Lees Marieke's ervaring met de Mindful Run

Marieke's ervaring met de Mindful Run

 

In oktober dit jaar volgde Marieke de cursus Mindful Run bij Maaike Willems van Sense in Action. Dit heeft voor haar een aantal positieve effecten gehad.  

 

Verlagen van de bloeddruk

“Ik wilde graag mijn bloeddruk verlagen. Voordat ik de cursus volgde wist ik al dat een goede ademhaling veel invloed kan hebben op je bloeddruk. In mei ben ik daarom begonnen met sporten. Ik heb veel gefietst en wilde eigenlijk ook graag weer hardlopen. Vroeger vond ik dit erg leuk, maar ik dacht dat het nu te zwaar was voor mijn gewrichten.” Marieke kwam erachter dat het tempo van Mindful Run laag ligt en hierdoor kon zij het lichamelijk ook goed volhouden. “Ik vond het heerlijk om sinds jaren weer hard te kunnen lopen zonder ergens last van te krijgen. Daarnaast heb ik diverse ademhalingstechnieken geleerd, die mij weer konden helpen om mijn bloeddruk omlaag te krijgen.”

 

Bewust van het hier en nu

Marieke vervolgd: “Bovendien heb ik veel beter naar mijn lijf leren luisteren. Ik heb eerder veel gemediteerd en aan yoga gedaan. Ik wilde heel graag een manier vinden om deze manier van mindful zijn in mijn dagelijks leven te slijten.” Vertelt Marieke. “Met behulp van de cursus is dat gelukt. Ik merk dat ik automatisch op sommige momenten mijn ademhaling ga volgen. Hierdoor ben ik me even bewust van het hier en nu, worden al mijn zintuigen weer open gezeten en neem ik de omgeving heel bewust in me op.”   

Noot: Marieke is een gefingeerde naam vanwege privacy. 

 

Mindful Walk en Mindful Zwanger

Naast Mindful Run heeft Martijn ook de cursussen Mindful Walk en Mindful Zwanger ontwikkeld. Deze cursussen zijn gebaseerd op dezelfde principes als Mindful Run. Mindful Zwanger is specifiek bedoeld voor moeders in spé, die willen leren ontspannen en genieten van hun zwangerschap.

 

Mindful clinics: maak nu kennis!

Vanaf januari 2019 biedt Kruiswerk Mindful Run, Mindful Walk en Mindful Zwanger standaard in het pakket.  Ben je benieuwd wat Mindful Run, -Walk, of -Zwanger inhoudt? Kom dan naar de kennismakingsclinics in de gemeente Bronckhorst, RhedenDoetinchem, Lochem, Montferland, Oude-IJsselstreek, Westervoort, Winterswijk, Zevenaar en Zutphen.

 

Deze zijn speciaal voor leden van Kruiswerk en geheel gratis! Voor alle informatie hierover klik je op de volgende link: mindfulclinic

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.