MINDFUL RUN NEDERLAND ÉÉN VAN DE 100 MEEST INNOVATIEVE BEDRIJVEN VAN NEDERLAND

Mindful Run Nederland (www.mindfulrun.nl) gevestigd in Oosterbeek behoort tot één van deze 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland is gisteren bekend geworden.

 

Mindful Run Nederland combineert Mindfulness en Ademhalingstechnieken met (hard)lopen. Deze technieken worden toegepast in de 5-weekse cursus.

 

Daarnaast zijn er wandelcoaches actief in heel Nederland die werken volgens de effectieve MR-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met ademhaling, cognitieve en mentale coaching in de buitenlucht. In totaal zijn er ca. 160 instructeurs actief in Nederland en België die de Mindful Run cursus verzorgen en 30 wandelcoaches.

 

De MKB Innovatie Top 100 wordt georganiseerd door de KvK. Eén van de pijlers van de KvK is het vergroten van kansen van innovatieve ondernemers met groeiambitie. Eind september maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend. Dan wordt duidelijk welk bedrijf in 2017 de nummer 1 positie gaat innemen en zich het meest innovatieve bedrijf van Nederland mag noemen.

 

Mindful Run Nederland is in 2014 gestart met het eigen ontwikkelde concept in de markt te zetten. Eerst als ZZP-er. Omdat de vraag zo groot was in heel Nederland is Mindful Run begonnen met het opleiden van Instructeurs voor de 5-weekse cursus. In één jaar tijd heeft dit geleid tot ca. 160 instructeurs die actief zijn in Nederland en België. De instructeurs zijn allemaal zelfstandig ondernemers, maar werken binnen een licentiestructuur, omdat Mindful Run de kwaliteit graag wil bewaken. Jaarlijks worden de instructeurs bijgeschoold om bekwaam en bevoegd te blijven.

 

In 2017 is Mindful Run tevens gestart met het opleiden van wandelcoaches volgens de effectieve MRmethode. De coaches zijn voornamelijk actief binnen de bedrijvenmarkt op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.

 

Overige diensten van Mindful Run zijn:

 

Mindful trailRun clinics, retraites en Mindful Cycling (www.mindfulcycling.nl).

 

Mindful Run Pijlers:

 

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment. Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt.

 

Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen. (Hard)lopen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam.

 

Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het (hard)lopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'.

 

Mindful Run Nederland

(Martijn Mensink en Dianne Schutmaat)

Cornelis Koningstraat 5B

6862 CK Oosterbeek 06-48796219

www.mindfulrun.nl

https://www.mkbinnovatietop100.nl/

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.