Je zegt zelden wat je denkt, das ergens toch best raar?

Je zegt zelden wat je denkt, das ergens toch best raar?

 

Alles wat je denkt kun je wissen, 80 % van alles wat je denkt zeg je toch niet het komt uit je onderbewustzijn. Het denken heeft een gedachte gevormd, het heeft je gemanipuleerd.

 

Problemen of zorgen maken is de verkeerde op fantaseren, het lost niets op.

 

De zin van het leven is de vraag die je stelt tussen je oren, de waarheid is simpel en klein er is alleen maar zin of geen zin. Soms schieten er positieve gedachten door mijn hoofd, met andere woorden mijn negatieve gedachten zitten even in een dipje.

 

Als je denkt besta je. Als je niet denkt dan ben je.

 

In werkelijkheid ben je, alleen je denkt van niet. Ik ben Zijn denk ik dan. Zijn is voor mij het leven lichter maken door bewust te leven in het nu. Niet zo veel meer nadenken. Geen stress om dingen die er niet toe doen. Rust in je hoofd. Betere gezondheid. Meer energie. Niet alleen maar horen maar ook luisteren. Je hoeft er niets voor te doen alleen maar te "Zijn".

 

Wakker worden en Zijn, is ontwaken in je denken. Het is wat het is, de rest fantaseer je er wel bij. Gedachten komen en gedachten gaan. Soms positief en soms negatief. Je denkt dat het iets voorstelt. Je denkt dat, precies dat. Positief denken kan alleen maar samengaan met negatief denken. Dat is het denken.

 

Je zegt zelden wat je denkt, das ergens toch best raar?

 

Ontwaken in je denken is niet heel moeilijk hoor. Het is teruggaan naar de basis van wat je bent. Leven vanuit de non-duale leef ervaring is leven zonder te oordelen. Het is leven vanuit je hart. Dat is het leven in het hier en nu. Ik ben "Zijn"

 

“Zijn” betekent voor mij dan ook dat je durft te voelen en te leven wie je bent, je diepste Zelf, met plezier en vanuit overgave. Het geeft een toestand van verbondenheid aan, zowel met je eigen unieke wezen als met het grotere geheel. “Zijn” gaat ook over bewust leven in het Nu, verantwoordelijkheid nemen voor je keuzes en leven los van het constante (dwangmatige) denken Ik ben "Zijn".

 

Je hoeft niet te "Zijn" voor iemand anders, je hoeft niet te "Zijn" voor je eigen ego, maar puur voor jezelf. Voor het hoger bewustzijn "Zelf".

 

Jezelf niet te serieus nemen en je blijven verwonderen, das het beste medicijn.

 

Martijn Mensink

Reactie schrijven

Commentaren: 0