Fuck it!

Het mooie van het leven in het Nu is dat je op ieder moment van het leven weer op iets nieuws uitkomt, waar je nog niet eerder aan had gedacht. Een moment waar je niet over moet nadenken, een moment van schrijf maar van je af. 

 

Zo las ik gisteren in de Happinez, een mindstyle magazine, dat sommige mensen die wakker worden uit de droom die leven op aarde heet een "F***** It" moment hebben gehad.

 

Veel spirituele leiders zoals Eckhart Tolle, Byron Katie, Brandon Bays en nu ook Martijn Mensink een 'FUCK IT' (AHA-moment) moment hebben gehad. Een moment van wakker worden. 

 

Wakker worden kan ik ook omschrijven als een moment waarop jij je realiseert dat alles goed is zoals het is. Een moment dat je beseft dat jij niet gek bent maar de wereld is gek aan het worden.

 

In deze wereld verwarren wij geloof met kennis, kennis met de waarheid en de werkelijkheid met Illusie. Is niet alles illusie en is illusie niet alles?

 

Een moment dat je geen controle meer hoeft te hebben.Het streven alles in de hand te krijgen is juist een illusie. Controle is een illusie. In het licht van de totaliteit heb je namelijk geen moer in te brengen. Een moment dat je beseft dat jij niet de gedachte bent maar dat gedachten komen en gaan. Negatieve gedachten, positieve gedachten, neutrale gedachten ze mogen er allemaal zijn omdat jij dat helemaal niet bent.

 

Een moment dat je eindelijk alle antwoorden krijgt die jij jezelf hebt gesteld in je leven. Een moment dat je begrijpt dat er niks te begrijpen valt. Omdat het denken niet te begrijpen is. Dat is juist het denken. En juist daar denken wij heel veel over na. Mijn tip is dan ook; ga wat doen!

 

Een moment dat je beseft dat je kunt loslaten. Een moment dat je niet meer gaat denken maar gaat voelen. Een moment dat je vrij bent in je doen en laten. Een moment dat je vrij kunt zijn van verslaving.

 

Een moment dat je beseft dat je eindelijk wakker bent geworden uit de droom en geen vragen meer hebt.  

 

Ik weet nog precies het moment dat ik spontaan het woord "FUCK IT" riep. (en wel 10x achter elkaar) Dat was het moment dat ik ontwaakte uit de droom en vrij werd. 

 

Het was op de dag dat de lente begon 20 maart 2013!

 

Achteraf gezien een mooie dag om wakker te worden :-). 

 

Ik was op dat moment druk aan het studeren en was al enige tijd bezig geweest om mij te verdiepen in non-dualtiteit, spiritualiteit.  Fascinerend vond ik het allemaal wat ik las en zag. Ik slurpte alle informatie op die ik voor handen kreeg, het was zo duidelijk en herkenbaar voor mij.

 

Regelmatig kreeg ik van die momenten dat het voor mij allemaal duidelijk werd, ik ontving het inzicht zo'n "AHA" moment.

 

Nadat ik een inzicht had ontvangen ging mijn denken het langzaam weer overnemen en was het inzicht niet veel later uitzicht. Tot die ene speciale dag "de dag van de lente" letterlijk en figuurlijk dan. Ik was boven aan het studeren en totaal niet bezig met bovengenoemde bezigheden als spiritualiteit. 

 

F***** IT, F**** IT, het inzicht kwam binnen als donderslag bij heldere hemel. 

Mijn lichaam begon te tintelen en te shaken, "Fuck it" is het dan echt zo simpel. Alles waaraan ik ooit twijfelde verdween als sneeuw voor de zon. De zon begon in mijn hoofd te schijnen, ik wilde het van de daken schreeuwen.

 

Het mooie van het ultieme inzicht is dat je nooit meer bang hoeft te zijn om dit kwijt te raken omdat het er altijd zal zijn en het was er altijd al.

 

Het inzicht is bereikbaar voor ieder mens omdat ieder mens dit inzicht al bij zich draagt, alleen het denken staat hun nog in de weg. Op het moment dat jij ervan bewust bent word je wakker.

 

WAKKER WORDEN MENSEN!!". Het is niet wat je denkt dat het is het zal altijd zijn zoals het moet zijn. 

 

Dit is mijn verhaal in 100% waarheid.

 

Vandaar ook mijn blogs lieve mensen.

 

Hartelijke groet, 

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.