Geef jezelf het allergrootste geschenk.

Een van de belangrijkste verschillen tussen kinderen en volwassenen is dat volwassenen leven vanuit hun hoofd, terwijl kinderen leven vanuit hun hart:

 

Dat is nu precies waarom kinderen zo vrolijk, optimistisch en vol energie zijn.

 

Volwassenen doen er tegenwoordig alles aan om zich weer net zo te voelen als een kind.

 

Het hart is de bron van vreugde, liefde, vrede en eenheid. Het is ook de bron van spontaniteit. Omdat kinderen leven vanuit hun hart, zijn ze altijd spontaan en hebben ze geen last van van piekergedachten.

 

Een van de redenen waarom kinderen vaak zo blij zijn is dat ze volledig leven in het huidige moment. Wanneer een kind speelt met zijn speelgoed is dat zijn hele wereld op dat moment. Wanneer een volwassen persoon ergens mee bezig is, is hij in gedachten in het verleden of in de toekomst. Een volwassen geest is gek op piekeren wat is gebeurd of wat nog moet gaan gebeuren. Door het piekeren is de geest helemaal verleerd om alleen maar aanwezig te zijn in het hier en nu.

 

Want dit moment is het enige moment waarin het leven zich afspeelt. Zo simpel is dat, oftwel dat is "Waarheid als een koe".

 

Verleden en toekomst zijn beide illusies. Iemand schreef ooit: "Gisteren is geschiedenis. Morgen

is een mysterie. Vandaag is een geschenk".

 

Geef jezelf het allergrootste geschenk en leef in het nu.

 

Meer weten over dit onderwerp of over Mindful Run neem dan gewoon contact met mij op d.m.v. onderstaand formulier in te vullen.

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0