10 simpele mindfulness oefeningen

Als je op zoek bent naar een manier om meer rust en tevredenheid te ervaren in je dagelijks leven, dan is mindfulness misschien wel iets voor jou. Door je te concentreren op het heden, kun je meer genieten van elk moment. Hier zijn 10 simpele mindfulness oefeningen die je kunt doen om je dag meer mindfulness te geven.

 

1. Ademhalingsoefeningen: Neem een paar minuten de tijd om je ademhaling te observeren. Probeer je ademhaling te verlengen en rustig te maken.

 

2. Beestje tellen: Kijk om je heen en probeer alle beestjes en vogels te tellen die je ziet. Concentreer je op de kleur, vorm en beweging van elk beestje.

 

3. Probeer een yoga oefening: Kies een yoga oefening die je leuk vindt en probeer je bewust te zijn van je ademhaling terwijl je de oefening doet.

 

4. Wandelen in het park: Neem een wandeling in het park of in de natuur en probeer je te concentreren op de omgeving en hoe je je voelt terwijl je loopt.

 

5. Zingen: Zing een lied dat je kent of maak je eigen lied. Concentreer je op de klanken die je maakt en de vibraties die je voelt in je lichaam.

 

6. Koken met aandacht: Kies een simpel recept en kook met aandacht. Probeer je bewust te zijn van elke stap die je neemt, van het kiezen van ingrediënten tot het uiteindelijk serveren van je maaltijd.

 

7. Concentreer je op je lichaam: Neem de tijd om naar je lichaam te voelen, bijvoorbeeld je voeten op de grond of je handen die je beweegt. Richt je aandacht op de sensaties die je voelt in je lichaam en hoe ze veranderen.

 

8. Mindful schrijven: Kies een onderwerp en schrijf erover. Probeer je te concentreren op wat je voelt en wat je schrijft.

 

9. Observeer de sterrenhemel: Ga naar buiten, kijk naar de sterrenhemel en observeer. Probeer je te concentreren op de schoonheid en het mysterie van de hemel.

 

10. Meditatieoefeningen: Probeer een meditatieoefening, zoals een body scan of visualisatie. Richt je aandacht op je ademhaling en de sensaties in je lichaam.

 

Door deze simpele mindfulness oefeningen toe te passen, kun je meer tevredenheid en rust ervaren in je dagelijks leven.

 

Wil je meer leren over mindfulness? Kom dan ook meedoen met onze Mindful Walk of Run cursus!

 

We bieden een unieke ervaring waarbij je kunt leren om je bewust te zijn van je ademhaling, beweging en omgeving.

 

Meld je hier aan voor onze cursus en ervaar de voordelen van mindfulness!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.