"Leven vanuit gevoel: waarom Mindful Run of Mindful Walk je kan helpen"

Het idee dat denken en voelen twee tegenpolen zijn, is een veelvoorkomende gedachte binnen de spirituele wereld. Velen geloven dat het menselijk denken een aangeleerd patroon is, terwijl gevoelens meer authentiek en echt zijn. In deze blog wil ik verder ingaan op deze gedachte en hoe we meer kunnen leven vanuit ons gevoel.

 

Ons denken is vaak gericht op het verleden of de toekomst, terwijl ons gevoel juist gericht is op het hier en nu. Wanneer we ons te veel focussen op ons denken, kunnen we ons verliezen in piekeren en zorgen maken over dingen die we niet kunnen veranderen. Dit kan leiden tot gevoelens van angst, stress en onrust.

 

Door meer te leven vanuit ons gevoel, kunnen we ons meer verbonden voelen met onszelf en de wereld om ons heen. Dit kan leiden tot gevoelens van vreugde, liefde en geluk. Het is belangrijk om te beseffen dat gevoelens niet altijd gemakkelijk zijn, en soms kunnen we ons verdrietig, boos of gefrustreerd voelen. Maar door deze gevoelens toe te laten en te accepteren, kunnen we ze loslaten en meer ruimte creëren voor positieve emoties.

 

Een manier om meer te leven vanuit ons gevoel is door mindfulness te beoefenen. Mindfulness is de kunst van het bewust zijn van het huidige moment zonder oordeel. Het kan ons helpen om ons te concentreren op het huidige moment en ons bewust te zijn van onze gedachten en emoties, zonder ons erdoor te laten meeslepen. Door regelmatig te mediteren en ons te concentreren op onze ademhaling, kunnen we ons meer verbonden voelen met ons lichaam en onze emoties.

 

Een andere manier om meer te leven vanuit ons gevoel is door te luisteren naar ons innerlijk kompas. Vaak weten we diep van binnen wat het beste is voor ons, maar negeren we dit omdat ons denken ons vertelt dat we iets anders moeten doen. Door te luisteren naar ons gevoel en ons intuïtie, kunnen we beter in contact komen met ons ware zelf en ons leven leiden op basis van onze eigen waarden en verlangens.

 

In plaats van te veel te focussen op kennis en denken, kunnen we ons meer richten op het ontwikkelen van ons gevoel. Door te leven vanuit ons gevoel, kunnen we ons meer verbonden voelen met onszelf en de wereld om ons heen, en meer in staat zijn om vreugde en geluk te ervaren. Het is een reis die tijd en oefening kost, maar de moeite waard is.

 

Als je geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van meer bewustzijn en het leven vanuit je gevoel, dan kan een Mindful run of Mindful walk cursus je daarbij helpen.

 

Tijdens deze cursus combineer je hardlopen of wandelen met mindfulness-oefeningen, waardoor je je meer bewust wordt van je lichaam en geest en leert om meer in het moment te leven.

 

De voordelen van deze cursus zijn dat je lekker buiten in beweging bent, wat niet alleen goed is voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn. Door de combinatie van beweging en mindfulness-oefeningen kun je stress verminderen en meer innerlijke rust ervaren.

 

Bovendien kan iedereen meedoen, ongeacht je conditie of ervaring met mindfulness. De cursus wordt aangepast aan jouw niveau en behoeften, zodat je op een veilige en effectieve manier kunt deelnemen.

 

Als je geïnteresseerd bent, overweeg dan om deel te nemen aan een 5-weekse Mindful Run of Mindful Walk cursus. Dit is een geweldige manier om meer in contact te komen met je gevoel en meer bewust te worden van het huidige moment.

 

Schrijf je vandaag nog in en begin jouw reis naar een meer mindful leven!

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.