Dit blog niet lezen aub.

WAARSCHUWING!

 

Dit blog kan schadelijk zijn voor  je denken en bevat informatie wat je gezondheid kan beïnvloeden.

 

Ben je eigenwijs genoeg om door te lezen, wees dan verstandig om die eigenwijsheid van je gedurende het verhaal te laten plaatsmaken voor het inzicht wat ik je geef.

 

Leef niet in het heden, Alsjeblieft wees voorzichtig met leven in het nu! Vergeet niet dat het enorme consequenties heeft: je vergeet je doelen, je kunt niet meer piekeren, je kunt nooit meer gespannen zijn. Wat moet je met al die vrije tijd?

 

Stop nu het nog kan met lezen

 

Stop gewoon nu met lezen, het kan schadelijk zijn voor je denken. Dit is dus vanaf nu op eigen risico! Als je geniet van het hier en nu, waarom zou je dan iets anders willen? Alles wat je wilt is genieten van het leven en dat doe je dan al. Dus je loopt het risico minder hard te werken, minder overuren te maken en de balans tussen werk en privé even weer terug te vinden.

 

Maakt dat je gelukkig, kun je misschien jezelf afvragen? Is het eigenlijke doel van het leven niet om continu achter je doelen aan te lopen? Waarom maken we ons anders zo druk? Wat voor zin heeft het leven als we niet blijven hopen ons doel te bereiken? Wat moeten we dan accepteren? Dat alleen dit moment telt?

 

Minder piekeren

 

Als je leeft in het nu, pieker je een stuk minder. Ook zo’n enorm nadeel. Wat moeten we in hemelsnaam met al die vrije tijd? Waar moeten we onze hersenen dan voor gebruiken? Plotseling zitten we met duizenden uren vrije tijd. Daar zit toch niemand op te wachten?

 

Ik hou van Stress denk ik

 

Wees eerlijk we vinden piekeren toch heerlijk? Anders zou niemand het toch doen? Maar er is nog een groter nadeel: Wat gebeurt er dan met al die dingen waar we ons zorgen over maken? Die worden dan toch nooit meer opgelost? Zo creëer je alleen maar chaos. Het hele doel van zorgen maken is toch dat we daarmee onze problemen oplossen? Wie zit te wachten op minder zorgen of stress? Als je leeft in het nu, kun je niet meer gespannen zijn. Daarmee klapt ons hele systeem in elkaar en we zitten al in een crisis. Heb je enige idee hoeveel dat onze economie gaat kosten?

 

Als de helft van de wereld zelfstandig ontspannen kan zijn, wordt de andere helft van de wereld werkeloos.

 

Stress maakt mij gelukkig

 

Het is toch heerlijk om in de vroege ochtend al die strak gespannen gezichten te zien in de auto, trein, bus etc.? Is er iets leukers dan mensen gestrest in een rij te zien wachten? Wat is er zo fijn aan ontspannen zijn? Het lijkt me nogal saai. Ik stel voor dat we dat overlaten aan onze huisdieren, die hebben toch niets beters te doen.

 

Ontspan je toch eens

 

Onzin natuurlijk en goed dat je eigenwijs genoeg bent om door te lezen. Alles wat we willen bereiken, doen we met maar één motief: we willen ons goed voelen. Gelukkig zijn, ontspannen zijn, vreugde ervaren, plezier beleven.

 

Vragen

 

Vraag: wanneer willen we ons dan goed voelen?

Vraag: is er een ander moment dan het nu?

 

Antwoord op beide vragen is niet zo heel moeilijk, dat is NU

 

Vrij zijn in je hoofd

 

Stap uit je hoofd en geniet van het moment, dat is alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn.

 

Overspannen of Burn-out?

 

Zit je tegen overspannenheid aan of zit je al thuis met een burn-out wellicht kan een Mindful Run instructeur of Wandelcoach je ondersteunen.

  

Je kunt contact met ons opnemen via onderstaand formulier voor vrijblijvend gesprek.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0