Hoe krijg ik mijn ademhaling onder controle?

Als astma patiënt en hardloper heb ik vorig jaar besloten om mee te doen aan een Mindful Run Cursus van Martijn Mensink.

 

Ik heb in eerste instantie op internet lopen zoeken of meerdere mensen met astma ervaringen hadden met een Mindful Run Cursus. Helaas kon ik weinig informatie hierover vinden, vandaar mijn verhaal.

 

Mijn vragen waren:

  • Hoe krijg ik mijn ademhaling onder controle?
  • Hoe kan ik normaal ademen?
  • Is diep inademen goed?

Ik was wanhopig en kwam op een punt dat ik niet meer wilde hardlopen.

 

De cursus zal zichzelf uitbetalen als ik niet een herhaling recept nodig had van de dokter dacht ik.

 

In de eerste week leek het wel dat ik steeds kortademiger werd. Maar de oefeningen die Martijn mij meegaf bleef ik gewoon stug door doen, omdat ik geloofde in zijn verhaal. Het kostte in het begin best wel wat van mijn doorzettingsvermogen. Ik moest patronen die ik mezelf had aangeleerd doorbreken.

 

Het doorzetten heeft mij veel beloond. Mijn uithoudingsvermogen is vergroot. Ik word in de ochtend een stuk energieker wakker dan voorheen. Door het minder opbouwen van melkzuur is mijn stijfheid ook een stuk minder, ik neem aan dat dit is omdat ik een betere zuurstof toevoer naar mijn benen krijg.

 

Ik merkte na de cursus dat mijn ademhalingsoefeningen zich langzaam aan het uitbetalen waren. Ik gebruikte voor het eerst in mijn leven geen inhalator meer. En je raadt het misschien al ik kreeg weer plezier in het lopen. Ik voel me nu na 3 maanden herboren, mijn ademhaling is gereset.

 

Mindful Run leert o.a. dat een diepe ademhaling niet goed is, omdat je teveel CO2 verliest.

 

Ik ben verbaasd over de veranderingen in mijn leven, ik heb vertrouwen gekregen, ik heb rust gekregen, ik heb mijn energie terug gekregen, ik kan weer reizen naar verre landen en afgelegen gebieden zonder in paniek te raken over het verliezen van mijn inhalator. 

 

Ik kan weer genieten van het hardlopen en het leven zonder inhalator.

 

Dit is de reden waarom ik  mijn verhaal wil delen met anderen.

 

Hartelijke groet,

 

Gerson

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0