Mindfulness toepassen tijdens het hardlopen.

Mindfulness technieken en Hardlopen.

 

Mindful Run is voor mij Mindfulness technieken toepassen tijdens het Hardlopen. Het is absoluut mogelijk om lekker Hard te lopen als een ”Mindful Runner”.

 

Ook is er helemaal niets mis mee om doelen na te streven of om bomen te knuffelen. Als jij daar van houdt moet je het lekker doen.

 

Met het toepassen van Mindfulness technieken is het mogelijk om al je aandacht te richten op het huidige moment. Zelf noem ik het aanwezig zijn in het moment, oftewel "Zijn" Los van alle gedachten zowel negatief als positief. Het is niet iets unieks, het is eigenlijk je natuurlijke staat "Zijn". Dit pas ik vaak toe een dag voor een wedstrijd en op de wedstrijd dag zelf. Vroeger stond ik al een paar dagen voor een wedstrijd al stijf van de spanning. Hoe anders is dit nu :-)

 

Gedachten staan vaak in de weg.

 

Je gedachten staan vaak in de weg om deze staat te bereiken. De beste atleten van de wereld doen het regelmatig om even te "Zijn" het resulteert vaak in nog betere prestaties. "Zijn" zorgt ervoor dat je goed kunt presteren en goed kunt ontspannen op belangrijke momenten.

 

Mindfulness en Hardlopen.

 

Mindfulness toepassen tijdens het hardlopen kun je net als andere sporten trainen. Of je nu een beginner bent of een gevorderde sporter bent, je kunt jezelf iedere keer overtreffen.

 

Dus hoe train je Mindfulness technieken?

 

Een training kan zijn een bodyscan oefening.

 

Ga met je aandacht naar specifieke gebieden in je lichaam zoals je handen, voeten, benen, etc. Door dit te doen zul je merken dat er sensaties in je lichaam aanwezig zijn. Je kunt regelmatig je hele lichaam scannen van top tot teen in iedere situatie. Deze Mindfulness techniek pas ik vaak toe vlak voor de start van een wedstrijd.

 

Een andere oefening kan zijn een ademhalingsoefening.

 

Omgeef je in een comfortabele omgeving en richt je je alleen op je ademhaling, probeer heel rustig zonder een adempauze te ademen. Verschillende gedachten kunnen voorbij komen om je af te leiden maar probeer gewoon de focus te houden op je ademhaling. Deze oefening zorgt er bij mij voor dat ik een paar dagen voor een wedstrijd veel meer ontspannen ben.

 

Door het trainen van bovenstaande oefeningen kun je Mindfulness verhogen. Ideaal voor een situatie

wanneer je het nodig hebt tijdens bijvoorbeeld een wedstrijd. Hoe beter je hierin wordt, des te meer resultaat je gaat krijgen bijvoorbeeld.

 

Je kan beter omgaan met stressvolle situaties

Je zelfvertrouwen neemt toe

Je piekert minder en maakt

je maakt minder zorgen waardoor je meer ontspannen door het leven gaat.

Je geniet meer van het hier en nu.

Je gaat dingen minder op de automatische piloot doen en wordt je hier bewuster van.

Je kan je beter concentreren op belangrijke taken, minder afleiding en meer focus.

Je uithoudingsvermogen wordt vergroot

 

Mindful Run.

 

Met een Mindful Run train je dus Mindfulness technieken in combinatie met hardlopen. Een unieke combinatie met heel veel positieve reviews.

 

Eigenlijk heel logisch.

 

Sportieve groet,

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.