Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!

Mijn man moest onlangs voor zijn werk een week op training. Een onderdeel van deze week was een ‘Dinner in the dark’. Bij het betreden van het restaurant door een zwart gordijn werd het volledig aarde donker. Het was ook geen kwestie van wennen voor je ogen ook niet naar een paar minuten. Het was en bleef donker! Het bedienend personeel was blind.

 

Hoe kom je in een restaurant waar je absoluut niets kan zien dan bij je tafel? Gewoon je hand op de schouder van je voorganger leggen en zo in een rij de ober volgen, die de groep behendig naar hun tafel bracht. Vervolgens moet je gaan zitten. Je pakt je stoel maar hoe staat die? Eindelijk je zit. Al pratend kom je erachter wie waar zit. Vervolgens komt de ober de bestelling opnemen. Hij vraagt wat je wilt drinken en iedereen begint door elkaar zijn of haar gewenste drankje door te geven.

 

Dit lost de ober op door de groep per persoon langs te gaan en door zijn hand op een ieder zijn/haar schouder te leggen wist je dat dat jouw moment was om je bestelling door te geven. Het eten is ook een verhaal apart.

 

Hoe weet je hoe je je vlees moet snijden? Ligt het recht of dwars op je bord? En hoe weet je dat je bord leeg is? 

 

In de Mindful Run cursus blinddoeken we cursisten om te ervaren hoe het is om op anderen die jou begeleiden te vertrouwen Ondanks die blinddoek hebben we wel een beeld van waar we zijn, eventuele obstakels en je ‘ziet’ schaduwen.

 

Tevens ervaren we dat als er een zintuig ‘uitvalt’ de andere zintuigen scherper worden. 

Wil je dit ook komen ervaren?

 

Er zijn diverse mogelijkheden: een 5-weekse cursus Mindful Run, een 5-weekse cursus Mindful Walk (wandelen) of een clinic. 

 

Marja Hofman.

info: https://www.mindfulrun.nl/terneuzen