Mindful Zwanger

Mindful Zwanger

Mindful zwanger zijn, ja hoe dan?
Dat zou ik 6 jaar geleden gedacht hebben.
Een mind full, ja dat wel!

Ik had een piekerend hoofd en hormonen die door mijn lijf gierden:

ik ging van futloos naar energie voor 10 en een enorme poets- en nesteldrang, van ontelbare pukkels naar een stralend huidje, van flinke huilbuien naar intens trotse blije momenten van genieten van het zwanger zijn. En dan hebben we het nog niet gehad over het veranderende moederlichaam. Dat een kwetsbaar nieuw leven in zich draagt én wat extra kilo’s met zich meebrengt. Een emotionele achtbaan, dat was het best wel af en toe! Tenminste, zo heb ik het ervaren. Wie is het met me eens? Wat gaat er toch veel om in een mama in spé! 

 

Wat had ik graag 9 jaar en 6 jaar geleden ervaren wat ik nu wekelijks toepas: meer bewust zijn van het hier en nu, meer bewust zijn van hoe ik me voel en naar luisteren, ademhalen, bewust soms niks doen en de dingen laten zijn zoals ze zijn en genieten van de kleine dingen/ momenten.
Mindfulness en Mindful Run zijn op mijn pad gekomen. Wat een cadeaus aan mezelf! Ik had het nodig, helemaal met mijn nieuwe rol als mama. Het heeft mij veel gebracht: meer bewust voelen, keuzes maken en ZIJN. Wat een rust en energie geeft dat!

Wie weet wil jij als toekomstig mama al meer gaan leven in het NU en bewuster voelen en luisteren naar jezelf. Hoe het met JOU en je kindje in je buik is. En genieten van de kleine bijzondere momenten. Dan kan de cursus Mindful Zwanger wel wat voor je zijn!


Mindful Zwanger is een 5-weekse cursus waarin je al wandelend/bewegend op pad gaat.

Voor meer rust in je hoofd en meer kracht en energie in je lijf tijdens je zwangerschap.

Een reis naar binnen, van je hoofd naar je hart. Een cadeau aan jezelf.


follow your ❤ sense in action
liefs Maaike

www.sense-in-action.nl          www.mindfulrun.nl/lochem         

 

PS:
De kennismakingsclinic Mindful Zwanger is op dinsdag 20 februari van 20.00 tot 21.30 uur in Lochem. De 5-weekse cursus Mindful Zwanger start op dinsdag 6 maart van 20.00 tot 21.30 uur.

De cursus is geschikt voor zwangeren vanaf week 12 t/m week 22. De cursus is zo opgezet dat ook zwangeren die niet of nauwelijks hardloopervaring hebben toch kunnen deelnemen. Naast mindfulness is er ook aandacht voor belastbaarheid van het zwangere lichaam in het algemeen.

In meerdere gemeentes in de Achterhoek en de Liemers zullen er clinics en cursussen Mindful Zwanger, Mindful Run en Mindful Walk worden georganiseerd.

Sinds 2018 is Mindful Run een samenwerking met Kruiswerk Achterhoek gestart. Leden van Kruiswerk Achterhoek krijgen korting op de 5-weekse cursus en kunnen de clinics gratis volgen.
Voor meer informatie en een overzicht van alle deelnemende gemeentes:

 

www.kruiswerk.nl/mindfulzwanger

www.kruiswerk.nl/mindfulrun