Mindful Run 4 Kids

Mindfulness voor kinderen, een veelgehoorde term en terecht: want hoe welkom is het dat kinderen kwaliteiten als verdraagzaamheid, aandacht, geduld, concentratie en vriendelijkheid ontwikkelen? 

 

Ook is bewegen goed voor de gezondheid en de ontwikkeling van een kind. Kinderen houden van klimmen, rennen en ontdekken.

 

Mindful Run 4 Kids staat voor de combinatie van mindfulness en bewegen.  Met als resultaat: betere focus, meer positieve energie, meer bewustzijn, betere prestaties (ook op school) en meer ontspanning.

 

Mindful Run 4 Kids ‘Een 4-weekse Actief-, Beweeg- en Mind programma waar fun een grote rol in speelt

 

Het succesvolle Mindful Run Nederland heeft recentelijk het unieke en eerste Mindful Run 4 Kids® programma in Nederland ontwikkeld.

 

Mindful Run4Kids is gebaseerd op elementen uit het nationale Mindful Run programma. Mindful Run4Kids is ontwikkeld speciaal voor kinderen van 6-18 jaar.

De 4 weekse cursus bestaat uit vier verschillende thema weken. Iedere week heeft dus een eigen karakter.  De cursus bevalt veel spel, bewegings- en stilte oefeningen. Op deze wijze wordt er spelenderwijs bewustzijn gecreëerd, waardoor het gemakkelijker wordt de aangereikte kennis in het dagelijkse leven toe te passen. Samen conditie opbouwen, niet enkel in het lichaam, maar ook de geest.

 

Aandachts-, concentratie-, bewegings- en speloefeningen leren kinderen kijken naar zichzelf, hun ademhaling en naar wat ze waarnemen. Kinderen en jongeren worden hierdoor meer bewust van gedachten, gevoelens, beelden en geluiden. Dit versterkt hun aandacht en concentratie en hierdoor komen ze emotioneel meer in balans. Doordat ze vertrouwd raken met eigen gedachten en gevoelens ontstaat er meer begrip en acceptatie voor zichzelf.

 

Met als resultaat:

 

·       beter kunnen concentreren (bij je aandacht blijven)

·       meer zelfvertrouwen

·       dat dingen vanzelf goed komen (minder piekeren)

·       meer rust in hoofd en lijf te ontwikkelen

·       gevoelens te leren kennen

·       niet op alles meer te hoeven reageren

·       vriendelijker te zijn voor zichzelf en anderen

·       beter om te gaan met sombere buien en angstgevoelens

 

Waarom (buiten) in beweging zijn?

 

‘Buiten kinderen zijn gezondere kinderen’. Kinderen die veel bewegen scoren ook beter op school. Bewegen is goed voor de schoolprestaties van kinderen.

 

Meer informatie voor Mindful Run 4 kids vind je hier

Meer informatie om Mindful Run 4 Kids coach te worden? klik dan hier.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.