Hoe overleef ik de feestdagen!

In deze tijd van het jaar laat iedereen zichzelf gek maken: de dagelijkse boodschappen gaan gewoon door, het kerstmenu samenstellen, het versturen van de kerstkaarten en de vraag wie er uitgenodigd moet worden. 

 

Confronterend maar goed om te weten is, dat dit alleen maar jouw gedachten zijn. 

 

Niemand zegt dat het kerstmenu uit 5-gangen moet bestaan. 

 

En wie uit te nodigen is tweeledig: wie WIL er komen en wie KAN er komen. Niet iedereen heeft zin om 3 dagen, kerstavond ook meegerekend, overal naartoe te vliegen. Om tijdens deze dagen van zogenaamde rust (want we zijn toch vrij?) en bezinning vervolgens geen moment rustig thuis te kunnen zijn, daar heeft niet iedereen zin in. Een ander punt is dat velen worden opgeslokt door familie en kinderen en zodra er een echtscheiding bij komt dan wordt het al helemaal een gepuzzel. 

 

Gelukkig hebben we in al deze hectiek onze ademhaling bij ons. Gewoon even een moment teruggaan met je aandacht naar je ademhaling. Dus even weggaan van die chaotische gedachten en focussen op je neusademhaling.

 

Wat geeft dat een rust....En omdat je je ademhaling altijd bij je hebt kun je het overal doen: zelfs tijdens het wachten in de rij bij de supermarkt. Daarna kijk je net even iets anders tegen je kerstbeslommeringen aan.

 

Prettige feestdagen!

 

Marja Hofman

Mindful Run Terneuzen

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.