Wat is dat: Wandelcoaching?

WAT IS DAT: WANDELCOACHING?

 

Wandelcoaching is eigenlijk niet heel anders dan ‘gewone’ coaching. behalve dat het plaatsvindt in de natuur en dat het wandelend gebeurt. Tijdens een Mindful Run wandelcoachsessie maken we gebruik van alles wat je in de omgeving ziet. Vaak gebruiken we metaforen vanuit de natuur, wat ervoor zorgt dat je bepaalde onderwerpen helderder voor de geest kunt halen.

 

Wandelcoachsessies duren ongeveer 2 uur. Een Mindful Run wandelcoach traject bestaat uit ongeveer 6 sessies waarin je een keer per week een sessie hebt. Voor een coachings traject klik dan hier.

 

Het mooie van wandelcoaching is dat je vaak aan de manier van wandelen kunt ontdekken hoe mensen in het leven staan. Soms merk ik dat mensen echt de pas erin hebben. Dat zegt vaak iets over de manier waarop zij hun leven leiden, in zo’n geval dus bijvoorbeeld gehaast, of altijd maar doorgaan. Als mensen heel traag op gang komen en het lastig vinden om de pas erin te zetten, zegt dat soms iets over hun gedachtegang of problemen. Daar kun je tijdens een wandelcoachsessie dus heel erg mee spelen.

Tegenover elkaar zitten, is toch anders dan naast elkaar lopen; het zorgt ervoor dat je gaat nadenken.

 

Bij wandelcoaching lukt het vaak om wat dieper op onderwerpen in te gaan, iets meer over ervaringen en gevoelens te praten. Dat komt ook omdat je beweegt: het is dan makkelijker om echt ‘in het lijf’ te komen.

Als je wandelt, praat je vaak ook makkelijker. Al wandelend kom je vaak tot hele goede gesprekken en inzichten, al is het maar omdat je elkaar niet hoeft aan te kijken tijdens het wandelen. Wil je meer weten over de opleiding wandelcoach klik dan hier.

 

Met Mindful Run wandelcoaching kom je letterlijk in beweging.

 

Wandelen is goed voor de mentale en fysieke gezondheid van de mens. We merken het zelf, en aan onze coachees die na een wandelcoaching een stuk beter in hun vel zitten.

 

Mindful Run wandelcoaching werkt.

 

 

Wandelcoaching vermindert werkstress en burnout klachten en het verhoogt het werkplezier.

 

Wil je meer weten over wandelcoaching? Vul dan onderstaand formulier in!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.