Waarom wandelcoaching effectief kan zijn.

Je geest even de rust geven:

 

WAAROM WANDELCOACHING EFFECTIEF KAN ZIJN

 

Wist je dat wandelen, naast een ontspannend en goed voor het lichaam, ook heel erg goed voor de geest kan zijn.

Wandelcoaching is in principe gelijk aan ‘gewone’ coaching maar het grote verschil zit hem hoofdzakelijk in dat het buiten plaatsvindt in de natuur en dat het natuurlijk al wandelend gebeurt. Tijdens een wandelcoach sessie maken we gebruik van verschillende ademhalingstechnieken, mindfulness technieken en NLP-technieken.

Je bent zoals je loopt.

Het leuke van wandelcoachen is dat je vaak aan de manier van wandelen, kunt ontdekken hoe mensen in het leven staan. Soms zie je dat mensen echt de pas erin hebben. Dat zegt vaak iets over de manier waarop zij hun leven leiden, in zo’n geval dus bijvoorbeeld gehaast, of altijd maar doorgaan. Als mensen heel traag op gang komen en het lastig vinden om de pas erin te zetten, zegt dat ook soms ook iets over hun gedachtegang of problemen. Daar kun je tijdens een wandelcoachsessie dus heel erg mee spelen."

Voordelen van wandelcoaching.

Tegenover elkaar zitten, is toch anders dan naast elkaar lopen; het zorgt ervoor dat je gaat nadenken. Bij wandelcoaching lukt het vaak om wat dieper op onderwerpen in te gaan, iets meer over ervaringen en gevoelens te praten. Dat komt ook omdat je beweegt: het is dan makkelijker om echt ‘in het lijf’ te komen.

 

Als je wandelt, praat je vaak ook makkelijker. Ik denk dat velen dat wel herkennen. Wandelend kom je vaak tot hele goede gesprekken, al is het maar omdat je elkaar niet hoeft aan te kijken tijdens het wandelen. Je kijkt samen naar hetzelfde punt, dat brengt een gevoel van gemeenschappelijkheid. Bovendien is het lekker om in beweging te komen: letterlijk en figuurlijk. Een belangrijk punt van coaching is dat er iets ‘gebeurt’. Met wandelcoaching kom je letterlijk in beweging. Dat ervaren veel mensen als prettig.

Opleiding tot wandelcoach.

 

De opleiding Wandelcoaching van Mindful Run is coachen op een vernieuwende en effectieve manier. We bewegen en praten niet alleen, maar doen vooral veel praktische ervaringsoefeningen, waardoor de coachee weer volledig in contact komt met zichzelf.!

 

Het unieke van deze opleiding is dat wij een mix maken van wandelen in de drukke stad met het wandelen in de natuur. Alle technieken zijn gemakkelijk te integreren in je huidige leefstijl.

 

Tijdens dit proces leert de coachee om te gaan met zijn 'probleem' en zorgen we dat de levensenergie weer gaat stromen, waardoor de coachee de kracht krijgt om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Tijdens deze unieke 3 daagse opleiding maak je kennis met de coachingsmethodiek van Mindful Run. In deze opleiding ontvang je het zeer uitgebreide handwerkboek met daarin alle technieken en handvaten om het aangeleerde direct in de praktijk te brengen. 

 

De methodiek richt zich op. Bewegen, Ademhaling, Mindfulness en Neuro-Linguïstisch Programmeren(NLP).

 

De eerstvolgende datum dat wij een opleiding organiseren is https://www.mindfulrun.nl/opleiding-wandelcoaching/ 

De Wandelcoaching opleiding is een praktijkgerichte opleiding en is toegankelijk voor de beginnende coach als gevorderde coach. Het is vernieuwend en verfrissend en boordevol tips en coachingstechnieken.

Esther van der Salm. Een te gekke opleiding👏🏼👏🏼. Overzichtelijk (3 dgn), doeltreffend (praktijkgericht), intens en vooral waardevol 🙏🏻In mijn praktijk als persoonlijke coach heb ik al heel wat coachees mogen en kunnen begeleiden in dat waar zij beter in willen worden. De methode die binnen deze opleiding wordt ingezet, speelt daarbij een grote en buitengewoon positieve rol. 

A gift for life 👌🏼

 

Voor meer informatie over deze unieke opleiding klik dan hier. of reageer via onderstaand antwoord formulier.

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.