UWV en de samenwerking met Mindful Run

MINDFUL RUN OPLEIDINGEN HEEFT EEN GOEDE SAMENWERKING MET HET UWV – Wat betekent dit voor jou?

 

Net als in 2019 hebben wij ook in 2020 wederom een contract afgesloten met het UWV werk en inkomen.

 

In dit contract staat dat iedereen die momenteel in de WW een scholingsbudget heeft. Samen met je adviseur kun je dus bij het UWV in gesprek gaan en kijken of je een scholing kunt volgen bij Mindful Run Opleidingen.

 

Zit je bijvoorbeeld thuis met een Burn-out en zit je te denken om in de toekomst aan de slag te gaan als ervaringsdeskundige (een burn-out coach) maar dan niet binnen maar lekker buiten, dan kan de Wandelcoaching opleiding voor jou een goed uitkomen zijn en wellicht ook een nieuw inkomen.

 

Heb je interesse in deze opleiding dan volgt er een beoordelingsgesprek met je adviseur en kijkt men of dit ook werkelijk past bij je.

 

Bij goedkeuring mag je hem dus volgen en waarbij wij de factuur sturen naar het UWV.

 

Ervaring van een klant die de aanvraag heeft gedaan bij het UWV

 

 Wat ik heb ervaren is dat je tegenwoordig geen vaste werkcoach meer hebt / krijgt binnen het UWV. 

Waardoor kennis van jouw dossier iedere keer weer opnieuw dient te worden ingelezen. En jij iedere keer het verhaaltje opnieuw mag komen afsteken.
Ze doen dit tegenwoordig om te voorkomen dat de werkcoaches teveel persoonlijk betrokken raken / zijn bij klanten.
Het allerbelangrijkste is dat er iemand van omscholing bij betrokken wordt bij jouw vraag. Zij/hij dient namelijk een advies uit te brengen omtrent het toekennen van een opleidingsbudget. Zij/hij dient aannemelijk te maken dat je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt om voor om- / bijscholing in aanmerking te komen. waarmee ze dan aan de slag gaan / kunnen, zoals bijMFR het geval was. En ze een aanvraag doen voor een offerte voor de omscholing.
In mijn geval heb ik zeer duidelijk aangegeven dat ik absoluut niet meer terug wil / kan naar mijn vakgebied waarin ik ooit werkzaam ben geweest. Dat dit teveel spanning, stress en onvrede opleverde in mijn werk. En dat willen ze heel graag voorkomen, zodat anders mensen weer gaan uit- / terugvallen in een uitkering. Aan het werk zijn en blijven is voor hun dan de belangrijkste rede om een positief advies te kunnen uitbrengen.

En in mijn geval heb ik eind 2017 ook bewust voor een hele andere richting gekozen qua werk, iets wat heel dicht bij mijn hart licht momenteel en wat heel veel werkplezier oplevert. Betreft een aan aanmelding voor Wandelcoaching opleiding en Mindful Run 4 kids coach opleiding.

 

Voor vragen kun je natuurlijk ons altijd mailen.

 

Sportieve groet,

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.