekent automatisch meer energie. Een slechtere ademhaling verstoort de zuurstofbalans in je lichaam, waardoor je aan het eind van de dag een gevoel van uitputting ervaart.

 

Durf te voelen, het niet uiten van je gevoelens bijvoorbeeld van angst, stress en bezorgdheid kan een vermoeiende last worden. Met het opkroppen van je emoties zet je jezelf niet alleen mentaal extra onder druk, ook je lichaam heeft er last van. Durf gewoonweg te voelen wat je voelt.

 

Heb voldoende slaap, het is misschien bij veel mensen wel de belangrijkste oorzaak van moedheid. Met een slaapje overdag kun je weer nieuwe energie opdoen, maar de beste oplossing is ’s avonds eerder te stoppen met werkzaamheden en op tijd naar bed gaan, zodat je aan 7,5 tot 8 uur slaap komt. Jongeren hebben vaak 9 uur slaap nodig.

 

Veel mensen pakken als ze moe zijn energie pillen of energie dranken. Probeer daar niet mee te beginnen want dit is gewoonweg troep en kan op langere termijn schadelijk voor je lichaam zijn.

 

Wat je wel nodig hebt is een gezonde, natuurlijke energieboost zodat je lichaam en geest een evenwichtige balans bereiken. De punten wat ik hierboven heb beschreven kunnen jou hierbij zeker gaan helpen, mij hebben ze goed geholpen. Als je meer informatie wilt kun je mij altijd mailen op info@martijn-mensink.nl

 

Hartelijke groet,

 

Martijn Mensink

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Jacqueline (donderdag, 15 augustus 2013 14:51)

  Hey, M, de programmering dat 8 uur slaap, of voldoende slaap nodig is, zoals gezegd: kort door de bocht mi. Kwaliteit is belangrijker blijkbaar. Amma doet alleen maar hazeslaapjes tijdens haar vervoer. Maar goed, we zijn niet allemaal Avatar natuurlijk. Maar even diep loslaten is fijn, diepe droomloze slaap, waarin de energieverslinde ik-kramp even weg is. Herbronnen. De meditatie hieronder liep ik net tegen aan en ga hem proberen. Slapen wordt hier namelijk steeds minder....

  Meditation is Playful
  Meditation is Recreation →
  Meditation Of The Week: A Deeply Refreshing Sleep
  Posted on July 30, 2013 by OSHO

  You may not be sleeping well in the night. Very few people are sleeping well. If that is the case, it should be made deeper.

  You may not be sleeping well in the night. Very few people are sleeping well, so when you have not slept well in the night you are a little tired during the day. If that is the case, then do something with your sleep. It should be made deeper. Time is not much of a question — you can sleep for eight hours, and if it is not deep you will feel hungry for sleep, starved — depth is the question.

  Every night before you go to sleep do a small technique, and that will help tremendously. Put the lights off, sit in your bed ready to sleep, but sit for fifteen minutes. Close your eyes and then start any monotonous nonsense sound, for example: la, la, la — and wait for the mind to supply new sounds. The only thing to be remembered is those sounds or words should not be of any language that you know. If you know English, German, Italian, then they should not be of Italian, German, English. Any other language is allowed that you don’t know — Tibetan, Chinese, Japanese. But if you know Japanese then it is not allowed, then Italian is wonderful.

  Speak any language that you don’t know. You will be in a difficulty for few seconds only for the first day, because how do you speak a language you don’t know? It can be spoken, and once it starts, any sounds, nonsense words, just to put the conscious off and allow the unconscious to speak…. When the unconscious speaks, the unconscious knows no language.

  It is a very, very old method. It comes from the Old Testament. It was called in those days glossolalia and a few churches in America still use it. They call it “talking in tongues”. And it is a wonderful method, one of the most deep and penetrating into the unconscious. You start by saying “la, la, la,” and then anything that comes you go on. Just for the first day you will feel it is a little difficult. Once it comes, you know the knack of it. Then for fifteen minutes, use the language that is coming to you, and use it as a language; in fact you are talking in it. This will relax the conscious so deeply.

  Fifteen minutes — and you then just simply lie down and go to sleep. Your sleep will become deeper. Within weeks you will feel a depth in your sleep, and in the morning you will feel completely fresh.
  Note that this week’s entry is from a different source.

  Osho, Yoga: The Mystery Beyond Mind, Talk #6

 • #2

  mensink-consult (donderdag, 15 augustus 2013 19:43)

  Mooi Jaqueline, zal het vanavond ook eens proberen.

  Groet,

  Martijn