Wanneer start je met Mindful Running?

De enige reden om te starten met Mindful Running is denk ik dat je er zelf klaar voor bent.

 

In mijn ervaring bereiken mensen dat punt meestal in twee situaties:

 

Ten eerste.

Als je afziet en je leven uit elkaar lijkt te vallen wordt Mindful Running plots een optie. Dikwijls doen mensen pas in uiterste nood wat goed voor hen is. Achteraf zeggen ze dan “had ik dat maar jaren geleden ontdekt”, terwijl ze er toen misschien helemaal niet klaar voor waren.

 

Ten tweede.

Waarom mensen met Mindful Running beginnen is dezelfde als de mijne: een diepe interesse in wie we zijn als mens en hoe we zo volledig mogelijk kunnen leven, met een zo helder mogelijke blik.

 

Dus het is niet erg als je op dit moment Mindful Running niks aan vindt! Je bent er nog niet klaar voor!

Mindful Running is niet altijd makkelijk.

 

Hoe vaak hebben we ons oordeel niet al klaar? We vinden iets prettig of vervelend, goed of fout. In een flits hebben we ons oordeel klaar zonder dat we ons daar van bewust zijn. En vanuit dat oordeel zien we alleen nog datgene wat ons vooroordeel verstevigt. Zo hebben we vaak ook onze oordelen klaar over onszelf.

 

Met Mindful Running word jij je bewust van deze gewoonten en kunnen we dingen zoals ze zijn makkelijker accepteren. Het is er en het hoort op dat moment bij je leven. Het zal je ruimte geven om nieuwe dingen te ervaren, om te kunnen genieten van kleine dingen in je leven, ondanks het feit dat er misschien grote problemen aan de orde zijn.

 

De ervaring ongefilterd toelaten, zonder te oordelen, kan best spannend zijn. We hebben geleerd dat ervaringen ongewenste gevoelens en gedachten kunnen oproepen en dat willen we vermijden. Om ons te beschermen tegen moeilijke dingen hebben we mechanismen ontwikkeld. Sommige van deze mechanismen hebben we in onze jeugd ontwikkeld. Door deze mechanismen te herkennen zijn we instaat meer aandacht te schenken aan moeilijke dingen. We zijn beter in staat een situatie te accepteren zoals die is waardoor er ruimte ontstaat voor een keuze.

 

Mindful Running is Fun het geeft energie en balans in je leven.

 

Mindful Running is geen therapie, Mindful Running is hardlopen maar dan anders. Je moet het beleven en dan nog is het niet te beoordelen of te veroordelen. Mindful Run is Fun en geeft je energie en zorgt voor balans.

 

Start waar je bent en doe wat je moet doen.

 

Een Mindful Run start ook altijd waar jij op dat moment staat in je leven staat. Het is een proces van innerlijke groei terwijl je aan het bewegen bent.

 

Ben jij klaar voor een Mindful Run?

 

Sportieve groet,

 

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0