Gedachten zijn geen feiten

 

De volgende keer dat je negatief denkt over jezelf kun je ook gaan denken dat jij niet de gedachte bent. Gedachten zijn gewoonweg niet de feiten. Het is een mentale gebeurtenis in je hoofd die opduikt in je hoofd afhankelijk van je stemming.

 

Ik ben niet mijn gedachte, dat was iets waar ik nog nooit over had nagedacht. Ik was er automatisch vanuit gegaan dat ik mijn gedachten of mijn verstand ben.

 

Wat je nu bent is eigenlijk maar een verzameling van ideeën of gedachten. Door alle ervaringen die je hebt meegemaakt in je leven en door alle gedachten die je hebt gehad ben je geworden wie je nu bent. Misschien ben je wel heel goed in sport, denk je, misschien ben je wel iets te dik, denk je, of misschien ben je onzeker, denk je.

 

Wat je ook denkt het maakt niet uit tot dat je echt denkt dat je het bent en daardoor een slaaf wordt van je eigen gedachten.

 

De meeste mensen denken er in het in het dagelijkse leven helemaal niet bewust over na. Gedachten komen en gedachten gaan net als de ervaringen die je in het verleden hebt gehad, maar hierdoor ben je wel gevormd tot wat je nu bent. Dit wat je nu bent is zich al gaan vormen toen je nog klein kind was. Met vallen en opstaan ben je groot geworden.

 

De 1 heeft meer geluk gehad in het leven dan de ander. Uiteindelijk ben je volwassen geworden en laat je je nog vaak beïnvloeden door wat jezelf denkt of wat een ander wel niet denkt over je.

 

 

Als jij gaat inzien dat je niet jouw gedachten bent, niet jouw ideeën bent, en ook niet de overtuigingen die je altijd gebruikt, dan ben je in staat om jouw gedachten als gereedschap te gaan gebruiken en jezelf nooit meer laten te misleiden, door de gedachtegang dat jij ze bent.

 

Door het inzicht te krijgen dat jij de gedachten niet bent, krijg je nieuwe gedachten. Met deze nieuwe gedachten worden inzichten opeens helder en kom je los van vastgezette patronen in je denken.

 

De spreuk dat het glas half leeg is of half vol is heeft voor jou geen betekenis meer. In jouw geval is het glas meer dan vol en loopt het over.

 

Niets en dan ook helemaal niets staat jouw nu nog in de weg om te zijn wie je gewoon wilt Zijn. Wanneer er minder tijd nodig is om te denken worden automatisch de gevoelens die je in je lichaam hebt als nieuw ervaren.

 

Gevoelens als liefde, vrede en gelukzaligheid zijn intenser als ooit te voren. Door de ruimte en de rust in je hoofd krijg je meer energie dan ooit tevoren.

 

Eigenlijk is het allemaal niet zo moeilijk als we denken dat het is toch?

 

Mindful Run is zoveel meer dan alleen maar hardlopen. Mindful Run is de weg van je hoofd naar je Hart. Mindful Run is HART lopen :-)

 

Wil je meer weten over Mindful Run vul dan onderstaand formulier in.

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0